En Sıcak Konular

GALATASARAY İ.B.BELEDİYESPOR'A YİNE ŞANS TANIMADI: 3-1

27 Eylül 2010 09:35 tsi
GALATASARAY  İ.B.BELEDİYESPOR'A YİNE ŞANS TANIMADI: 3-1 Belediye karşısında maça fırtına gibi giren Cim-Bom, Baros’un kafasıyla perdeyi açtı. Çek yıldız 2. golünü penaltıdan attı. Ancak Baros 3. golündeki müthiş ustalığıyla parmak ısırttı.

DELİ SARAYLI!

Belediye karşısında maça fırtına gibi giren Cim-Bom, Baros’un kafasıyla perdeyi açtı. Çek yıldız 2. golünü penaltıdan attı. Ancak Baros 3. golündeki müthiş ustalığıyla parmak ısırttı. Belediye ikinci yarı Tumile umutlandı, ancak yenilgiden kurtulamadı
Büyük sıçramalar hep dibe vuruşlardan sonra gelir. Dün bunu doğrularcasına bir tablo ile karşılaştık Mecidiyeköy’de. Peki bu değişim nasıl gerçekleşti? Daha dün ilk 5’e zor girer denilen Aslan ayağa nasıl kalktı ve 4 maçtır nasıl seriye bağlayabiliyor?
Bir kere geçen yıldan çok farklı bir kadrosu var sarı-kırmızılıların. Dünkü 11’e bile bakmak yeterli karşılaştırmayı yapmak için. Leo Franco’nun yerinde kaleye yavaş yavaş ısınan Ufuk, sağda Sabri’nin sakatlığında genç Serkan Kurtuluş. Neill ve Servet ikilisi yerinde. Insua solda. Lorik Cana ve Ayhan ön liberoda. Geçen yıl Ayhan’ın kulübede geçirdiği zamanı gözönüne alırsak, ikisi de yeni sayılır. Pino Keita’nın yerinde. Misimoviç Elano’nun, Aydın da Arda’nın sakatlığı ve Kewell’ın yokluğunda sahada. Baros yine ilerde. Yani Neill-Servet-Baros dışında büyük değişim geçirmiş Aslan...
Dün akşama geçersek. Galatasaray sezonun en iyi futbolundan kesitler sunarak başladı. İlk 15 dakika büyüklerin korkulu rüyası İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında baskı kuruldu. Baros’un ikinci dakikadaki tehlikesi aslında akşamın habercisiydi. Zaten perdenin açılması da uzun sürmedi. 5. dakikada Buca maçında ilk kez formayı sırtına geçiren Serkan Kurtuluş’un enfes ortasına, aynı şekilde yanıt verdi Çek yıldız. 13. dakika ise ilk golün kahramanları yine sahnedeydi. Serkan’ın ortasında Baros göğsüyle topu kontrol etti. Ancak Rızvan’ın elle müdahalesi Bülent Yıldırım’ın dikkatinden kaçmadı. Baros da affetmedi. Pino’nun değerlendiremediği ataktan sonra, turuncu-lacivertliler, kısa aralıklarla kaleyi yoklamaya başladı. Ama Ufuk kalesinde güven veriyor, duvar örüyordu. Dakikalar 41’i gösterdiğinde ise gecenin adamı Baros’un yerde iken sol ayağı ile muhteşem volesi tribünleri kendinden geçirdi. Bu gol sarı-kırmızılıları iyice rahatlattı.
Bütün nefesini ilk yarı kullanan Galatasaray ikinci bölümde rölanti oyunu tercih etti. 66. dakikada Tum’un kafa golü Büyükşehir’i uyandırdı. İbrahim Akın’ın şutunu Servet çizgiden çıkartırken, Neill’in direkten dönen topu tabelanın aynı kalmasını sağladı.


Büyükşehir klasiği!
Eskişehir, Gaziantep ve Buca’nın ardından Büyükşehir’i de yenerek 4’te 4 yapan Galatasaray, bu sezon ilk kez devreyi önde bitirdi. Sivas (1-1), Bursa (0-1), Eskişehir (1-1), Gaziantep (0-0) ve Buca (0-0) maçlarının ilk yarılarında rakiplerine üstünlük sağlayamayan Cim-Bom, Büyükşehir önünde devreyi 3-0 önde kapattı. Sivas ve Bursa’ya yenilen Aslan; Eskişehir, Gaziantep ve Buca maçlarında galibiyet gollerini 2. yarılarda atmıştı. Bu arada Galatasaray, Büyükşehir’i 7. maçta 5. kez yendi. Sarı-kırmızılılar ligde yenilmediği rakibiyle 2 kez de berabere kalmıştı.


MAÇIN ADAMI

Milan Baros
Galatasaray’ın Çek yıldızı Milan Baros, bu hafta önce antrenmandaki sakatlık haberi ile herkesi korkuttu. Dün ise biri penaltıdan attığı 3 gol ile maça damgasını vuran isim oldu. Özellikle sol ayağı ile attığı vole ayakta alkışlandı.


KIRILMA NOKTASI

Perde açılınca
6. dakikada Serkan’ın adrese teslim ortasına Baros iyi yükselerek takımını 1-0 öne geçirdi. Erken baskı ile rakibini bunaltan Aslan’ın bu golü bulması, konuk ekibin de zor anlar yaşamasına neden oldu.

NEVZAT DİNDAR-Milliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/deli-sarayli-/spor/haberdetay/27.09.2010/1294044/default.htm



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,447 µs