En Sıcak Konular

GÜNAY : ''ANİ HARABELERİ'NDE 'CUMA NAMAZI' ANAYASAYA AYKIRI''

28 Eylül 2010 22:06 tsi
GÜNAY : ''ANİ HARABELERİ'NDE 'CUMA NAMAZI' ANAYASAYA AYKIRI'' Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP liderinin bu isteğiyle ilgili olarak, "Toplu gösteri yapmaya kalkarsa anayasa engeline takılır. Bireysel olarak namaz kılacaksa temiz bir mekan bulup namaz kılabilir" dedi.

Bahçeli’nin cuma namazına AKP'den engelleme girişimi  

Bakan Günay'dan Bahçeli'inin namaz isteğine anayasa uyarısı Bahçeli'nin Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılmak istemesi AKP tarafından anayasa engeline takılmaya çalışılıyor. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 40 kadar il başkanıyla 1 Ekim günü Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılmak istemesi AKP tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP liderinin bu isteğiyle ilgili olarak, "Toplu gösteri yapmaya kalkarsa anayasa engeline takılır. Bireysel olarak namaz kılacaksa temiz bir mekan bulup namaz kılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Cer Modern Sanat Merkezi'nde Dünya Turizm Günü dolayısıyla gerçekleştirilen Turizm Profesyonelleri Buluşma Programı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Günay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 40 kadar il başkanıyla 1 Ekim günü Türkiye- Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılacağı yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Bireysel olarak namaz kılacaksa her yerde bir temiz mekan bulup namaz kılabilir. Bir toplu gösteri yapmaya kalkarsa zaten sanıyorum ki Anayasa, Siyasi Partiler Yasası bir siyasi partinin din istismarı ile yola çıkmasını galiba engelliyor. Ama bireysel olarak bir hakkını kullanmasına saygı duyarım'' yanıtını verdi.

Bakan Günay, Dünya Turizm Günü ile ilgili olarak ise, "Dünyada turizmin sürdürülebilir olmasının temel kuralı doğayı korumak. Bu dikkat içinde turizm yapmaya çalışıyoruz. Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinin arasında yükselen bir çizgi izliyor. Doğayı, tarihi ve çevreyi koruyarak turizm yapmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN CAMİ ÖNÜNDE MİTİNG YAPMIŞTI

12 Eylül 2010'da yapılan referandum seçimleri öncesi Tayyip Erdoğan'ın Cami önlerinde yaptığı mitingler bütün televizyonlarda canlı olarak verilmişti.

Anayasamız Erdoğan'ın Cami önünde, bahçesinde miting yapmasına izin verirken, Bahçeli'nin camide namaz kılmasına izin vermeyecek mi?

AKDAMARDA HRİSTİYAN AYİNLERİ

Akdamar Kilisesi AKP tarafından ibadete açılmış ve Hristiyan ayinleri yapılmıştı.

AKP Hristiyan ayinlerine izin verirken, müslümanların namaz kılmasını mı engelleyecek?

KASIMİYE MEDRESESİNDE DEFİLE

AKP'ye yakınlığını her ortamda açıklayan  "muhafazakâr eşcinselim" diyen Cemil İpekçi'ye 44 sivil toplum örgütünün Kasımiye Medresesi'nde defile yapılmasına 'içinde cami olduğu' gerekçesiyle tepki göstermesine karşın izin veren AKP, Ani Harabelerinde Cuma namazı kılmasına mı izin vermeyecek?

FENER RUM PATRİĞİ DİMİTRİ BARTHOLOMEOS'DAN AKP'YE SÜMELA TEŞEKKÜRÜ

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra bir günlüğüne ayine izin verilmesinin Hristiyan kitlelerince çok takdir edilecek bir olay olduğunu belirterek Bu tarihi günü yaşamalarına yardımcı olan hükümete, özellikle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Trabzon'daki devlet yöneticilerine ve yerel yöneticilere şükranlarını sunarken! Anayasa ve AKP neredeydi?

BÜLENT ARINÇ "Heybeliada Ruhban Okulu açılmalı"

Bülent Arınç: "Farklı dinlere mensup insanlarımızın din adamı ihtiyacını devlet olarak karşılamalıyız. Çünkü biz bu ülkede sadece Müslümanların hükümeti değiliz. Ruhban Okulu'na mutlaka izin vermemiz gerektiğini düşünüyorum."

Hristiyanların haklarını savunan AKP müslümanlara engel olabilecek mi? Müslümanlar cuma namazı kılamayacaklar mı? (EtikHaber)

 

Kaynak:  



Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,398 µs