En Sıcak Konular

AYHAN AKMAN BİR ÇAKTI PİR ÇAKTI: 0-1

19 Eylül 2010 11:13 tsi
AYHAN AKMAN BİR ÇAKTI PİR ÇAKTI: 0-1 Bucaspor karşısında 70. dakikaya kadar tek bir pozisyon bulamayan, zaman zaman savunmada aksayan Galatasaray, kaptan Ayhan Akman’ın ceza alanı dışından attığı şık golle geceyi mutlu kapadı.

KESKİN NİŞANCI 1-0

İzmir Atatürk Stadı’nda 70. dakikaya kadar tek bir pozisyon bulamayan, zaman zaman savunmada aksayan Galatasaray, kaptan Ayhan Akman’ın ceza alanı dışından attığı şık golle geceyi mutlu kapadı, üst üste üçüncü galibiyetini aldı

Ha Diyarbakır ha İzmir... Fark yok aslında Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında. Tribünlerdeki sarı-kırmızı yoğunluk ve Galatasaray sevgisi bir kez daha gösterdi ki, aslında ne kadar farklı dünya görüşüne ve siyasi düşünceye sahip olsanız da futbol sizi bir araya getirebiliyor. Diyarbakırlı Seyit ile İzmirli Kaan’ı aynı çatı altına getiren Galatasaray sevgisinden başka bir şey değildi. Anlaşılan o ki Diyarbakır da, İzmir de Galatasaray’ın kalesi...

Maça geçersek... Galatasaray’da Misimovic ve Insua’nın gelmesinden sonra iyi, kötü kadro istikrarı oluştu. Sadece zorunluluk ve formsuzluk yüzünden sağ kanatta Rijkaard’ın denemeleri devam ediyor. Dün de Serkan ile Pino bu bölgede oynadı. Ama sarı-kırmızılı takımdaki sönük ruh hali aynen devam etti. Kewell’ın isyan edişi olmasa özellikle ilk yarıda umut da yok gibiydi.

Ligin yeni ekibi Bucaspor ise daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Gezici forvet Mendy sarı-kırmızılı savunmanın dengesini bozarken, Manucho da uygun fırsatı yakalamak için çabaladı, durdu. Herşeyden önemlisi İbrahim-Leko ve Ragıp’tan oluşan orta alan hattı duvar ördü. İkinci bölümde oyun daha da kilitlendi. Gol atan kazanacaktı. Öyle de oldu. Bütün hamallığı yetmiyormuş gibi Ayhan sahneye çıktı ve şık bir gole imza attı. Aslan, kötü de oynayıp kazanma geleneğine devam etti. Önemli olan da bu.
14’te Kolombiyalı Pino verkaçla içeri girdi ama defansa takıldı.

21’de Kewell kaleyi karşısına aldı ama Fernandes iki hamlede üzerine gelen şutu önledi. 43’te Leko’nun ortasında boş durumdaki İbrahim Dağışan yakın mesafeden topa dokunamadı.
49’da Manucho’nun atağında Servet dengesini bozarken, Ufuk da açısını daralttı ve tehlike önlendi. 70’de Ayhan ceza alanı dışından sol ayağıyla sert vurdu ve Fernandes’i avladı: 0-1. 74’te Ragıp’ın füzesinde Ufuk zorlandı ama çıkardı. 90’da Pino önce kaleciye takıldı ardından da topu yan filelere vurdu. Kolombiyalı uzatmada da yine yakaladığı fırsatı değerlendiremedi.

MAÇIN ADAMI
Gemiyi kurtardı
Ayhan Akman adeta son dönemdeki performansıyla küllerinden doğdu. Arda’nın yokluğunda dün yine pazubantı takan tecrübeli futbolcu, mücadelesinin yanı sıra goldeki ısrarı ve öldürücü vuruşuyla İzmir’de sarı-kırmızılılara 3 puanı getirdi.

KIRILMA NOKTASI
Israr ve inanç
Karşılaşma düşük tempoda oynanırken iki takımın da gol atması ya şansa ya da çok özel bir ana kalmıştı. 69. dakikada kaptırdığı topu yatarak alan Ayhan, sonra kaleyi karşısına aldı ve çok az kullandığı sol ayağıyla Buca filelerini havalandırdı.

Pino-Serkan 11’de oynadı
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, sezon başından beri ilk 11’de oynattığı Ali Turan’ı yedek bıraktı. Sağ bekte Serkan Kurtuluş’a şans tanıyan Hollandalı hoca, Gaziantepspor maçında bekleneni veremeyen Elano’yu kulübeye çekip, Pino’yu ilk 11’de sahaya sürdü. Bu sezon ilk kez 11’de şans bulan Kolombiyalı futbolcu sağ kanatta görev yaptı.

İzmirliler imza dağıttı
Cim-Bom’un, İzmir kökenli futbolcuları Mehmet Batdal ile Musa Çağıran, dün maçtan önce Alsancak’taki Galatasaray Store’da taraftarlarla buluştu. Sarı-kırmızılıların satın aldıkları resmi ürünleri imzalayan Mehmet ve Musa, Galatasaray oyuncuları olarak İzmir’e gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ANALİZ: NEVZAT DİNDAR-Milliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/keskin-nisanci-1-0/spor/haberdetay/19.09.2010/1290893/default.htm

 



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,187 µs