En Sıcak Konular

HANEFİ AVCI GÖZALTINA ALINDI

28 Eylül 2010 13:47 tsi
HANEFİ AVCI GÖZALTINA ALINDI Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" kitabının yazarı Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gözaltına alındı.

Hanefi Avcı gözaltında

Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" kitabının yazarı Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gözaltına alındı. Avcı’nın Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında ifade vermek için çıkartıldığı yakama emri nedeniyle gözaltına alındı bildirildi. Avcı, polis nezaretinde Ankara’dan İstanbul’a götürülüyor. Bu arada, Avcı’nın Eskişehir’deki evinde ve makamında arama yapıldığı da öğrenildi.

Öte yandan kitabı yayınlandıktan sonra yaşanan gelişmeler ve bu tür bir operasyonun işaretlerini gören Hanefi Avcı yazılı bir açıklama yaptı ve operasyonunu arkasında cemaatin olduğunu iddia etti.
11:25 | 28 Eylül 2010

"Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Ankara’da gözaltına alındığı bildirildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hanefi Avcı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara’da gözaltına alındı.

İstanbul’a götürüldüğü bildirilen Hanefi Avcı’nın savcı tarafından ifadesinin alınacağı bildirildi.Bu arada, Hanefi Avcı’nın Eskişehir’de bulunan evinde de arama yapıldığı öğrenildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, "yakalama kararı" çıkarttığı bildirildi.

AVCI: ONURUMU HİÇ KİMSEYE ÇİĞNETMEM

Nedim Şener'den alınan bilgiye göre  Hanefi Avcı, gözaltına alınmadan önce yaptığı yazılı açıklmada  "Onurumu hiç kimseye çiğnetem. Benim Devrimci karargah örgütüyle hiçbir lakam yoktur" dedi...

ATALAY: YARGININ TALEBİ

Konuya ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan geldi. Atalay, "Yargının talebi olmuştur" dedi.


HANEFİ AVCI'NIN EŞİ ŞENAY AVCI: "EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR"

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanda kalan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim." dedi.

Eşinin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu. (Milliyet) [1]

Hanefi Avcı’yı avlamak!

Hanefi Avcı bir kitap yazdı ve ortalık karıştı. Avcı devlet içindeki cemaat yapılanmasını gayet açık şekilde ortaya koyuyor ve diyor ki, “Bunlar devletin emniyetinde, yargısında örgütsel bir yapı oluşturdular, bu yapı devlet için çok tehlikelidir, derhal temizlenmelidir.” Bu konuda bilgilerini, tecrübelerini, duyumlarını, delillerini anlatıyor.
Sonuç tam da beklenildiği gibi oluyor: Hemen merkeze alınıyor, hakkında yasadışı bir örgütle irtibatı olduğu iddiası atılıyor ve bir kadınla aşk yaşadığı söyleniyor.
Avcı “Zaten bu saldırıyı bekliyordum” diyor.
“Cemaat, kendisi ile uğraşan herkese bu tavrı gösterecektir” diyor.
Avcı’nın ortaya attığı dehşet verici iddialar yerine bir anda hangi kadınla gönül ilişkisi olduğunu konuşmaya başladık. Vakit gazetesi Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı’yı buldu, ondan kocası aleyhine beyanat almaya çalıştı. Avcı’nın sevgilisi olduğu iddia edilen Kezban Kerman’a ulaştı, onun ağzından kararlayıcı mesajlar almaya çalıştı.
Yani “Hanefi Avcı’yı nasıl rezil ederiz” gayesi söz konusu olunca Vakit ve onun çizgisinden gidenler tam bir gazetecilik yapıyor!
Ama Avcı’nın “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabında ortaya attığı iddiaları araştırmak, cemaat gerçekten emniyette, yargıda böylesine örgütlendi mi sorusuna cevap aramak” gibi konularda gazetecilik yapmak pek işlerine gelmiyor.
Onların çabaları “Avcı’yı nasıl karalarız, kadından kızdan yola çıkarak nasıl mahvederiz” noktasında yoğunlaşıyor.
Türkiye’de ‘kadınla’ insan harcamak modası son yıllarda oldukça popüler haline geldi.
Siyasetçi de olsanız, emniyetçi de olsanız, gazeteci de olsanız fark etmiyor, aynı mengenede kesiliyorsunuz.
En son CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ı bir kasetle harcadılar.
Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fethullah Gülen hakkında dava açmaya kalkınca anında onu hakkında da ‘malum kasetler’ servis edildi.
Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok da AKP içinden bazı isimleri rahatsız edince ‘kaseti piyasaya sürülen’ siyasetçiler arasında yer aldı.
Kamer Genç aynı suçlamayla direkten döndü.
Eminim şu anda pek çok ‘muhalif isim’ bu gibi kaset tehditlerine maruz bırakılıyor ve ‘susmaları’ öneriliyor.
Hanefi Avcı’nın fikirlerini ve ortaya attığı iddiaları tartışmak yerine ‘bel altından’ vurmaya çalışmak, olayı kadınlı kızlı magazin haberciliğine taşımak tam da cemaat medyasına uygun bir savaş taktiği.
Bugüne kadar dört dörtlük bir emniyet mensubu olarak alkışlanan, birçok yasadışı örgütü çökerten, PKK’ya darbe üstüne darbe vuran Hanefi Avcı, cemaat hakkında konuşunca oldu tu kaka!
Bir anda DHKP C ile irtibatından bir öğretmenle ilişkisine kadar bir sürü haber servise konuldu.
Yahu bu adam madem bu kadar şaibeli bir isimdi, bu devlet onu neden bir ilin emniyet müdürlüğünde tuttu?
Hedef haline getirdikleri kişiler hakkında anında kaset üretim merkezi gibi çalışan çetenin deşifre edilmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. (Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj)  

 

Kaynak: 

[1] MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/hanefi-avci-gozaltinda/turkiye/sondakika/28.09.2010/1294663/default.htm 

[2] YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003765&tarih=2010-09-28



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,208 µs