En Sıcak Konular

''GÜNAY CUMA NAMAZI'NIN TEK BAŞINA KILINAMAYACAĞINI BİLMİYOR MU?

29 Eylül 2010 21:13 tsi
''GÜNAY CUMA NAMAZI'NIN TEK BAŞINA KILINAMAYACAĞINI BİLMİYOR MU? Devlet bahçeli: ''Ben sayın Başbakan'ın yerinde olsam cuma namazının tek başına kılınmayacağını bilmeyen bir bakanı derhal görevden alırdım' dedi.

Bahçeli: Başbakan Kültür Bakanı'nı görevden almalı!

Bahçeli "Sayın Bakan, Başbakan'ı Tayyip beyin bayram namazı sonrası Sultanbeyli Merkez Camisi önünde yaptığı referandum mitingini nasıl açıklayacak. Ben sayın Başbakan'ın yerinde olsam cuma namazının tek başına kılınamayacağını bilmeyen bir bakanı derhal görevden alırdım" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim çalışmalarını başlatmak üzere 1 Ekim 2010 Cuma günü Kars'a gideceğini ve oradan Ermenistan sınır kenti ANI'ye geçeceğini ve orada Sultan Alparslan'ın fetih namazını kıldığı Fethiye camisinde Cuma namazı kılacağını açıklamıştı.

Bahçeli'nin bu açıklamasına ilk görüş Kültür ve Turizm Bakanı Ertğrul Günay'dan gelmişti;

Günay; 'Bireysel olarak kılacaksa temiz bir mekan bulup namaz kılabilir. Ancak bir toplu gösteri yapılmaya kalkarsa zaten sanıyorum ki; Anayasa Siyasi Partiler Yasası bir siyasi partinin dinistismarı ile yola çıkmasını engelliyor. Ama Devlet beyin bireysel olarak bu hakkını kullanmasına saygı duyarım' demişti.

Oluşturacakları Anayasa Mahkemesine ihbar etsin
İşte Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın bu açıklamasına MHP lideri Devlet Bahçeli'den cevap gecikmedi.
MHP Lideri Bahçeli; 'Sayın bakan Cuma namazının tek başına kılınamayacağını galiba bilmiyor. Bu ya çok büyük gaf, ya da temsil ettiği camia'ya büyü bir hakarettir. Fütursuzca yapılmış bu açıklamayı kaile almıyoruz. Biz Serhat şehirleri Kars, Ardahan ve Iğdır'dan sonra Ani'ye geçecek ve orada Cuma namazımızı kılacağız. Eğer sayın bakan parti olarak suç işlediğimizi düşünüyor ise yeni oluşturacakları Anayasa Mahkemesi'ne ilk suç duyusunu yapıp bizi ihbar etsin. Kaldı ki sayın Bakan, Başbakan'ı Tayyip beyin bayram namazı sonrası Sultanbeyli Merkez Camisi önünde yaptığı referandum mitingini nasıl açıklayacak. Ben sayın Başbakan'ın yerinde olsam cuma namazının tek başına kılınmayacağını bilmeyen bir bakanı derhal görevden alırdım' dedi.

Seçim startını Kars ilinden başlatmasının bir başka amacının da Sivas'ın en ötesinde bin yıllık kardeşliğin nasıl yaşanması ve yaşatılması gerektiğini göstermek olduğunu belirten MHP Lideri Bahçeli "bu bir anlamda Van Akdamar Kilisesi'nde yapılan ayine de cevap taşıyacaktır" dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAM

TBMM'de yapılacak olan yeni Anayasa çalışmaları için çok detaylı bir çalışma içinde olduklarını söyleyen MHP Lideri Bahçeli, Türban konusunda ise, 'Duruşumuzda içbir değişiklik yok. AKP ve CHP'nin samimiyetini görmeden oyuna girmeyiz. Amaçları gerçekten bu sorunu çözmek mi, yoksa yine siyasi bir rant için rol paylaşmak mı görmemiz gerekir. Kısaca biz MHP olarak dipsiz kuyudan su içmeyiz' dedi. (Metin ÖZKAN / Güneş)

Kaynak 

 

Bahçeli ülkücüler için huzurevi yaptırıyor.

Ülkü Ocakları Vakfı'na ilkokul yaptıran MHP lideri Devlet Bahçeli, şimdi de huzurevi yaptırılması için harekete geçti. Bahçeli yaşlı ve kimsesiz ülkücülerin de kalabileceği, 1970'lerde ölen ülkücülerin yalnız O kalan aileleri için huzurevi projesi başlatılmasını istemişti. Bu istek Ankara Etimesgut'tan bir hayırseverin bağışladığı 7 dönümlük arsa üzerine hayata geçti.
Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan huzurevine Bilge Kağan'ın annesi İlbilge Hatun'un adı verildi.
Huzurevi yerine ise öztürkçe "erinç evi" dendi. 2011'de tamamlanacak proje Bahçeli tarafından hazırlandı.

Kaynak

   



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,955 µs