En Sıcak Konular

BURSASPOR KAYIPSIZ İLERLİYOR: 1-0

25 Eylül 2010 10:31 tsi
BURSASPOR KAYIPSIZ İLERLİYOR: 1-0 Buca’yı da yenip yoluna kayıpsız devam eden Bursaspor, Devler Ligi öncesi dev bir moral buldu.

6'da 6

Bursaspor adeta 'kim korkar Rangers'tan' dedi

Buca’yı da yenip yoluna kayıpsız devam eden Bursaspor, Devler Ligi öncesi dev bir moral buldu.

Daha 4. dakikada Hüseyin’in golü Timsah’ı rahatlattı. Sonra Ömer’in kafası direkten döndü ama başka gol olmadı. 6’da 5.5 yapıp yenilgisiz liderliğini sürdüren Bursa gözünü Rangers’a dikti.

SON Şampiyon Bursa fırtına gibi esmeye devam ediyor.. Pazartesi G.Antep maçı yarıda kalan yeşil-beyazlılar, Süper Lig’e bu sezon yükselen Buca karşısında birçok pozisyon buldu ama sonuca 4. dakikada Hüseyin’in attığı golle ulaştı. Ertuğrul Sağlam, hafta içi oynayacağı Rangers maçını düşünerek G.Antep karşılaşmasında şans verdiği Ivankov, Battalla, Ergiç gibi 7 as oyuncusunu 11’de oyuna başlatmadı.

MAÇA hızlı giren Bursa ilk tehlikeli atağında golü buldu. Ali Tandoğan’ın ortasına Turgay kafayı çaktı direkten dönen top Hüseyin önünde kaldı o da müsait pozisyonda affetmedi: 1-0. Golün hemen ardından bir net pozisyonu da çaprazda Emre kaçırdı Buca adına. 10’da Leko’nun ortasına Manucho vurdu, Yavuz başarılıydı. 34’te ise sarı-lacivertlilerin kalecisi Fernandes’i önde gören Vederson 30 metreden denedi ama kaleyi tutturamadı.

SERCAN HAREKET GETİRDİ

İKİNCİ yarıya da Ertuğrul Sağlam Insua ve Sercan hamleleriyle başladı. 49’da Vederson ortaladı Ömer kafayı çaktı direkte patladı dönene bir füze de Ozan yolladı ama defans kayarak uzaklaştırdı. 58’de Yavuz ayağına gelen geri pasta çok oyalanınca Manucho pres yaptı cezayı da kesiyordu ama ayağına çarpan top kale yerine dışarı gitti. 61’de ise Sercan seri çalımlarla girdi 18’in içine vursa gol yapma şansı yüksekti, garantiye gidip Insua’nın önüne bıraktı ama Ediz Arjantinli’den önce golü önledi. 76’da Yavuz’la karşı karşıya kalan Dady zoru başararak topu kalecinin üzerine vurdu. 79’da Sercan vites yükselterek 18’e girdi, Tomas’ın sağından atıp solundan geçti ve Hırvat oyuncunun aklını aldı ama vuruşunda Fernandes ayaklarıyla gole izin vermedi. 83’te yine Sercan çalımlarla 0’a kadar indi vurmadı yine İnsua’nın önüne bıraktı ama top üstten tribünlere gitti.

Şikeden yargılanan Metin Korkmaz da tribünde

BURSASPOR’DA teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile arasında sorun olduğu ileri sürülen golcü Sercan Yıldırım Buca maçının 2. yarısında şans bulurken, genç yıldızın menajeri de dünkü maçta oyuncusunu yalnız bırakmadı. İstanbul Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü şike iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Sercan’ın menajeri Metin Korkmaz Protokol Tribünü’nde maçı izledi.

'Rangers maçını düşünmeliyiz'

Sağlam: “3 puan güzel ama sevinecek zamanımız yok.”

BURSA Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi. Buca galibiyetinin ardından Şampiyonlar Ligi’yle birlikte Türkiye’de hedefleri olduğunu ifade eden Sağlam şöyle konuştu:

“5-6 oyuncu değiştirmemiz gerekti. Bu beraberinde bazı sıkıntılar getirdi. Bu yoğun süreçte nasıl daha az puan kaybı yaşayacağımızı düşünüyoruz. Bu 3 puan altın değerinde ama ne bu 3 puanı, ne de bir sonraki hafta Belediye maçını düşünmeye hakkımız yok. Bütün benliğimizle Rangers’ı düşünmeliyiz.”

BUCA’DAN BÜYÜK JEST

Karşılaşma öncesinde Bucalı futbolcular ‘Şampiyonlar Ligi’nde başarılar’ yazılı pankartla Bursa’ya jest yaptı.

1-0

GOL: Hüseyin (4)
SARI KARTLAR: Hüseyin, Turgay, Ozan / İbrahim, Leko, Fernandes
BURSA: Yavuz 7, Ali 7, Ömer 7, İbrahim 7.5, Vederson 6.5, Steinert 6 (46 Insua 5.5), Hüseyin 8.5, Bekir 6, Ozan 6, Turgay 5.5 (73 Volkan 5), Nunez 5 (46 Sercan 8)
BUCA: Fernandes 6, Koray 4.5 (73 Gomes 4), Tomas 5, Ediz 5.5, Mulemo 5, İbrahim 5, Leko 5 (57 Ragıp 4), Erkan 4, Emre 3 (17 Mendy 5), Musa 4, Manucho 5.5
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Akal, Mehmet Metin

Sıkıntılı rotasyon - Sinan Engin

Bursaspor kazanma alışkınlığı olan bir takım. Kimsenin aklına yeşil-beyazlıların kaybedeceği gelmiyor. Ertuğrul Sağlam, Bucaspor karşısında önemli oyuncularını oynatmadı ama yine kazandı. Bursa çok güçlü ve çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Sağlam’ın Şampiyonlar Ligi’nde önümüzdeki hafta oynanacak Glasgow Rangers maçını düşünerek yaptığı rotasyon başarılı ama sıkıntılı oldu.

KARŞILAŞMANIN 2. yarısında Sercan ve Insua oyuna girdi yeşil-beyazlılar rakibin üstüne daha çok gitti. Her an 2-3 de yapabilirdi Bursa.. Dolayısıyla Ertuğrul Sağlam, Buca karşılaşmasından istediğini aldı. Bu Bursa’nın bileği bükülmez. Şu an hedefleri doğrultusunda yürüyorlar ve inşallah bu rotasyon Glasgow maçında da işe yarar. (Murat YÜCEKÖK / VATAN SPOR)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/6da-6/330910/5/Spor



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,798 µs