En Sıcak Konular

APO KANDİL'LE DİREK GÖRÜŞMEK İÇİN BAKIN NE İSTEMİŞ

1 Ekim 2010 20:20 tsi
APO KANDİL'LE DİREK GÖRÜŞMEK İÇİN BAKIN NE İSTEMİŞ Öcalan’ın Kandil’le görüşmek için kırmızı hat istediği" iddialarına BDP'den destek geldi...

Öcalan'ın kırmızı hat isteğine BDP'den destek

Öcalan’ın Kandil’le görüşmek için kırmızı hat istediği" iddialarına BDP'den destek geldi...

BDP’lilere yönelik operasyonların sürece sabote eden bir yaklaşım olduğunu söyleyen Yıldız "Öcalan’ın Kandil’le görüşmek için kırmızı hat istediği" iddialarına ilişkin bir soruya da şu karşılığı verdi:

"Sayın Öcalan açıkça söylüyor, ‘benim örgütle ilişki kurabileceğim kanallar açılması lazım, gerekirse sivil demokratik alanda da mesajımı iletebileceğim koşullar yaratılması lazım’ diye. Bunu kırmızı hatta indirmek bu süreci farklı olarak ele almaktır. Daha aklı selim yaklaşmak lazım. Bir diyalog arayışı vardır. Kendi görüşünün PKK, BDP, DTK, aydınlar tarafından da önemsendiğini biliyor. ‘Ben görüşlerimi aktarayım ve onlar da görüşlerini bana aktarsın böyle bir imkan sağlansın’ diyor. Bunu farklı yorumlamamak lazım."

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız,  Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, dün KCK’nın ‘ateşkesin bir ay daha uzatıldığı’ açıklamasının ardından, bugün KCK operasyonu kapsamında Şanlıurfa il başkanı ile birlikte 40 parti yöneticisinin gözaltına alındığını bildirdi. 2009 seçimlerinden sonra PKK’nın ateşkes çağrısında bulunduğunu ve hemen ardından da KCK operasyonları başlatıldığını kaydeden Yıldız, halen 2 bine yakın partilinin tutuklandığını ifade etti.

-"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ AKP’Yİ ŞIMARTTI, PERVASIZLAŞTIRDI"-

KCK operasyonlarının BDP’yi tasfiyeye yönelik olduğunu belirten Yıldız, "KCK operasyonları devam ederse, eylemsizlik ve barış çabalarınız sona mı erer" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Barış çabalarımız operasyonlarla bağlantılı bir çaba değildir. Biz legal, demokratik zeminde siyaset yapıyoruz. Daima barışı ve ateşkesin devam etmesini savunacağız. Ama ateşkesin tarafları var. Ateşkesin bir tarafı bugün yaptığı bir açıklamayla, bir ay ateşkesi uzatmanın gerekçelerini ortaya koymuştur. İyiniyetli ve yapıcı bir yaklaşım beklediğini söylemiş ve bu yaklaşımlar gelişirse ateşkesin süresiz ateşkese çevrilebileceğini söylemiştir. Bu kadar önemli, hepimiz açısından hayati, Türkiye demokrasisi açısından hayati bir açıklama yapılıyor, bu açıklamaya cevap olarak, bırakın askeri operasyonları, siyasi operasyonlar yapılıyor. AKP’nin ‘bu anayasa paketi geçsin Türkiye daha özgürleşecek yaklaşımı’ vardır. Ama Türkiye’nin daha özgürleşmediği, AKP’nin daha güçlendiği ortaya çıktı. Sosyalist Demokrasi partisine karşı giriştiği operasyon ortada. Bugün partimize karşı hemen bu paketten sonra girişilen operasyon ortada. Hanefi Avcı olayı ortada. Anayasa değişikliğinin AKP’yi şımarttığını, pervasızlaştırdığını görüyoruz. Bu ateşkes sürecine bu şekilde cevap verilmemesi lazım. Bu toplumu gerginleştirir, siyaseti gerginleştirir. Bu toplumla alay etmektir."

-"AKP HEM NALINA HEM MIHINA VURUYOR"-

AKP’yi "hem nalına hem mıhına vurmakla da suçlayan Yıldız, "AKP bir taraftan ‘ben Kürt sorununu çözeceğim’ diyor ama böyle dediğimde milliyetçi çevreleri acaba küstürüyor muyum diye de BDP’ye operasyon yapıp bir parmak bal da milliyetçilerin ağzına çalıyor. Her iki tarafı da idare etmeye çalışan bir politika izliyor" diye konuştu.

 

Kaynak. MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/ocalan-in-kirmizi-hat-istegine-bdp-den-destek/siyaset/sondakika/01.10.2010/1296161/default.htm



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,710 µs