En Sıcak Konular

HAKKARİ KATLİAMININ SEBEBİ PKK'DAKİ İÇ ÇATIŞMA

19 Eylül 2010 10:05 tsi
HAKKARİ KATLİAMININ SEBEBİ PKK'DAKİ İÇ ÇATIŞMA Hakkari'nin Geçitli Köye yakınlarında yola döşenen mayının patlatılması sonucu 9 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırının faili belirlendi.

Katliamın nedeni PKK'daki iç çatışma

Hakkari'nin Geçitli Köye yakınlarında yola döşenen mayının patlatılması sonucu 9 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırının faili belirlendi. Kanlı saldırıyı, Fehman Hüseyin'e bağlı Masiro kod adlı Bedirhan Abo grubunun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

 İMAMI DA ONLAR VURMUŞ

Terör örgütünün üst kademesinde yaşanan değişikliğin ardından sivillere yönelik saldırıların da arttığı gözlenirken, aynı grubun Hakkari'nin merkezindeki Hacı Sait Camisi imamı Aziz Tan'ı, "örgütün şiddet politikasını desteklemediği ve dağlardaki gençlere silah bırakma çağrısı yaptığı için" öldürdüğü öğrenildi.

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaşın ölümüne, aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kanlı terör saldırının, terör örgütünde bir süredir yaşanan ''liderlik'' çatışmasına dayandığı bildirildi.

Saldırıyı Suriye uyruklu olan ve geçen yıl terör örgütünün silahlı kanadının başından uzaklaştırılan Fehman Hüseyi'in adamları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Güvenlik birimlerinin yaptıkları teknik çalışmalar sonucu, Hakkari'deki mayınlama eyleminin örgüt içerisinde şiddet yanlısı ''Şahinler''in lideri konumundaki Suriye uyruklu ''Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin'e bağlı olarak Hakkari kırsalında faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo liderliğindeki grup tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Terör örgütünün tek taraflı ''eylemsizlik'' kararının sona ermesine 4 gün kala, terör örgütü içerisinde silah bırakılmasına karşı çıkan ve şiddeti tırmandırmaya çalışan Fehman Hüseyin liderliğindeki ''Derin PKK''nın, Türkiye'de 12 Eylül halkoylaması sonrasında sorunların demokratikleşme sürecinde çözümüne yönelik oluşan ortamı sabote etmeyi hedeflediği kaydedildi.

PKK terör örgütünün elebaşlarından ''Cemal'' kod adlı Murat Karayılan ile Suriye uyruklu Fehman Hüseyin arasında yaşanan liderlik kavgası, terörist başı Abdullah Öcalan'ın da desteğiyle, geçen yıl (15 Nisan 2009) terör örgütünün silahlı kadrolarının (HPG) başındaki Fehman Hüseyin'in görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı.

''Kandil'in talimatlarını dinlemeyerek, özellikle Türkiye içerisinde sivilleri hedef alan kanlı eylemleri nedeniyle örgüt politikasına zarar verdiği'' gerekçesiyle görevden alınan ''Bahoz Erdal'' kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in yerine Murat Karayılan'a bağlılığı ile bilinen bir başka Suriye uyruklu ''Sofi Nurettin''  kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed getirilmişti. Terör örgütünün silahlı kanadının üst kademesinde yaşanan bu değişiklik örgüt içerisinde Fehman Hüseyin yanlılarınca tepkiyle karşılanmıştı. Değişikliğin ardından Türkiye ve İran'daki terör örgütünde iç çatışmalar yaşanmış, bazı örgüt üyeleri bu çatışmalarda hayatını kaybederken, Fehman Hüseyin'den yana tavır gösteren örgüt sorumluları Kandil'e çağrılarak sorgulanmışlardı. Örgüt dışına sızmaması için büyük gayret gösterilen ''liderlik çatışması'' telsiz konuşmalarına yansımış, örgütten kaçışları arttırmıştı.

Terör örgütünde ''eylemsizlik'' kararı alanlar ile Hakkari'deki kanlı terör eylemini gerçekleştirenlerin PKK'da farklı merkezler olduğunu belirten terör uzmanları, geçmişte Diyarbakır'da dershane önünde yaşanan bombalı eylem, Batman'da 3 BDP'linin mayınlama eylemi sonucu öldürülmesi gibi saldırıların terör örgütünde yaşanan iç çatışmanın yansıması olduğunu söylediler.

Ramazan ayı öncesinde Kürt kökenli vatandaşların tepkisinden çekinen terörist Murat Karayılan'ın liderliğindeki Kandil yönetimi, 20 Eylül tarihine kadar tek taraflı ''eylemsizlik'' kararı alındığını açıklamasına rağmen, Hakkari'nin güneyindeki Irak'ın kuzey bölgesinde görevlendirilen Fehman Hüseyin'e bağlı olarak faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo'ya bağlı bir grup PKK'lı, Hakkari'nin merkezinde Hacı Sait Camii imamı Aziz Tan'ı, ''Örgütün şiddet politikasını desteklemediği ve dağlardaki gençlere silah bırakma çağrısı'' yaptığı için öldürdükleri ortaya çıkmıştı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/katliamin-nedeni-pkk-daki-ic-catisma-177078.htm



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,572 µs