En Sıcak Konular

HALTERİN ''ALTIN KIZI'' TAYLAN DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

18 Eylül 2010 15:19 tsi
HALTERİN ''ALTIN KIZI'' TAYLAN DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU AVRUPA ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Nurcan Taylan kariyerinde eksik olan Dünya Şampiyonluğu unvanına Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen organizasyonda ulaştı.

Nurcan dünyayı kaldırdı

Halterde tarih yazdık

AVRUPA ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Nurcan Taylan kariyerinde eksik olan Dünya Şampiyonluğu unvanına Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen organizasyonda ulaştı. Şampiyonanın ilk gününde 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan ve Sibel Özkan madalya için birbirleriyle yarıştı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de izlediği müsabakalarda Nurcan koparmada önce 90, sonra 93 kilo kaldırırken 2. hakkında altın madalyayı garantiledi. Son hakkında 99 kilo ile dünya rekoru deneyen sporcumuz başarılı olamasa da tribünlerden büyük alkış aldı. Sibel Özkan ise bu kategoride ilk hakkında 87 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 90 kiloyu kaldırmayı başaran Özkan, üçüncü hakkında 93 kilo ağırlığı kaldıramayarak gümüş madalya kazandı.

‘NE! SUS Bİ YA!’

NURCAN Taylan silkmede ilk hakkında 112 kilo kaldırırken, madalyayı garantiledi. İkinci hakkında 116 kilo kaldıran Nurcan Taylan, üçüncü hakkında 121 kilo ağırlığı kaldırarak dünya rekoru kırdı. Aynı kiloda yarışan Sibel Özkan ise ilk hakkında 110, ikinci hakkında 115 kilo ile bronz madalyayı garantiledi. Üçüncü hakkında 119 kiloyu deneyen Özkan, kendisine, “Hadi Sibel” şeklinde seslenen antrenörüne, “Ne! Sus bi yaa” şeklinde ellerini açarak tepki gösterdi. Ardından kaldırış süresi dolan sporcu podyumdan inerek antrenörünün yanına gitti.

Nurcan koparma ve silkmenin ardından toplamda da 214 kiloya ulaşarak 3 altın madalya ile Dünya Şampiyonluğuna ulaştı. Sibel Özkan da toplamda 205 kilo ile gümüş madalya almayı başardı.

Silkmede önce 85 sonra ise 88 kilo ile kendisine ait dünya gençler rekorunu kırıp 3. olan Çinli Yuan Tian, koparmada 116 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu. 17 yaşındaki sporcu toplamda ise 204 kilo ile bronz madalya alırken, yine kendi dünya gençler rekorunu kırmayı başardı.

‘Kendi ülkemde tarih yazdım’

Antalya’da Dünya Şampiyonu olan Nurcan Taylan, “Kendi ülkemde tarih yazdım” dedi. Koparmada da dünya rekoruna yaklaştığını ancak heyecanına yenildiğini belirten Nurcan “Gerçekten kendi halkımın önünde podyuma çıkmak beni çok heyecanlandırdı. İnşallah devamı Londra’da. Kolay kolay kırılacak bir dünya rekoru değil” dedi. (EREN BOZKURT / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/nurcan-dunyayi-kaldirdi/329430/5/Spor

 


 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,710 µs