En Sıcak Konular

CİM-BOM'A BİR DARBE DE KARABÜK'TEN: 2-1

2 Ekim 2010 11:53 tsi
CİM-BOM'A BİR DARBE DE KARABÜK'TEN: 2-1 Cim-Bom, Süper Lig'de 11 yıl sonra karşılaştığı Kardemir Karabükspor'a tarihinde ilk kez yenildi. Ev sahibi kırmızı-mavililer ise Aslan'ı ilk defa avlamanın gururunu yaşadı

Demirperde!

Sarı-kırmızılı ekip, daha 40. saniyede penaltı şoku yaşadı, Cernat bu atışı ağlara yolladı. Hakan Özmert'in şutu Cim-Bom'u ikinci kez sarstı, Kardemir Demir Çelik Karabük farkı yakaladı. Barış'ın golü ile konuk takım umutlandı, ancak birçok pozisyonu harcayan ev sahibi güçlü rakibini yenmeyi başardı

Sanki üst üste yaşanan olumsuzluklar felaketin habercisi gibiydi. Baros sakatlandı. Elano hava değişimi alıp ülkesine gitti. Arda’nın iyileşme süreci uzadı. Servet hocasıyla tartıştı, kadro dışı kaldı. Rijkaard’ın babasının ölüm haberi geldi. Üçüncü sayfa haberleri gibi iç karartan gelişmeler... Ama Galatasaray 4 maçtır üst üste kazanıyordu ve seriyi devam ettirmek istiyordu ligin yeni ve renkli takımı Karabük karşısında, bütün bu negatif unsurlara karşın.
Karabük’teki tablo farklı olmadı. Zemin berbat, hakem kötü, sarı-kırmızılı futbolcular ise acemiler mangası gibiydi. Kanatlar işlemiyor, Gökhan Zan çaresizlik içinde Emenike’yi izliyor, orta saha top yapamıyor, hücumdaki oyuncular ise “Bu zeminde bizden bir şey beklemeyin” der gibiydiler. Özetle Cim-Bom’un tarihi farktan kurtulması bir şanstı.

Kewell atamadı
2’de Lorik Cana’nın kaptırdığı top kontraya dönüştü. Hakan Söyler Emenike’yi kaçırdı. Lucas Neill’in müdahalesine hakem tartışmalı şekilde penaltı çaldı. Cernat da takımını öne geçirdi: 1-0. 11’de sağdan kazanılan serbest vuruşta Serhat’ın şutu direkten dönerken top son olarak Hakan Özmert’in önüne geldi. Onun şutu Ufuk’u da yanıltıp ağlarla buluştu: 2-0. 23’te Seric’in ortasında Emenike yakın mesafeden topa dokunamadı. 38’de Emenike’nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin müsait pozisyondaki Cernat’ı topla buluşturamadı.
56’da Cernat’ın frikiğinde top direği sıyırdı. Bir dakika sonra da Emenike iki adımdan ağları havalandıramadı. 61’de organize gelişen Galatasaray atağında Pino’nun pasında Misimovic bekletmeden vurdu. Top üstten auta gitti. 75’de Barış gününde olmayan Aslan’ı uyandırdı. Sol ayağıyla topu kalecinin altında filelerle buluşturan Barış takımını umutlandırdı: 2-1. 90’da Kewell’ın kafa vuruşu kalecide kaldı.

MAÇIN ADAMI Florin Cernat
Tartışmasız maçın en iyisiydi. Galatasaray'ın özellikle sağ kanadını felç etti. Topu aldığında gol bölgelerine kat edişi, gollük paslar atışıyla ne kadar isabetli bir transfer olduğunu bir kez daha kanıtladı.

KIRILMA NOKTASI
Tartışmalı penaltı
Maçın ilk dakikasında hakem Aytekin Durmaz’ın ev sahibi lehine verdiği penaltı karşılaşmanın kırılma noktası oldu. Tartışmalı karar sonrası sarı-kırmızılıların dengesi alt üst olurken, ev sahibi takım da bu özgüvenle etkinliğini artırdı.

MAÇTAN NOTLAR
Sabri çıldırdı
Karabük’ün ikinci golü sonrası Sabri Sarıoğlu, yardımcı hakem İsmail Köse’nin üzerine yürüdü. Gol öncesi faul kararı veren yardımcıya tepkisini gösteren Sabri’yi, takım arkadaşları sakinleştirdi. Tribünde oturan kondisyonerler Puyol ve Carlos’un da hakem kararları karşısında kendilerini tutamadıkları gözlendi. İlk yarı sonunda hakemlere gitmek isteyen oyuncuları Adnan Sezgin durdurdu.

Tribünde gerilim
Karşılaşmanın ilk yarısında Kardemir Karabükspor tribünlerinde kısa süreli bir gerilim yaşandı. Ev sahibi mavi-kırmızılı taraftarların kendi aralarında küfürleşmesiyle başlayan olaylar bir anda büyüdü. Tribüne giren emniyet güçleri taraftarlara müdahale ederek gerilime son verdi.

Barış sürprizi
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaaard, Kardemir Karabük deplasmanında kadroda sürpriz yaptı. Orta sahayı güçlü oyunculardan oluşturmak isteyen Hollandalı hoca, Aydın’ı yedeğe çekerek Barış Özbek’e ilk 11’de şans tanıdı. Rijkaard, kadroya almadığı Servet Çetin’in yerine ise beklendiği gibi Gökhan Zan’a görev verdi. Cim-Bom’da Arda Turan, Milan Baros, Hakan Balta, Çağlar Birinci ve Mehmet Batdal sakatlıkları yüzünden forma giyemedi.

Polat’ın öfkesi
Galatasaray Başkanı Adnan Polat maçtan sonra hakemlere sert tepki gösterdi. Zeminin çok kötü olduğunu belirten Polat, “Karabük halkı ve Karabükspor Kulübü yönetimi bizi son derece misafirperver bir şekilde ağırladı. Ancak saha adeta bostan tarlası gibiydi. Karşılaşmanın hakemlerine de sergiledikleri yönetimle bu sahada bostancılık yapmak yakışırdı. Onlar da onu yaptı” dedi. Bu arada dün sabah stadı gezen Sportif Direktör Adnan Sezgin’in isteği üzerine uzun olan çimlerin kısaltıldığı belirtildi. (NEVZAT DİNDAR-Milliyet) [1]

Tarih yazdılar!

Cim-Bom, Süper Lig'de 11 yıl sonra karşılaştığı Kardemir Karabükspor'a tarihinde ilk kez yenildi. Ev sahibi kırmızı-mavililer ise Aslan'ı ilk defa avlamanın gururunu yaşadı

Spor Toto Süper Lig'de 4'te 4 yaparak büyük moral kazanan Galatasaray, Kardemir Karabükspor deplasmanına üst üste 5. galibiyetini almak için gitmişti, ancak sarı-kırmızılıların hesapları tutmadı.
Cim-Bom ligde tam 11 yıl sonra karşı karşıya geldiği Karabük'e tarihinde ilk kez yenilerek zirve yarışında ağır bir darbe aldı. Galatasaray daha önce 6 kez karşılaştığı kırmızı-mavili takımı 4 kez mağlup ederken, 2 defa da berabere kalmıştı.
Kardemir Karabükspor ise Galatasaray'ın aksine tarihi bir sevinç yaşadı. Aslan'ı 7. maçta dize getirmeyi başaran Karabük, puanını 13'e yükselterek, maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi.

21 sezon sonra 7'de 3 yenilgi
Cim-Bom, Kardemir Karabükspor'a mağlup olarak tam 21 sezon sonra ilk 7 haftada 3 yenilgi birden aldı. Sezonun ilk iki haftasında Sivasspor ve Bursaspor'a yenilen sarı-kırmızılı takım dün Karabük'ten de eli boş döndü. Galatasaray, 1989-90 sezonunda Sigi Held yönetiminde ilk 7 haftada 4 yenilgi almıştı. Sarı-kırmızılı takım aleyhine ligde 31 hafta sonra penaltı kararı verildi. Cim-Bom son penaltı golünü geçen sezonun 10. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'den yemişti.

İlk isabetli şutu 75’te Sabri attı!
Galatasaray, Karabükspor deplasmanında rakip kaleyi bulan ilk şutunu bitime 15 dakika kala atabildi. Oyuna sonradan giren Sabri Sarıoğlu ceza sahası dışından attığı şutla kaleyi bulurken, bir dakika sonra Barış Özbek takımının tek golünü kaydetti. Karşılaşmada etkisiz bir futbol ortaya koyan sarı-kırmızılı takım, maç boyunca Karabükspor kalesine sadece 3 isabetli şut attı. Karabükspor ise 15 şutta, 5 kez kaleyi bularak skordaki üstünlüğünü istatistiklere de yansıttı.[2]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1]..http://www.milliyet.com.tr/demirperde-/spor/haberdetay/02.10.2010/1296302/default.htm

[2].http://www.milliyet.com.tr/tarih-yazdilar-/spor/haberdetay/02.10.2010/1296303/default.htm

 

 


 



Bu haber 1,108 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,811 µs