En Sıcak Konular

FETİH RUHU ANİ HARABELERİ'NDE CUMA NAMAZI'YLA CANLANACAK!

1 Ekim 2010 00:55 tsi
FETİH RUHU ANİ HARABELERİ'NDE CUMA NAMAZI'YLA CANLANACAK! Taviz vererek, teslim olarak, Kilise açarak Rum ve Ermeni hayallerini ihya edenlere inat, Anadolu'yu Türk yurdu yapanlar yeniden ayağa kalkıyor.

Bu haberi mehter eşliğinde okumak için tıklayınız:

Şanlı Yürüyüş

MHP Sivas'ın doğusuna hat çizenlere 946 yıl öncesinden unutamayacakları bir cevap veriyor.

Taviz vererek, teslim olarak, Kilise açarak Rum ve Ermeni hayallerini ihya edenlere inat, Anadolu'yu Türk yurdu yapanlar yeniden ayağa kalkıyor. Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya ayak bastığı topraklar 946 yıl sonra yeniden şenleniyor, yeniden ses veriyor.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 40 il başkanı ve beraberindeki 5 bin kişiyle birlikte Anı'daki Fetih Cami'inde Cuma namazı kılarak, Sivas-Gavurdağı hattında sınır çizmeye çalışanlara unutamayacakları bir cevap verecek. MHP'nin bu şanlı yürüyüşü karşısında şaşkına dönen iktidarın engelleme gayretleri bir sonuç vermedi. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Türk milleti ile alay eden açıklamaları tarihe bir ibret vesikası olarak geçti.

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, camideki hazırlıkların tamamlanacağını açıkladı.

MHP bu Cuma namazı ile birlikte önümüzdeki genel seçimlerin startını da vermiş olacak. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Kars'tan sonra Ardahan ve Iğdır illerine de gidecek. Iğdır ziyaretinde Alican sınır kapısında gidilerek Ermeni iftiralarını kabul edenlerin sembolü haline gelen bu mekandan bütün dünyaya, bu heveslerin boşuna olduğu mesajı verilecek. 

SEÇİM STARTINI BUGÜN VERİYOR

TBMM'nin yeni yasama dönemi açılışında bu yıl MHP lideri Devlet Bahçeli olmayacak.

Bahçeli ve çok sayıda MHP'li milletvekili 1 Ekim'de Kars'ta olacakları için bu yıl Meclis açılışı ve akşam TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in ev sahipliğini yapacağı resepsiyona katılmayacaklar. MHP kurmayları bu durumun bir "protesto" olmadığnı söyledi. MHP seçim çalışmalarını TBMM'ni açılacağı gün olan 1 Ekim'e Kars'tan başlatacak. Ünlü Anı Harabelerini ziyaret edecek olan Bahçeli ve kurmayları burada cuma namazı kılacaklar.

Öte yandan MHP'liler 'Ani harabeleri' olarak geçen bölgeye Türkçe olarak "Anı" şeklinde hitap etme kararı aldılar. MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'Anı'yı tercih etme nedeni ise, Anadolu topraklarında ilk Cuma namazının burada kılınmış olması. 1064 yılında Anadolu'nun fethedilmesi sırasında Sultan Alpaslan'ın ilk feth ettiği bölge olan Anı'da temaslarda bulunacak olan Bahçeli, daha sonra burada Cuma namazı kılacak.

BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAM

Kars MHP İl Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Anı Harabeleri'nde cuma namazı kılmalarına izin verdiğini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 40 il başkanının 1 Ekim'de Ani Harabelerindeki Büyük Katedral olarak bilinen Fethiye Camisinde Cuma namazı kılmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin çıktı.

Kars'a 45 kilometre uzaklıkta Türkiye- Ermenistan sınırında bulunan Ocaklı Köyü'ndeki Ani Harabeleri'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 40 il başkanının Cuma namazı kılması için yapılan başvuruya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin verildiği açıklandı. Fethiye Camii'nde TBMM'nin açılacağı 1 Ekim günü Cuma namazı kılacaklarını söyleyen MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, camideki hazırlıkların bugün tamamlanacağını bildirdi.

Başkan Oktay Aktaş "Kültür ve Turizm Bakanlığın, Fethiye Camide namaz kılınması için verdiği gerekli izin belgesini Valilik'ten aldım. Alparslan, 16 Ağustos 1064 Pazartesi günü Anı'yi fethetti. Dört gün sonra Katedraldeki haçı indirerek ilk Cuma namazını kıldı. Biz de 946 yıl sonra Ani'de Cuma namazı kılacağız. Hutbe için ses düzeni, mimber, halıfılerksler hazır" diye konuştu.

Öte yandan Anı'deki Fethiye Camisinde kılınacak Cuma namazına Iğdır, Kars, Ağrı, Erzurum, Ardahan ve komşu Nahcivan'dan çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

MHP Kars İl Teşkilatı Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katılacağı namaz öncesi Ani Harabeleri'nde hazırlık çalışmalarını tamamladı.

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile bugün burada cuma namazı kılınacak. Hazırlıkları tamamladık. Anadolu'da Cuma Namazı'nın kılındığı yer dediğimiz zaman insanlar mutlu oluyor. İlk Cuma Namazı burada kılınmıştır. Anadolu'daki ilk cami Anı'dadır. Giriş yeridir, fetih yeridir. Kars'ta her partili insanlardan olumlu tepki alıyoruz. Kesinlikle 3 Hilal'li Bozkurt'lu bayrak sokmayacağız. Sadece Türk Bayrağı olacak. Cuma namazı aynı zamanda cemaat namazıdır. Geçici minberimizi yaptırdık, halıfleks, ses sistemleri hazır.

Cuma namazını kıldıracak olan emekli imam ve MHP Belediye Meclis Üyesi Ferit Yenice ise '946 yıl sonra ikinci kez Ani Fethiye Camisi'nde cuma namazı kıldırmak büyük bir heyecandır. Cumanın günün adabına uygun bir namaz olacaktır. Bütün vatandaşları cuman namazı kılmaya bekliyoruz' dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Cengiz Kara da, "Bu cami Fethiye Camisi adını aldı. Alparslan 1064'te oğlu Melikşah ile buraya giriyor. Cuma namazını burada kılıyor. 8 yıl, Anadolu'da Türk camisi yapılana kadar ilk cami olarak kalıyor. Alparslan Bismillahirrahmanirrahim diye başladığı kitabe ile şehri ve surları emanet ediyorum diyor ve buradan Malazgirt'e geçiyor" dedi.

 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17741



Bu haber 1,499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,675 µs