En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU ''EVET''ÇİLERE DE TEŞEKKÜR ETTİ

19 Eylül 2010 13:36 tsi
KILIÇDAROĞLU ''EVET''ÇİLERE DE TEŞEKKÜR ETTİ Referandum öncesi yoğun bir hayır kampanyası yürüten CHP lideri, evetçilere teşekkür etti...

'Evet'çilere teşekkür!

Referandum öncesi yoğun bir hayır kampanyası yürüten CHP lideri, evetçilere teşekkür etti
Referandum öncesi yoğun bir hayır kampanyası yürüten CHP lideri “Demokrasi sınavından başarıyla geçen evet-hayır kullanan, referandumda görüşünü bildiren bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

CHP lideri Kalecik’e Baykal’ın hedefindeki Önder Sav ile birlikte gitti. Kılıçdaroğlu ve Sav festival boyunca sık sık sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın Kalecik ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Kalecik Karası Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, referandumda “hayır” diyenlerin yanısıra “evet” diyen vatandaşlara da teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Sonuçta demokrasi bizim demokrasimiz, güzellik bizim güzelliğimiz. Demokrasi sınavından başarıyla geçen, ’evet’, ’hayır’ kullanan, referandumda görüşünü bildiren bütün yurttaşlarıma tekrar demokrasinin güzelliği açısından yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında Brüksel’de gerçekleştirdiği temaslara ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliğine girişte ülkemizi ve CHP’yi anlattık. Başarılı bir çalışma yaptık. Yarın da (bugün) Almanya’ya gidiyorum. Sosyal Demokrat Parti ile görüşeceğim. Orada başarılı bir çalışma geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kalecik’in, “Kalecik Karası” diye anılan üzümüyle kendini dünyaya tanıttığını belirten Kılıçdaroğlu, düzenlenen festivalin de ilçe tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi. Kılıçdaroğlu, ilçeye gelirken yolda üzüm satan bir kadınla sohbet ettiğini anlatarak, “O kadın bana ürününü satamadığını söyledi. Böyle ünlü bir üzümümüz var ancak satışında problem yaşanıyorsa orada bir sorun var demektir. O sorunu aşmalıyız” dedi.

“Yürekten teşekkür”

Türkiye’nin referandum süreci yaşadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sonuçta demokrasi bizim demokrasimiz, güzellik bizim güzelliğimiz. Kampanya sırası ve sonrasında da ’evet’ diyen, ’hayır’ diyen bütün yurttaşlarıma teşekkür edeceğimi söylemiştim. Bu vesileyle demokrasi sınavından başarıyla geçen, ’evet’, ’hayır’ kullanan, referandumda görüşünü bildiren bütün yurttaşlarıma tekrar demokrasinin güzelliği açısından yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Terörü gündemden çıkarmalıyız”

Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu, çok sorunları da bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunların başında gelen terör sorunun çözümü için toplumsal uzlaşmanın sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu “Büyük ülkenin sorunları büyük olur. Ama bu sorunları çözmek siyaset kurumunun görevidir. Siyaset kurumu var olan sorunları çözmek zorundadır. Bütün bu güzellikler içinde bazen acı haberler de alıyoruz. Doğu, Güneydoğu’da yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesi, şehitlerimizin gelmesi hepimizi üzüyor. Hiç birimiz istemeyiz, hiç kimsenin burnunun bile kanamasını istemeyiz. İstiyoruz ve diliyoruz, gönülden de istiyoruz, terörü bitirelim, terörü yok edelim” dedi.

Başkan’dan memnun musunuz?

Kılıçdaroğlu, daha sonra Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin’i yanına çağırarak, vatandaşlara, “Belediye Başkanının hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını” sordu. Bir vatandaşın “Başkanın parası yok” diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Önemli olan zor işi başarmak. Niye ben geldim? Dün Brüksel’deydim bugün buradayım. Başkan çağırdı, geldim. İstersek her türlü zorluğu aşarız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara’daki diğer CHP’li belediyelerin de Kalecik’e her zaman destek olduğunu, olmaya devam edeceğini söyledi.

ŞARABI REDDETTİ TURŞU YEDİ

Beraberindekilerle birlikte festival alanını gezerken Kılıçdaroğlu’na bir üretici tarafından Kalecik şarabı ikram edildi. Kılıçdaroğlu doktorunun yasakladığını söyleyerek şarap ikramını geri çevirdi. CHP lideri bir başka stantta ise ikram edilen turşuya hayır demedi.

 

Kaynak. GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/evetcilere-tesekkur/329607/9/Siyaset

 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,269 µs