En Sıcak Konular

SÜPER LİG'İN TOZUNU ATAN BURSAPOR ''DEVLER LİGİ''NDE KAYIP:0-1

30 Eylül 2010 10:57 tsi
SÜPER LİG'İN TOZUNU ATAN BURSAPOR ''DEVLER LİGİ''NDE KAYIP:0-1 Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında sahasında Valencia'dan fark yiyen Bursaspor, İskoçya deplasmanında Glasgow Rangers'a tek golle teslim oldu, gruptan çıkma şansını zora soktu: 1-0

Elde var sıfır!

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk deplasman sınavını İskoçya'da veren yeşil-beyazlı takımın hesapları tutmadı. İlk yarıda Naismith'in sayısıyla geriye düşen Timsah'ın ikinci devredeki çabası beraberlik için yeterli olmazken, Belçikalı hakem Gumienny net bir penaltıyı çalmadı.

Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında sahasında Valencia'dan fark yiyen Bursaspor, İskoçya deplasmanında Glasgow Rangers'a tek golle teslim oldu, gruptan çıkma şansını zora soktu: 1-0.
6. dakikada Edu’nun sert şutunda kaleci Ivankov son anda topu kornere çeldi.
18'de soldan gelişen atakta Broadfoot kafayla indirdi, Ivankov kalesini terk etti, Naismith topu filelelere yollayarak Glasgow Rangers'ı öne geçirdi: 1-0.
30'da Ergiç’in düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Vederson kullandı, kaleci McGregor topu güçlükle kornere tokatladı. 36'da Ömer'in kısa düşen geri pasında topu kontrol eden Davis ortaladı, Naismith topu auta gönderdi.
41'de Ozan İpek soldan ceza alanına gönderdi, Insua'nın zayıf kafa vuruşunda top kalecide kaldı. 48'de Insua topu ceza alanındaki Sercan’a yuvarladı. Yıldız oyuncu, iki rakibini çalımlayıp şutunu attı, Rangers'lı oyuncu kaleye giden topu eliyle kesti, ancak hakem, "devam" kararı verdi.
54'te Edu ceza alanı çizgisi üzerinden sert vurdu, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı. 58'de Volkan ortasını yaptı, Sercan'ın ayak koyduğu top az farkla auta gitti.
62'de Batalla’nın pasıyla ceza alanına giren Volkan’ın vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan sekti. 75'te Vederson’un ceza alanı sol çarprazından kaleye gönderdiği top yandan auta gitti.

400 taraftar
Glasgow Rangers statta Bursaspor taraftarları için 2 bin 400 kişilik yer ayırdı. Tribünde yalnızca 400 kişilik Bursasporlu taraftar grubu yer alırken, geniş bir alan boş kaldı. Türkiye'den maça gidenlerin yanı sıra İngiltere, İsviçre ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden taraftarların da stada geldiği görüldü. Taraftarlar üzerinde, "Green Army" ve "Texas" yazan pankartlar açtı. Glasgow Rangers seyircisi ise tribünleri tamamen doldurarak takımlarına büyük destek verdi.

Celtic'le çıkmadı
Bursaspor, Glasgow Rangers'ın ezeli rakibi Celtic'in sürekli kullandığı enine yeşil-beyaz formaları tercih etmedi. Yeşil-beyazlı takımın
formasında yine göğüs reklamı yer almadı.

‘Her şey bitmedi’
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, puan alabilecekleri bir maçtan yenilgiyle ayrıldıklarını, bu nedenle üzgün olduklarını söyledi. Glasgow Rangers, karşısında zaman zaman etkili olduklarını ve pozisyon bulduklarını belirten genç teknik adam, "Dengeli bir maç oldu. Oyunun hakkı bence beraberlikti" dedi. Maçın Belçikalı hakeminin bir penaltılarını vermediğini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, "Bu da skoru etkiledi" diye konuştu.
Grupta her şeyin bitmediğini kaydeden Sağlam, "Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. İşimiz zor ama bunlardan başarılı sonuçlar alırsak, gruptan çıkma şansımız olur. En azından Avrupa Ligi'ne kalmak için mücadele edeceğiz" yorumunu yaptı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/elde-var-sifir-/spor/haberdetay/30.09.2010/1295505/default.htm



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,690 µs