En Sıcak Konular

TÜRKİYE AMELİYAT MASASINDA!

24 Eylül 2010 09:43 tsi
TÜRKİYE AMELİYAT MASASINDA! MİT-CIA-MOSSAD trafiği hızlanırken, İmralı’yla görüşmeleri sivil ekiple yürüten iktidar da Apo’nun yol haritasına aynen uyuyor...Türkiye'ye Kangren teşhisi konup bütünden parça kopartılacak.

TÜRKİYE AMELİYAT MASASINDA!

MİT-CIA-MOSSAD trafiği hızlanırken, İmralı’yla görüşmeleri sivil ekiple yürüten iktidar da Apo’nun yol haritasına aynen uyuyor...
Fidan CIA ile buluştu
AKP’nin ’PKK açılımı’, Öcalan’la görüşmelerin iktidar kanadı tarafından da itirafıyla yeni bir boyut kazandı. AKP’nin çözümü dış güçlere havale etmesinin ardından MİT, MOSSAD ve CIA’nın temas trafiği başladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD’de Obama’nın güvenlik danışmanlarıyla buluştu.
MOSSAD da devrede
FİDAN’ın Washington’daki randevusuyla eşzamanlı olarak da Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik, Erbil’e geçerek peşmergebaşı Barzani’yle bir araya geldi. Bu arada CIA Direktörü Panetta’nın, Fidan’la görüşme öncesi gizlice İsrail’e giderek MOSSAD Başkanı Dagan’la görüştüğü de ortaya çıktı.
İmralı’daki teröristbaşı Öcalan’la resmi yetkililerin görüştüğünün iktidar kanadı tarafından da açıklanmasıyla AKP’nin “açılım projesi” yeni bir boyut kazandı. Taraf gazetesi de Adalet ve İçişleri bakanlıkları ile MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan istihbarat uzmanı isimlerin bir süredir Öcalan’la temas halinde olduğunu yazdı. Öcalan ile görüşmelerin artık salt ateşkesin sağlanması ya da uzatılması üzerine yoğunlaşmadığını yazan Taraf’a göre; devlet katında yetkili üst düzey isimler, Öcalan ile “PKK’nın silah bırakması”, “af koşulları” nın neler olabileceği, “anadilde eğitim” gibi “nitelikli” müzakereler yapıyor.
Görüşmeler çok gizli
MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT’in iki önemli ismiyle birlikte ABD Başkanı Obama’nın güvenlik danışmanlarıyla PKK terörü konusunda çok gizli görüşmeler yürütürken, Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de eşzamanlı olarak Irak kuzeyindeki Erbil’e giderek peşmerge lideri Mesud Barzani ile bir araya geldi. Washington ve Erbil’de neredeyse eşzamanlı yapılan bu temaslar, başkent kulislerinde, “PKK kaynaklı terörün sona ermesinde Türkiye, ABD ve ağırlıklı olarak Kuzey Irak yönetiminin katılımıyla üçlü bir halka hedefleniyor” yorumlarına yol açtı.
Fidan’ın temasları 
BM’nin 65’inci Genel Kurul çalışmalarına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün heyetinde yer alanlardan bağımsız olarak temaslarını yürüten Müsteşar Fidan’ın, şifreli çantada bulunan ABD izlenimlerini Türkiye’ye döndükten sonra başta Başbakan Erdoğan olmak üzere devletin ilgili kurumlarına en ince ayrıntısına kadar aktaracağı belirtiliyor.
Özçelik Barzani’ye çıktı
Bağdat Büyükelçisi Özçelik’in, Erbil’de Barzani’yle yaptığı görüşmede de, Irak’ta yeni hükümetin kurulmasına yönelik çalışmaların yanı sıra PKK meselesi de ele alındı. Barzani, PKK’nın eylemsizlik kararını uzatmasını önemli bulduğunu belirterek, “Bu sorun şiddet dışında diğer sağduyulu yaklaşımlarla çözülmeli” mesajı verdi.

Zana, Barzani’yle buluştu
Kapatılan DEP’in Diyarbakır eski Milletvekili Leyla Zana başkanlığında oluşturan “Kürt Kadın Girişim Grubu” üyeleri, Kuzey Irak’a giderek Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. “Bölgesel Kürt Yönetimi” nin web sayfasında Barzani’nin Leyla Zana’nın başkanlığındaki heyeti kabul ettiği belirtildi.
Destek istedi
Görüşmede Avrupa Parlamentosu eski üyesi Feleknaz Uca, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in insan hakları savunucusu eşi Reyhan Yalçındağ, kapatılan DEP’in ölen eski milletvekili Orhan Doğan’ın kızı Ayşegül Doğan, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel, BDP Van Milletvekili Fatma Kurtalan, KADEP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, HAKPAR’dan Zozan Ekmen, İran Komala örgütünden Sabriya Behmani, Kürdistan Parlamentosu üyeleri Emine Zikri, Kuzey Irak’taki PKK’nın uzantısı konumundaki Kürdistan Çözüm Partisi (PÇDK) Genel Başkan Yardımcısı Necibe Omer’in bulunduğu belirtildi. Zana’nın “Kürt Ulusal Konferansı” düzenlenmesi konusunda Barzani’den destek istediği belirtilirken, Kürt lider “Silahla hiçbir sorun çözülmez” dedi.(Haber: Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

Kaynak:  

 



Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,415 µs