En Sıcak Konular

ALLAH'TAN KORKUN ZEKATLARDAN EL ÇEKİN

17 Eylül 2010 10:04 tsi
ALLAH'TAN KORKUN ZEKATLARDAN EL ÇEKİN Zekâtlar hiçbir derneğe, cemaate, tarikata, tüzel kişiye, kuruma verilemez. Hayırlı hizmetler yapan tüzel kişilere zekât değil, sadaka verilebilir.

ALLAH'TAN KORKUN ZEKÂTLARDAN EL ÇEKİN

SEVGİLİ Peygamberimiz "Komşusu aç iken kendisi tok geceleyen kimse bizden değildir..." buyurmuştur. Bu hadîs-i şerifi özellikle mübarek Ramazan ayında hayata uygulamamız gerekmez miydi?

Geçmiş Ramazan'da iki acı hadise oldu: Birincisi, Silvan'da akşama doğru evine döndüğünde (parasızlıktan dolayı) karısının yemek pişiremediğini öğrenen fakir bir hamal intihar etti, dört çocuğu yetim kaldı. İkincisi, ninesine telefonla "Nine üç gündür açım" diyen bir üniversiteli genç bir inşaata işçi olarak girdi ve açlıktan başı dönerek yüksekten düşüp öldü.

Bu iki vak'a istisnâî midir?Hayır... Bu Müslüman ülkede milyonlarca aç ve sefil fakir vardır.

Bu fakir ve miskin (hiçbir şeyi olmayan) Müslümanlara nasıl yardım edeceğiz?.. Zekât ve sadakalarımızla...Ama mübarek ayda bunu da yapamadık.

Birtakım cemaatler, tarikatlar, hizipler, fırkalar, dernekler, kurumlar, gruplar, klikler fakirlerin hakkı olan zekâtları topladılar.

Bir acı örnek daha vereyim: İstanbul'da Sultanahmet semtinde Özbekler tekkesi vardır. Ramazanın son günü, orada yaşayan fakir bir aileye (mahalle muhtarının yönlendirmesi ile) elli lira fitre parası gönderdim. Yolladığım kimse anlattı: Sekiz kişilik aile harap bir küçük odada kalıyormuş. Tuvalet dışarıda imiş. Çocuklardan birinin ayağı tren kazasında kesilmiş. Ana baba üç kuruş kazanmak için su satıyorlarmış. (Kış gelince ne olacak?..) İşte zekâtları toplayan cemaatler bu fakirlerin haklarını yiyor.

Birtakım ilâhiyatçılar, dine aykırı olarak "Tüzel kişilere de zekât verilir" ictihad ve fetvalarıyla zavallı fakirlerin ve miskinlerin haklarının gasb edilmesine vesile oluyorlar. Yarın Rûz-i Mahşerde Mahkeme-i Kübra'da nasıl hesap verecekler.

Bu ülkede, sabahleyin kahvaltı edemeden okula giden yüz binlerce çocuk var. Milyonlarca işsiz var. Doğudan, gü neydoğudan büyük şehirlere göç etmiş milyonlarca perişan vatandaş var. Zekâtlar öncelikle bunların hakkıdır.

Şeriat, zekât parasıyla cami yapılmasına bile izin vermiyor. Topladıkları zekât paralarıyla, beş yıldızlı lüks otellerde lüks ve israflı iftar ziyafetleri verenlerde hiç vicdan ve merhamet yok mudur?

Zekatların Kur'ân'a, Sünnete, Şeriata aykırı olarak toplanması ve sarf edilmesi çok büyük bir zulüm ve günahtır.

Hem günahtır, hem de isyandır, ahlâksızlıktır, vicdansızlıktır, zulümdür.

Dokuz köyden kovulmuş bir Müslüman olarak zekât konusundaki haksızlıkları, usulsüzlükleri protesto ediyorum. Vicdansızlara ve merhametsizlere Allah'tan korkun diyorum.

Zekâtlar hiçbir derneğe, cemaate, tarikata, tüzel kişiye, kuruma muruma verilemez.

Hayırlı hizmetler yapan tüzel kişilere zekât değil, sadaka (Allah için yardım parası) verilebilir.

Fakirlerin, miskinlerin, gurbette perişan hayat süren, sürünen mültecilerin hakkı olan zekâtları toplayanlar büyük sorumluluk ve vebal altındadır. Tekrar ediyorum: Allah'tan korksunlar...

 

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/makale/sakarya-gazi-ve-sehitlerine-sunlar-yapilacak-denilseydi-ne-yaparlardi-176888.htm



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,954 µs