En Sıcak Konular

DEVLER LİGİ'NDE GURURUMUZ CÜNEYT ÇAKIR OLDU

30 Eylül 2010 14:09 tsi
DEVLER LİGİ'NDE GURURUMUZ CÜNEYT ÇAKIR OLDU UEFA’nın ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde görev verdiği Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Rubin Kazan ile Barcelona 1-1 berabere kaldı.Çakır, yönetimiyle beğeni topladı.

Cüneyt Çakır sınıfı geçti

UEFA’nın ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde görev verdiği Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Rubin Kazan ile Barcelona 1-1 berabere kaldı.

Maçta iki penaltıya hükmeden, 3’ü Rubin’den, 2’si Barcelona’dan olmak üzere 5 oyuncuya sarı kartını gösteren Çakır, yönetimiyle beğeni topladı.
30. dakikada Noboa kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirip Rubin Kazan’ı öne geçirdi. 60’da bu kez penaltı kazanan taraf Barcelona oldu. Topu Rubin ağlarıyla buluşturan David Villa, Barça’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki 400. golüne imza atarak, İspanyol ekibine Devler Ligi’nde bunu gerçekleştiren ilk takım olma unvanını kazandırdı. Maça ilk 11’de başlayan Rubin Kazan’daki temsilcimiz Gökdeniz, 64 dakika görev yaptı. Atletico Madrid ile 10 gün önce yapılan maçta sakatlanan Messi ise son 30 dakikada görev yaptı.
Öte yandan FIFA kokartlı hakemimiz Bülent Yıldırım bugün UEFA Avrupa Ligi’nde Hajduk Split ile Anderlecht arasında oynanacak maçta düdük çalacak.

Penaltılar doğru
Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçı olmasına rağmen müsabakayı rahat ve kendinden emin yönetti. Oyunun kontrolünü elinde tutmak için maçın başında faullerde çok dikkatliydi.
Takımların ve oyuncuların, futbol oynama isteklerini anlayınca, ikili mücadelelere kurallar çerçevesinde izin verdi. İlk yarıda Rubin Kazan, ikinci devrede Barcelona lehine verdiği penaltı kararlarında haklıydı.
Ceza alanı önünde Messi’ye yapılan faulde, pozisyonu önce avantaja bırakması, David Villa’nın vuruşundan sonra topun auta çıkması üzerine ilk hareket için frikik vererek, sarı kartını göstermesiyle modern bir hakemlik örneği sergiledi.
Çok koşarak pozisyonları yakından izleyen, maçın skorunu belirleyen penaltı kararlarındaki cesaretiyle dikkat çeken Cüneyt Çakır, yardımcılarıyla çok iyi anlaşarak, zorlu karşılaşmayı yüzünün akıyla tamamladı, bizleri gururlandırdı. (METİN TOKAT)

CÜNEYT ÇAKIR: SON DEĞİL BAŞLANGIÇ

UEFA Şampiyonlar Ligi (D) Grubu’nda Rubin Kazan ile Barcelona (1-1) arasındaki mücadeleyi yöneten FIFA kartlı hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları yurda döndü.

Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çakır, iki takım adına da birer penaltı kararı verdiği 1-1 sonuçlanan karşılaşma için "İyi bir maç olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Avrupa’da Türk hakemliği adına çok önemli bir misyona sahip olduklarını, "Ben ve arkadaşlarım daha fazla çalışarak hakemliğimizin en üst seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’ndan bize büyük destek verildi. Çok değerli hocalarımızın bizde büyük emekleri var. Bugün bir noktaya gelebildiysem, yarın daha iyi yerlerde olmayı umut ediyorsam, bu onların eseridir. Onlardan istediğim, bugün verdikleri desteği yarın da devam ettirmeleridir. Ben ve arkadaşlarım daha çok çalışarak, Türk hakemliğini en iyi noktalara getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Avrupa’da hakemlikte sıranın elit sınıfa geldiği ifade edilerek görüşleri sorulan Çakır, "Çalışmalarımızın karşılığını somut bir şekilde almak bizleri çok mutlu etti. Gelinen bu nokta, son nokta değildir. Türk hakemliği adına bir başlangıçtır. Ben ve arkadaşlarım ileride Türk hakemliğini en iyi yerlerde temsil edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Verdiği penaltı kararları sonrası futbolculardan kendisine itirazlar olmadığı hatırlatılması üzerine Çakır, "Maçla ilgili yorum yapmıyoruz" dedi.

Rusya’nın Kazan kentindeki Centralni Stadı’nda oynanan maçı yöneten Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını, "Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, maçın ilave yardımcı hakemleri Fırat Aydınus ve Tolga Özkalfa, dördüncü hakemi ise Süleyman Abay olmuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/cuneyt-cakir-sinifi-gecti/spor/sondakika/30.09.2010/1295579/default.htm?ref=haberici



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,474 µs