En Sıcak Konular

KURTULMUŞ YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?

23 Eylül 2010 18:30 tsi
KURTULMUŞ YENİ PARTİ Mİ KURUYOR? Kayyum kararının ardından SP GİK’i toplayan Kurtulmuş, “Türk siyasi hayatında yeni bir dönemin başlıyor” dedi. Toplantıda ayrı parti kurma fikrinin ağırlık kazandığı açıklandı.

Yeni parti mi kuracak?

VATAN’a konuşan Kurtulmuş’un kurmayları, AKP’ye katılım konusunun imasının bile yapılmadığını belirtti, Kurtulmuş'un yeni bir parti kuracağının sinyallerini verdi

Kayyum kararının ardından SP GİK’i toplayan Kurtulmuş, “Türk siyasi hayatında yeni bir dönemin başlıyor” dedi. Toplantıda ayrı parti kurma fikrinin ağırlık kazandığı açıklandı.

Bugün ve yarın il başkanlarıyla biraya gelecek olan Kurtulmuş, Pazar günü de belediye başkanlarının görüşlerini alacak. Pazartesi günü ise kapsamlı bir açıklama yapacak.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, mahkemenin partileriyle ilgili aldığı kayyum kararını, Türkiye siyasi hayatında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirerek, “Buradaki karar, bizim, milletimiz ve siyasi hareketimiz için bir son değil, Türkiye siyasi hayatında yeni dönemin başlangıcıdır” dedi.

Mahkemenin kayyum kararı sonrasında dün GİK’i toplayan Kurtulmuş, konunun siyasi ve hukuki boyutunun olduğunun altını çidi. Kurtulmuş, “SP olarak kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Farklı düşünceleri olan arkadaşlarımız olabilir. Bütün arkadaşlarımızın kanaatleri bizim için önemlidir. Görüşmelerimizden sonra bundan sonrakine ilişkin yol haritasını milletimizle paylaşacağız. Pazartesi veya cumartesi günü kapsamlı bir açıklama yapacağız” diye konuştu.

‘Kurtulmuş’la yola devam’

Ardından toplanan GİK toplantısında toplantısında, yeni oluşum fikri ağırlık kazandı. VATAN’a konuşan Kurtulmuş’un kurmayları, “Genel İdare Kurulu’nda, kongreye mi gidilmeli yoksa yeni bir siyasi oluşuma mı gidilmeli konusunu masaya yatırdık. Yeni bir siyasi oluşuma gidilmesi fikri ağırlık kazandı. Bağımsız bir parti kurma noktasına gidiyoruz” dedi.
GİK’te AKP’ye katılım konusunun imasının bile yapılmadığını belirten üst düzey parti yöneticileri, “AKP’ye katılım konusunun iması bile olmadı. Türkiye’de bir karışıklık oldu. Bu siyaset kadrosunun takıldığı üsluptur. Bu karşılığın değerlendirilmesi gerektiğini ve insanların arada bırakılmaması yönünde görüş birliğimiz var. Siyaset sahnesinde rol almamız gerekir. Bu da bağımsız partide olur” diye konuştular. Kurmaylar, “Türkiye şartlarında, seçim sürecine girilmişken yeni bir parti kurulması zor olabilir” iddilarını ise “Halkta zaten bir karşılığımız var. Üç beş ayda karşılığımızı buluruz” sözleriyle değerlendirdiler. 75 kişilik GİK’e katılan 68 kişinin ittifakıyla Kurtulmuş’la yola devam kararı alındı.

‘Kutan arabulucu

Öte yandan, eski Necmettin Erbakan ile Saadet Partisinin eski Genel Başkanı Recai Kutan’ın, Erbakan’ın Balgat’taki evinde bir araya geldiği öğrenildi.Erbakan ve Kurtulmuş’la olan yakın ilişkileriyle bilinen Kutan’ın arabulucu rolü üstlenebileceği iddia edildi.

"Yargıyla ilgili bir tereddütünüz mü var?" sorusuna da Kurtulmuş, "Ben bir şey söylemiyorum. Her şey milletin gözünün önünde oluyor. Dünkü mahkemeye delil olarak sunulan delillerden zannediyorum 8 tanesi CHP İlçe kongreleriyle
ilgili delillerdir. Yargıtayın sitesinde bulunmayan delillerdir. Herhalde bu da belli yerleri işaret ediyordur" karşılığını verdi.

Daha sonra, Numan Kurtulmuş başkanlığındaki Genel İdare Kurulu toplantısı başladı.

Davalar ertelendi

SP Ankara İl Başkan Yardımcısı ve kongre delegesi Mahmut Akıncı’nın, belirlenecek 3 üyenin Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmesi talebiyle açtığı dava, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü. Yargıç Mustafa Altunbaşak, davaya asıl hakimin bakması talebini yerinde görerek, duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.
Yargıç Altunbaşak, davayı izleyen gazetecilere, partiye kayyum atandığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyleyerek, espriyle, “Şimdi sizleri tutuklattırayım mı?” dedi. Partiye kayyum değil, çağrı heyeti atandığını belirten Altunbaşak, “Kayyum kararı mı verdim? Parti yönetimine el mi koydum? Başkan halen başkan, Genel İdare Kurulu, halen Genel İdare Kurulu. Ben onlara (çağrı heyeti) yönetim görevi mi verdim? Kayyum değil, çağrı heyeti” diye konuştu. Davalı avukatı Kanpolat’ın, çağrı heyeti olarak hazır bulunan kişilerin atandığını söylemesi üzerine Altunbaşak, “Numan Kurtulmuş’u getirseydiniz, çağrı görevini ona verirdim. Onlar hazır olduğu için görevi onlara verdik” dedi.

Kongre delegesi bir kişinin açtığı davanın da Ankara 7. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldüğü, davanın ertelendiği öğrenildi. (Levent İÇGEN / VATAN ANKARA)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/Haber/330594/1/Gundem



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,206 µs