En Sıcak Konular

TİTANİC'İN BATIŞI İLE İLGİLİ YENİ BİR İDDİA

22 Eylül 2010 21:57 tsi
TİTANİC'İN BATIŞI İLE İLGİLİ YENİ BİR İDDİA Çok hızlı seyrettiği ve bu yüzden karşısına çıkan buzdağına çarpmaktan kurtulamadığı için battığı düşünülen Titanik’in batış sebebi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Titanik dümencinin hatasından batmış     

Çok hızlı seyrettiği ve bu yüzden karşısına çıkan buzdağına çarpmaktan kurtulamadığı için battığı düşünülen Titanik’in batış nedeni hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

İngiltere’de piyasa sürülen yeni bir kitap, Titanik’in çok hızlı olmasından değil ancak dümencinin hatasından battığını öne sürüyor. Faciadan kurtulan en üst düzey yetkilinin torununun yazdığı kitaba göre, buzdağını fark eden dümencinin geminin yönünü değiştirmesi için bolca vakti bulunuyordu. Ancak o panikledi ve gemiyi yanlış yöne, buzdağının üzerine yönlendirdi.

Gemiyi kurtardıklarını düşünen Titanik mürettebatı, buzdağının üzerine doğru yol amaya devam ettiklerini fark ettiklerinde artık iş işten geçmişti.

Kazanın yaşanmasından neredeyse 100 yıl sonra ortaya atılan iddia, faciadan kurtulan en üst düzey yetkilinin ailesinin itirafıyla geldi. Titanik’in ikinci kaptanı Charles Lightoller’ın ailesi, Lightoller’ın mürettebatın yaptığı hatayı ABD ve İngiltere’de çıktığı mahkemelerde sakladığını belirtti. Bunun nedeni ise Lightoller’ın şirketini iflastan, meslektaşlarını ise kovulmaktan korumak istemesiydi.

İTİBARINI KAYBETMEK İSTEMEDİ
Lightoller, İkinci Dünya Savaşı’nda müttefik güçlerin Nazilerden kaçmak zorunda kaldığı Dunkirk’de tahliye çalışmalarında yer almıştı. Ömrü boyunca itibarını kaybetmemek için Titanik sırrını açıklamayan Lightoller’ın sırrı, büyük torunu Louise Pattern’ın yazdığı kitapta ortaya çıktı. Pattern, “Gerçekleri görmek her şeyi daha da trajik hale getiriyor. Buzdağının yanından kolayca geçip gidebilirlerdi. Ancak dümen hatası yüzünden facia geldi” dedi.

Titanic,İngiltere’nin liman kenti Southampton’dan New York’a giderken,Atlantik Okyanusu’nda 14 Nisan 1912 tarihinde battı. Faciada 1,517 kişi hayatını kaybetti.(hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/dunya/15839481.asp?gid=373
 

 



Bu haber 1,302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,540 µs