En Sıcak Konular

ŞERİF MARDİN:''DEMOKRAT PARTİ İLE AKP'NİN KÖKENİ FARKLI''

18 Eylül 2010 16:50 tsi
ŞERİF MARDİN:''DEMOKRAT PARTİ İLE AKP'NİN KÖKENİ FARKLI'' Sosyolog ve Siyaset Bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin, Demokrat Parti’nin sosyal kökeni ile AKP’nin sosyal kökeninin başka yerlerden geldiğini söyledi.

Demokrat Parti ile AKP’nin kökeni farklı’

Sosyolog ve Siyaset Bilimcisi Prof. Dr. Şerif Mardin, Demokrat Parti’nin sosyal kökeni ile AKP’nin sosyal kökeninin başka yerlerden geldiğini söyledi.

NTV’de “Yazı İşleri Özel” programına katılan Prof. Dr. Şerif Mardin, referandum sonrası kıyıların muhafazakâr olarak adlandırılmasıyla ilgili olarak “Ege sahilleri diyelim ki kültür açısından niçin ilerici oldukları anlaşılmasın fakat siyasî açında niçin ilerici olduklarını belki Demokrat Parti’nin köklerinden aramak lâzım bunu. Bir kere siyasal bakımdan Demokrat Parti’nin ortaya çıkması bakımından ilerici bir adım attığı muhakkak o illerin” dedi. İktidar partisinin bugün en büyük referanslarından birisinin Demokrat Parti ve Millî Görüş hareketinden ziyade Menderes olduğunun hatırlatılması üzerine Prof. Dr. Mardin, şunları söyledi: “Yanlış bir referans. Sosyal kökeni itibariyle Demokrat Parti’nin sosyal kökeni ile AK Parti’nin sosyal kökeni başka yerlerden geliyor. Siz biliyorsunuz detaylarını. Oranın ideolojisini kendisine mal etmek istiyor. O stereotipin kendi stereotipi olduğunu anlatmak istiyor. Gene burada stereotipilerle karşılaşıyoruz. Bir parti, parti özelliğini ortaya çıkaracağına stereotipi özelliğini çıkarıyor. Yaptığı iş bakımından AK Parti’ye aferin denebilecek şeyler var, fakat stereotipi olarak bu işi kendine mal etmek şekliden anlamayı ben anlamıyorum. Sosyal yapı diye bir şey var benim de doğru bulduğum. Menderes’in sosyal yapısı AK Parti’nin kurucusunun sosyal yapısı mıdır?”

 

Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ,http://www.yeniasya.com.tr/2010/09/18/guncel/h16.htm
 



Bu haber 1,090 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,751 µs