En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''MHP'YE KARŞI TASFİYE HAREKETİ VAR''

22 Eylül 2010 10:10 tsi
BAHÇELİ: ''MHP'YE KARŞI TASFİYE HAREKETİ VAR'' Bahçeli,"İki partili bir rejime gidilmesi için çalışma yapılıyor. Bir anlamda MHP’yi kurban etmeye çalışan bir anlayış var. Partimize karşı tasfiye hareketi var."dedi.

MHP tasfiye mi edilecek?

Referandum sonrası partisine yönelik eleştirileri yanıtladı

MHP lideri Devlet Bahçeli: İki parti rejimi için MHP tasfiye edilmek isteniyor

Bahçeli referandumdan sonra partisine yönelik eleştirileri yanıtladığı basın toplantısında MHP’nin tasfiye edilmek istendiğini söyledi. CHP’nin de bu planın içinde olduğunu ileri süren Bahçeli, Fethullah Gülen’i de siyasetten uzak durmaya çağırdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, medya kuruluşlarının Ankara Temsilcilerinin de davet edildiği, referandum sonuçlarının masaya yatırıldığı basın toplantısı düzenledi. Bahçeli konuşmasında Cumhurbaşkanından Başbakan’a, CHP ve diğer muhalefet partilerinden sivil toplum kuruluşlarına, Fetullah Gülen’den YSK’ya kadar birçok kesime mesajlar verdi:

SAĞLIKLI OLMADI: Referandum analizleri yapılmadan bazı kamuoyu araştırma kuruluşlarının daha önceki açıklamaları doğrultusunda MHP’yi, referandumda ’hayır’ oylarından dolayı Türk siyasi hayatında mahkum etmeleri, çok doğru ve sağlıklı olmamıştır. Referandumdan sonra partimize karşı aşırı eleştirilerde bulunuldu. Bu toplantıyı bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için düzenledik. Hayır pusulasının üzerine nereye oy vurulursa CHP’ye yazıldığı, nereye vurulursa MHP’ye yazıldığını anlamak zor. Değerlendirmeler bilimsel değil. Partimizin, bu yönüyle bir oy kaybına büyük oranda uğradığı kanaatinde değiliz.

ERKEN SEÇİM: MHP’nin konumunun ne olduğunun yakından görülmesi için erken seçime gidilmesi şarttır. Böylece MHP’nin Türk siyasi hayatında ne ölçüde yer aldığı görülebilir.

AÇILIMA GÜVENOYU: Referandum sonucunda bizim “yıkım” dediğimiz Hükümetin açılım politikası güvenoyu almıştır. Bunu Saadet Partisi, BBP, HAK-PAR, Kürt aydınları, bağımsız ülkücüler, TOBB, Hak-İş, Memur-Sen, okyanus ötesi, sivil inisiyatif ve diğer STK’lar desteklemişlerdir.

PKK İLE İŞBİRLİĞİ: PKK ile işbirliği, diyalog, anlaşmalar, söz vermelerin olduğu bir süreç başlayacak. Bu süreç, 2011 seçimlerinden sonraya bırakıldı.

HAKSIZ TUTUM: (Referandum sürecinden sonra CHP’nin tabanı genişliyor, MHP’den CHP’ye büyük oy kayışları var. Bu konuda CHP Genel Başkanının da bir açıklaması var. Neler düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine) Bir takım gazeteciler, köşe yazarları, MHP’ye karşı haksız bir tutum sergilediler. Referandum sonrasında MHP’nin oy oranlarını bir anda yüzde 10’un altında gösterme hevesleri var. Bu çok haksız ve yanlış bir propagandadır.

TASFİYE HAREKETİ VAR: Yeni bir süreç başlamıştır. İki partili bir rejime gidilmesi için çalışma yapılıyor. Bir anlamda MHP’yi kurban etmeye çalışan bir anlayış var. Partimize karşı tasfiye hareketi var. Bunu Milliyetçi Hareket Partililer ve ülkücüler görecektir. Türk milleti görecektir. Önümüzdeki seçimler çok daha farklı sonuçlanacaktır. Geçmişte de bu gibi uygulamalar olmuştur. 12 Eylül sonrasında da Türkiye’de siyasi rejimin yeniden yapılandırılması için bir sürü organizasyon yapılmış ama hiçbiri amacına ulaşamamıştır.

CHP İÇİNDE: CHP’nin bilerek ya da bilmeyerek bu tasfiye hareketinin içinde olduğunu zannediyorum. Veya sürükleniyor.Bu CHP yöneticilerinin bilmesi gereken bir konudur.

CEMAATLER: Bir sosyal kurum olarak inanç temelinde var olan cemaat ve tarikatlara karşı kendi elemanlarını kısıtlayan, sınırlandıran, uzak tutan bir anlayışa sahip değiliz. MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımız inanç temelinde bu tür ilişkiler içerisinde bulunabilir. Buna bugüne kadar da hiçbir müdahale olmamıştır ancak MHP’nin genel başkanlık makamı bir tarikatın, bir cemaatin siyasi sesi, odağı haline gelemez. İkinci olarak eğer bir cemaate ya da tarikata bağlı, kendi inanç sistemini yaşayan bir parti mensubumuz, o cemaatin siyasallaşma süreci paralelinde hareket etmeye başlarsa, MHP ile ilişkisi kopmuş demektir.

MANEVİ ŞAHSİYETLER: Türkiye’de bu inanç kurumları veya toplumu saygı duyduğu bir takım manevi şahsiyetler, ne kadar siyasetten kendisini arındırırlarsa, ne kadar bir siyasi partinin yanında gözükme gibi bir hataya düşmezlerse, Türkiye’ye çok daha büyük hizmet etmiş olurlar.

GÜLEN İLİŞKİLERİ: Bizim içimizde bazı arkadaşlarımız, Fethullah Gülen grubuyla, ilişkileriyle, artık ’evetçi’ bir politikanın unsurları haline gelmişlerdir, bunu da bazı gazetelerde sürekli yazdıklarını görüyoruz, bazı televizyonlara çıkartılmak suretiyle oralarda konuşturulduklarına şahit oluyoruz, bunlar önemli sayıda değillerdir.

SERÇELİ BENZETME: ’Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?’. Bu görüşü iyi değerlendirmekte yarar var. O bakımdan tabii bizim düşüncemiz veya birilerine tavsiyemiz olarak söylemiyorum; Fethullah Gülen grubuna karşı Milliyetçi Hareket Partisi insanlarının, zannediyorum saygısı gittikçe azalmaktadır. Bu konuyu dikkate alırlarsa kendileri için de yararlı olur.

DEVLET VESAYETİNDE SAHTEKARLIK: Bahçeli, medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında referandumda sahtekarlık yapıldığını da ileri sürdü. Bahçeli, “Iğdır merkez ilçedeki sandık kurullarının bir sayım cetvelinde yanlışlar yapılmış. Bununla ilgili kayıt örnekleri var. 55 Hayır ile 7 evet yer değiştirmiş. Demek ki devlet vesayetinde sahtekarlık var. 55 ile 7 arasındaki fark AKP’ye yazılmış. Bu haksız bir destektir. Bu yanlışları önümüzdeki günlerde de göreceğiz” dedi.

‘Bir kısım medya’ davet edilmedi

Bahçeli’nin basın toplantısına bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinin davet edilmemesi dikkat çekti. Davet edilmeyen kurumlar arasında Vakit, Yeni Şafak ve Star Gazeteleri ile Samanyolu Televizyonu’nun olduğu öğrenildi. Bahçeli bunun sorulması üzerine “MHP’yi haksız yere suçlayan, basın ahlakına yakışmayan bir şekilde iktidar yandaşı olarak sürdürmek isteyen, MHP’ye karşı çok adaletsiz kurgulamalar yapan kişilerle biraraya gelerek, neyi tartışacağımızı sizin takdirinize bırakıyorum” dedi. (Levent İÇGEN / VATAN ANKARA)*

Basın toplantısının video görüntüleri için   

 

*Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/mhp-tasfiye-mi-edilecek/330080/9/



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,449 µs