En Sıcak Konular

HAKKARİ KARIŞTI

17 Eylül 2010 19:14 tsi
HAKKARİ KARIŞTI Hakkari'de dün yolcu minibüsüne düzenlenen mayınlı saldırının ardından hayatını kaybeden 9 kişi bugün düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Öte yandanbugün saat 14.30 sıralarında, Cengiz topel Caddesi üzerinde patlama meydana geldi

Mayın kurbanları, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşlarıyla uğurlandı

Hakkari'de cenaze sonrası patlama

Hakkari'de  dün yolcu minibüsüne düzenlenen mayınlı saldırının ardından hayatını kaybeden 9 kişi bugün düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Öte yandanbugün saat 14.30 sıralarında, Cengiz topel Caddesi üzerinde patlama meydana geldi.İlk belirlemelere göre, patlamada 6'sı polis 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Hakkari'nin Durankaya Beldesi, Geçitli Köyü'nden Hakkari'ye giden Erol Aydın yönetimindeki 65 EN 341 plakalı minibüs geçerken, yola yerleştirilen mayının dün sabah patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti 4 kişi de yaralandı. Mayınlı saldırıda hayatını kaybedenlerin otopsileri tamamlandıktan sonra bu sabah Hakkari Devlet Hastanesi'nden ailelere teslim edildi.

Cenazeleri almak için aralarında BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile yaklaşık 1000 kişi hastane önünde toplandı. Toplanan kalabalık sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarken, bir grup hükümeti protesto etti.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR

Bu arada toplanan kalabalık arasında bulunan bazı kişiler gazetecilere tepki gösterdi. Tepki sırasında bir kameraman tartaklanırken, güvenlik görevlileri ve hastane önünde toplananların müdahalesi ile öfkeli grup güçlükle sakinleştirildi. Polis, hastane ve çevresinde geniş güvenlik aldıktan sonra cenazeler ailelerine teslim edildi.

POLİSE TAŞLI SALDIRI

Mayın kurbanlarından Hakkari'nin merkez Gazi Mahallesi'nde toprağa verilecek Eşref Gür'ün cenazesi yakınları tarafından alındıktan sonra omuzlarda taşındı. Cenazenin götürülmesi sırasında bazı kişiler, çevrede önlem alan polise taşlı saldırıda bulundu. Polis, saldırganları tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı.

Eşref Gür Gazi Mahallesi'nde, hayatını kaybedenlerden Şirin Kurt, Zarife Çiftçi ve Nurullah Umut Çiftçi ise Yeni ve Kıran Mahallelerinde düzenlenen törenlerle ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılanlar, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Polis, cenazelerin defin işlemleri sırasında uzaktan güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

YÜKSEKOVA'DA KEPENKLER İNDİRİLDİ

Mayınlı saldırıda ölenlerden Cane Dayan ile Semiha Dayan'ın cenazeleri toprağa verilmek üzere Yüksekova İlçesi'ne götürülürken, konvoyda araçların çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kazada, 3 kişi yaralandı. Yüksekova'da bugün cenaze nedeniyle esnaf kepenk kapatma eyleminde bulunurken, işyerleri açılmadı.

CENAZEYE 20 BİN KİŞİ KATILDI

Yüksekova'da 2 kişini cenaze törenine yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Merkez Kışla Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından cenazeler belediyeye ait araçla 3 kilometre mesafedeki Akalan Mezarlığı'na götürülmek üzere yol açıkarıldı. Yaklaşık 20 bin kişide cenazelerin ardından mezarlığa yürüyüşe geçip sık sık 'İntikam', 'Başkansız yaşam olmaz' ile PKK ve Abdullah Öcalan lehin sloganlar attı.

Polis cenaze nedeniyle uzaktan önlem alırken, BDP'liler güvenlik önlemleri için partililerin görevlendirdi. İpek Yolu Caddesi cenaze nedeniyle trafiğe kapatılırken, BDP'li görevliler kamu binaları önünde etten duvar ördü. Cenazeler daha sonra Akalan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZE SONRASI PATLAMA

Bugün saat 14.30 sıralarında, Cengiz topel Caddesi üzerinde patlama meydana geldi. Patlamada, ilk belirlemelere göre, patlamada 6'sı polis 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/hakkari-de-cenaze-sonrasi-patlama-176919.htm



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs