En Sıcak Konular

SAADETLİ GENÇLERDEN ABD'Lİ PAPAZLARA MESAJ: DON'T BURN READ!

19 Eylül 2010 10:10 tsi
SAADETLİ GENÇLERDEN ABD'Lİ PAPAZLARA MESAJ: DON'T BURN READ! Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, ABD'de Kur'an-ı Kerim yakma eylemini, "Don't Burn, Read" (yakma oku) diyerek tel'in etti.

Don't burn, Read {Yakma oku}

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, ABD'de Kur'an-ı Kerim yakma eylemini, "Don't Burn, Read" (yakma oku) diyerek tel'in etti.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İhsan Sorar, yaptığı basın açıklamasında, İslam'ın barış dini olduğuna vurgu yaparak, "Kur'an evrenseldir ve okunmadan anlaşılmaz. İnsanlığı mukaddes kitabımızı okumaya davet ediyoruz" dedi. ABD'li üniversite öğrencisi Ayşe Stocum'da yaptığı kısa konuşmada ülkesinde Kur'an'a yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, ABD'de Kur'an-ı Kerim yakma eylemini, "Read, don't burn" (yakma oku) diyerek tel'in etti.

Saadet Partisi İstanbul Gençliği, Sultanahmet Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla ABD'de gerçekleştirilen Kur'an yakma eylemini protesto etti. Basın açıklamasının ardından turistlere İngilizce Kur'an-ı Kerim meali dağıtan Saadet Gençliği, "Obama haydi kına, Yanıldıkça yanıyoruz, İslam barıştır, Sizin dininiz size bizim dinimiz bize" şeklinde sloganlar attı.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İhsan Sorar, yaptığı basın açıklamasında, İslam'ın barış dini olduğuna vurgu yaparak, "Kur'an evrenseldir ve okunmadan anlaşılmaz. İnsanlığı mukaddes kitabımızı okumaya davet ediyoduz" dedi. ABD'li üniversite öğrencisi Ayşe Stocum'da yaptığı kısa konuşmada ülkesinde Kur'an'a yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Tarihe kara bir leke olarak geçti

ABD'de gerçekleşen Kur'an yakma eyleminin tarihe kara bir leke olarak geçtiğinin vurgulandığı basın açıklamasında, "Batı'nın Ortaçağ özlemleri hortlatılmak istenmektedir. Yüzyıllarca din savaşları yapılmış hem topraklar talan edilmiş hem milyonlarca insan öldürülmüş hem de kutsal metinler yakılmıştır. Aslına bakılırsa Batı Cephesinde değişen birşey yoktur. 11 Eylül bahane edilerek Irak'ta, Afganistan'da işgaller yapılmış milyonlarca Müslüman dünyanın gözleri önünde katledilmiştir. Ve ne yazık ki Müslüman ülkelerin idarecilerini de bu kirli eylemlerine alet etmişler ve İncirlik Üssünden kalkan uçaklarla yapılan binlerce sortiyle Müslüman ülkeleri bombalamışlardır. Bahaneleri ise hala tam olarak açıklanamayan 11 Eylül saldırılarıdır.  Kur'an-ı Kerim yakma eylemi de adeta bu üçlü sacayağının son halkasıdır. Talan edilen topraklar, katledilen insanlar ve şimdi de yakılan kutsal kitabımız...

Kutsal kitabımıza yapılan bu alçakça saldırı biz Müslümanlar ve bütün mazlumlar için milat olmalıdır.Tekrar şuurlanmalı ve kendimizi gözden geçirmeliyiz. Bu eylemi birkaç densizin girişimidir diyerek görmemezlikten gelemeyiz. Yeniden toparlanmalı ve sadece hakkın ve haklının sesi olmalıyız" denildi.

İslam'ı tanıyın

"Biz hiç bir bireyin dinlerine kültürel değerlerine müdahale etmeden özgürce kendilerini ifade edebilecekleri bir dünyanın kuruluşuna hizmet etmeliyiz" denilen açıklamada, "Bizim dinimiz bize bunu emrediyor. Masuma ve mazluma zulmetmeyi asla kabul etmiyor. Ey Bu çirkin hadiseleri meydana getiren cahiller topluluğu; İslam'ı iyi tanıyın O'nun kutlu mesajını iyi kavrayın, sizlerin rahat içerisinde yaşamanızın teminatı olduğunu iyi anlayın ve Müslümanların sabrını daha fazla zorlamayın. Yakmayın yırtmayın bir defa olsun okuyun o zaman ne demek istediğini anlayacaksınız. Bu din şevkat dinidir, sevgi dinidir hoşgörü dinidir, barış ve huzurun dinidir. Adaletin ve insan haklarının savunucusu bir dindir. Mazlumları gözeten bir dindir.Bu din sizlerin bizlerin bütün kainatın tek yaratıcısı olan yüce Allah'ındır. Allah bu dini sizin yakmaya çalıştığınız Kur'an-ı Kerim ile insanlara ulaştırmıştır. Bu yaptığınız olayı en güçlü sesimizle kınıyor ve lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.

ABD'ye uyarı

Basın açıklamasının sonunda, "ABD ve Olayların yaşandığı ülkelerin yöneticileri bu tür barışı ve karşılıklı saygının ortadan kalkmasına neden olacak girişimleri en ağır dille kınaması gerekir. İnançlara hakaret edenler hakkında yasal düzenlemeler yapılmalı ve ilgililer hakkında derhal yasal işlem yapılmalıdır. Bir takım densizin özgürlüğü derken 1.5 Milyar İslam aleminin kutsallarına saldırılmamalı ve sabrı zorlanmamalıdır. Aynı zamanda Bu konuda gevşek davranan T.C. Hükümeti ve Diyanet işleri başkanlığını göreve çağırıyor, konu hakkında gerekenlerin yapılmasını milletimiz adına istiyoruz. Biz Saadet partili Milli Görüşçü ve inançlı gençler olarak yeni bir dünyanın kurulması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sonsuza kadar çalışacağız. Herkesin özgürlüğü adaleti ve refahtan pay alması için mücadele edeceğiz.. Dinimize ve kitabımıza yapılan bu saldırılara karşı da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her platformda tepkimizi göstereceğiz" denildi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.milligazete.com.tr/haber/don-t-burn-read-yakma-oku-177079.htm


 



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,967 µs