En Sıcak Konular

GÜL: TERÖR ÖRGÜTÜ IRAK İLE İLİŞKİLERİMİZİ ZEHİRLİYOR

9 Ocak 2008 22:20 tsi
GÜL: TERÖR ÖRGÜTÜ IRAK İLE İLİŞKİLERİMİZİ ZEHİRLİYOR Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK'nın, Türkiye'nin Irak ile ilişkilerini zehirlediğini ve Irak'ın tamamına yapacağı katkıyı etkilediğini söyledi.

WASHINGTON - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK'nın, Türkiye'nin Irak ile ilişkilerini zehirlediğini ve Irak'ın tamamına yapacağı katkıyı etkilediğini söyledi.
     Gül, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) üyeleriyle Washington'da öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, bir katılımcının Türkiye'nin kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkin sorusu üzerine, ''Türkiye'nin hedefi sadece terör örgütüdür. Türkiye, çok şeffaf hareket ediyor. Irak'ın toprak bütünlüğü, siyasi birliği, istikrarı bizim için önemlidir. Bizim, Irak'ın istikrarını bozmaya yönelik bir tavır almamız zaten söz konusu olamaz'' dedi.
     Türkiye'nin zor şartlarda Irak'a her zaman kapısını açmış komşu bir ülke olduğunu belirten Gül, Irak halkının ve koalisyon güçlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında da Türkiye'nin halen önemli katkıda bulunduğuna işaret etti. Gül, şunları söyledi:
     ''Irak'taki otorite noksanlığından dolayı Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgeler terör örgütü tarafından rahat kullanılmaya başlandı. Terör örgütü için güvenli bir bölge haline geldi. Ve bu bölgede terör örgütü, Irak ordusundan kalan bazı silahları kullanmaya başladı. Sınırdan Türkiye'ye eylemler yapmaya başladı, bize zarar vermeye başladı. Bunun ortaya çıkması şunu gösteriyor. Irak Hükümeti, kendi topraklarını güvenlik altına alamıyor, egemenlik haklarını en iyi şekilde kullanıp, illegal bir güce (buradan git) diyemiyor.''
     Konuşmasını, ''Bizim şimdi yaptığımız şey Irak halkını da bu illegal örgütten kurtarmak. Operasyonun hedefi açıktır. Terörizme, terör örgütüne kesinlikle müsaade etmeyeceğiz'' diye sürdüren Gül, ABD Başkanı George Bush'un dün Beyaz Saray'daki görüşmede terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha teyit ettiğine işaret etti. Bush'a teşekkür eden Gül, kısa sürede terör örgütünün problem olmaktan çıkacağına inandığını söyledi.
     Türkiye ile ABD'nin kuvvetli bir stratejik ortaklık içinde olduğunu belirten Gül, ''aramızdaki dayanışma ülkelerimiz için olduğu kadar, geniş bir coğrafyada barış, güvenlik ve istikrarın sağlanmasında da önemli'' dedi.


Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,426 µs