En Sıcak Konular

AYSEL TUĞLUK İMRALI'DAN HÜKÜMETE ÜÇ MESAJ GETİRDİ

28 Eylül 2010 21:33 tsi
AYSEL TUĞLUK İMRALI'DAN HÜKÜMETE ÜÇ MESAJ GETİRDİ İmralı'ya giderek teröristbaşı Öcalan ile görüşen Aysel Tuğluk, üç mesajla döndü.

İmralı'dan hükümete üç emir

İmralı'ya giderek teröristbaşı Öcalan ile görüşen Aysel Tuğluk, üç mesajla döndü. "PKK bir yıl süreyle eylemsizlik ilan edebilir. "Kalıcı ateşkes ve silahsızlanma zamana yayılacak. AKP Hükümetinin atacağı adımlar beklenecek. Çözüm Türkiye'nin bütünlüğü içinde olacak."

EYLEMSİZLİK UZAYABİLİR

Görüşmede Öcalan, devletin kendisi ile sürdürdüğü müzakereler konusunda bilgi verdi. Öcalan'ın 3 mesaj verdiği öğrenildi: n PKK'nın eylemsizlik kararını en az bir yıl uzatması gerekiyor. n Kalıcı ateşkes ve silahsızlanma zamana yayılacak. Hükümetin siyasi adımları beklenecek. n Çözüm Türkiye'nin bütünlüğü içinde olacak.

Görüşmede, kalıcı ateşkese giden süreçte Öcalan'ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesinin de bu döneme yapacağı katkı da konuşuldu.

GÖRÜŞME KAYDA ALINDI

Tuğluk'un önümüzdeki haftalarda da İmralı'daki görüşmelerini sürdüreceği öğrenildi. Öcalan'la yapılan bu görüşmenin ardından Kandil sürecinin başlayabileceği kaydedildi. Buna göre Ahmet Türk, Kandil'de örgüt üst yönetimi ile görüşecek. Türk'e Tuğluk'un da eşlik edebileceği ifade ediliyor.

Öcalan'ın Aysel Tuğluk ile görüşmesini Türkçe gerçekleştirildiği öğrenildi. Görüşmenin savcılığın yetkilendirdiği bir görevli tarafından her görüşmede olduğu gibi kayda alındığı belirtildi.

Devlet zirvesi ile görüşme formülü

Bu sürece paralel olarak DTK'nin eş başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un devletin zirvesinden yeniden randevu talep etmeleri de gündemde. Bu durumda devletin zirvesi ve CHP liderinin "DTK'nın Öcalan'ın önerisi ile kurulan bir yapı olmasından" rahatsızlık duyduğu gerekçesi dikkate alınacak ve bu kez randevu "Diyarbakırlı STK'lar ve eski milletvekilleri Türk ve Tuğluk'dan oluşan heyet" başvurusu ile alınacak. BDP TBMM Grubu da TBMM'nin açıldığı 1 Ekim'de ilk toplantısını yapacak. BDB yönetimi bu hafta içerisinde Parti Meclisi'ni de toplantıya çağırdı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17720



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs