En Sıcak Konular

BURSA YENİ TANIŞTIĞI DEVLER LİGİ İLE PEK SAMİMİ OLMADI: 0-4

15 Eylül 2010 11:43 tsi
BURSA YENİ TANIŞTIĞI DEVLER LİGİ İLE PEK SAMİMİ OLMADI: 0-4 Son Şampiyon ve lig liderimiz Bursa, geçen yıl La Liga’yı 3. sırada bitiren Valencia önünde çaresiz kaldı

İlk sınavında 'kayıp'

Son Şampiyon ve lig liderimiz Bursa, geçen yıl La Liga’yı 3. sırada bitiren Valencia önünde çaresiz kaldı

İlk Şampiyonlar Ligi maçında acemiliği ön plana çıkan Bursa, İspanyol rakibi önünde ezilirken yenilen 4 gol, ilerki maçlar için de pek ‘UMUT’ vermedi.

TARİHİ bir gündü dün. Anadolu, Mourinho’ya göre Dünya Kupası’ndan daha değerli olan Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez temsil edildi Bursa’yla. Ama Şampiyonlar Ligi her şeyden önce tecrübe istiyor. Ve Bursa’nın dünkü rakibi Valencia’yı Devler Ligi’nde herkes tanıyor. Hani şöyle kapıdan girdiler mi herkes selam veriyor.. Hatta iki kez final oynadığından hörmeten ayağa kalkan bile oluyor..
Bursa'dan kötü başlangıç 
 
BURSA dün tanıştı Devler Ligi’yle ama çok samimi olmadı. Şöyle bir merhabalaşma. Mehmet Topal’lı Valencia eşlik etti Timsah’a fakat onlar da çok sıcak davranmadı..

Çok ilginç bir 11’le sahadaydı Bursa. Ne hücum ağırlıklı ne de defans.. Hüseyin ve Ergiç vardı orta sahada iki müdaafa yönü güçlü oyuncu olarak.. Ama Ergic oyun kurucu rolündeydi. Bunun yanında iki de forvet vardı ama hiç yok gibi. Sadece Volkan tek başına direniyordu.. Bursa’nın ilk yarıda gole en yakın ismi stoperi Ömer’di.

COSTA UZAYDAN VURDU

NİTEKİM maçtaki ilk gol girişimi de ondan geldi. 5. dakikada Ali’nin sağdan ortasına müthiş yükseldi, kafayı da süper vurdu ama kaleci Cesar uzadı. 16’da ise tartışmasız maçın yıldızı Tino Costa, yaklaşık 30 metreden şutunu attı, top önce kalecinin soluna gidiyordu, sonra vazgeçti ve en sağına gitti Ivankov’un ve acayip bir gol oldu: 0-1.
35’TE Volkan, Ergic’in pasıyla arkaya sarktı ama topu kontrol edemeyine kaleciyle karışı karşıya kalamadı. 41’de Tino Costa yine yaptı yapacağını. Bu sefer de 25 metreden öyle bir frikik attı ki top çataldan sahaya döndü ve Aduriz’e asist oldu. Direkten önüne düşen topa yatarak kafayı vuran Aduriz Ivankov’un yerde olması dolayısıyla boş kaleye attı golü: 0-2.

SAĞLAM RİSK ALINCA..

45’TE ise Valencia’nın yeni D.Villa’sı Pablo Hernandez, Vederson’u olduğu yere saplayıp. Geçti ve ceza sahasının sağından topun dibine girdi, üst direkten döndü top.
İkinci yarıya da aynı 11’le başladı Ertuğrul Sağlam ve 59’a kadar sabretti. Hüseyin çıktı ve yerine forvet Turgay girdi. Yani Sağlam ‘Risk alıyorum’ dedi Sağlam.. Bir de neden sahada olduğu belli olmayan Nunez çıktı, neden sahada olmadığı belli olmayan Sercan girdi. Girer girmez de hareket kattı takıma..

60’TA Ergic’in indirdiği topa Turgay vaurmak istiyordu kalenin önünde ama T.Costa çekti, bırakmadı. Ama hakemler de göremedi, gitti buz gibi penaltı. 62’de bu ke Sercan vursun boş kaleye diye Turgay’a ama T.Costa oraya da yetişti..

68’DE ise Pablo Hernandez topu yükseltti, Ömer yine ona indirdi, Ergiç de ıskalayınca affetmedi Hernandez: 0-3. Skoru belirleyen gol ise 76’da Soldado’dan geldi. Joaquin’in defansın arkasına kaçırdığı eski Real Madrid’li vurdu, Ivankov’’un yüzüne çarpan top ağlara gitti: 0-4.
VALENCIA 7. Şampiyonlar Ligi macerasına da galibiyetle başlarken, Bursa belki Türk gibi başlayamadı ama umarız İngiliz gibi bitirir...

PUAN DURUMU

1.Valencia 1 1 0 0 4 0 3
2.G.Rangers 1 0 1 0 0 0 1
3.M.United 1 0 1 0 0 0 1
4.Bursaspor 1 0 0 1 0 4 0

United’in casusu kardeş Ferguson

BURSA’NIN Şampiyonlar Ligi C grubundaki rakiplerinden İngiliz ‘devi’ M.United, dün geceki maçta her iki tak›m› da takibe aldı. Kırmızı Şeytanlar’ın hocası Alex Ferguson, Bursa’daki maçı seyretmek üzere kardeşi Martin Ferguson‘u görevlendirirken, İskoç futbol adamının hem Valencia hem de temsilcimiz hakkında bol bol not aldığı görüldü.

MAÇIN YILDIZI: T.COSTA

Takımının ilk golünü atıp 2. golde de direğe nişanladığı topla golün hazırlayıcısı oldu. İspanyol ekibine farkı getiren en önemli isim olarak öne çıktı.

M.Topal tek tek tribünleri gezdi

SEZON başında 5 milyon Euro’ya G.Saray’dan Valencia’ya transfer olan Mehmet Topal, Bursa karşısında 11’de maça başladı.. Karşılaşma boyunca aynı Türkiye’deki görütntüsü gibi, kesici olarak ve fazla rol almadan oynayan milli yıldız, maç öncesi ise Bursaspor seyircisi tarafından tek tek tribünlere çağrıldı.

‘Bize futbolu öğrettiler’

Sağlam: “Valencia bize futbolun nasıl oynandığını gösterdi. İyi bir ders aldık. Tabii bu bizim değil, Türkiye’nin de sorunu. Avrupa bizlere flans tanımıyor.”

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 4 gollü hezimetin ardından Türk futbolunun sorunlarından bahsetti! Kuralar çekildiğinde ve maç öncesinde iddialı konuflan genç teknik adam, mağlubiyetin ardından ise şunları söyledi:

“RAKİP çok iyi bir takım. Bizden güçlüler. Onları ancak daha fazla koşup yenebilirsiniz. Başta güzel bir gol yedik. Sonrasında açıklar verdik ve fark oldu.

YEDİĞİMİZ 3. gol hakkında konuşmak istemiyorum. Bize yakışmadı. Valencia bu oyunun nasıl oynanması gerektiğini bize gösterdi. Bize ilk Şampiyonlar Ligi deneyimimizde bunu anlattılar. Diğer maçlarda neler yapmamız gerektiğini anladık. Taraftarlarımız kusura bakmasınlar.

BİZ takım olarak başarı yakaladık ama Valencia önünde bireysellik ön plana çıktı. Türkiye Ligi’nde bazı şeyleri tolere edebilseniz de burada olmuyor. Cezayı kestiler. Türkiye’de karşınızda sizin anlayışınızda takımlar var ancak futbolu evrensel olarak oynayan ve bireyselliğe izin vermeyen bir rakip olduğunda sonuç bu oluyor. Rakip bize resmen ders verdi.”

Müfit GÜREVİN -VATAN SPOR

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/bursasporvalencia/328833/5/Spor



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,343 µs