En Sıcak Konular

KUR'AN-I KERİM'E ALÇAK SALDIRI

12 Eylül 2010 13:19 tsi
KUR'AN-I KERİM'E ALÇAK SALDIRI Meczup rahip Terry Jones “Tanrının bunu durdurmamızı emrettiğini hissediyoruz" diyerek geri adım attı,ancak “O yakmazsa biz yakacağız” diyen Tennesse’de papaz kılıklı iki ''nasipsiz'' bahçede Kuran yaktı.

‘Tanrı bana böyle buyurdu’

Dünyayla adeta dalga geçen meczup rahip Terry Jones baskılar üzerine geri adım attı ancak “O yakmazsa biz yakacağız” diyen Tennesse’de Papaz Danny Allen, pastör papaz Bob Old ile birlikte bahçede Kuran yaktı.

ABD’de 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kuran-ı Kerim yakacağını açıklayarak tüm dünyanın tepkisini üzerinde toplayan rahip Terry Jones, dün New York’a gitti ve burada NBC televizyonuna konuştu. Havaalanında bir basın ordusuyla karşılanan rahip Jones, 11 Eylül saldırılarının yapıldığı yerde inşa edilmesi beklenen caminin yerinin değiştirilmesi karşılığında bu eylemi sonlandırdığına yönelik iddialara yanıt verdi.

Jones, 11 Eylül saldırılarının düzenlendiği “sıfır noktasında” cami inşa edilse bile, kilisesinin kesinlikle Kuran-ı Kerim yakmayacağını ifade etti. “Kilisemin hedefi İslam’ın çok radikal ve tehlikeli bir unsur olduğunu göstermekti” diyen Jones, bu konudaki görevlerini kesinlikle başardıklarını iddia etti. New York’a bulunan Jones, NBC televizyonunda yaptığı açıklamada da, ‘sıfır noktası’na cami inşa edilse bile, kilisesinin kesinlikle Kuran yakmayacağını söyledi. “Kilisemin hedefi İslam’ın çok radikal ve tehlikeli bir unsur olduğunu göstermekti” diyen Jones, NBC’ye yaptığı açıklamada, “Tanrının bunu durdurmamızı emrettiğini hissediyoruz. Ne bugün, ne de hiçbir zaman. Asla Kuran yakmayacağız. Bu plan tamamen iptal olmuştur” dedi.

‘O yakmazsa biz yakarız’ dediler

Ancak Jones’un bu açıklamasının hemen öncesinde yeni provokatörler ortaya çıkmakta gecikmedi. Aynı Jones gibi çok küçük cemaat grubuna sahip olan Bob Old adlı Tenessee’li bir rahip, “O yakmazsa ben yakacağım” diyerek bir Kuran’ı ateşe vereceğini, bunu videoya kaydedip hemen YouTube’dan dünyaya göstereceğini açıkladı. Kansas’taki çok marjinal bir kilise de 11 Eylül saat 12.00’de bir Kuran’ı Amerikan bayrağıyla birlikte yakacaklarını ilan etti, hatta bunu gösteren bir animasyonu da internet sitesine koydu. Yine rejim muhalifi Tyranny Response Team adlı Wyoming merkezli bir grup, eyalet meclisi önünde Kuran yakacaklarını duyurdu ve herkesi bunu izlemeye davet etti. Son olarak Obama’ya karşı bir muhalefet hareketi olarak kurulan “Çay Partisi Hareketi”nin Indiana şubesi lideri Andrew Beacham, “Ben de Beyaz Saray’ın önünde bir Kuran’ı yırtarak parçalayacağım” açıklamasını yaptı.
Afganistan’da ise 10 binlerce kişi Kuran yakılmasını protesto için sokaklara döküldü. Polisin kalabalığın kontrolden çıkması üzerine havaya açtığı ateş sonrasında 4 kişi yaralandı.

ABD’DE PROVOKATÖRLER GÖZALTINA ALINDI

Tennesse’deki bir rahip Kuran yaktı!

ABD’DE Dünyayı günlerdir tedirgin eden Floridalı rahip Terry Jones, dün TV’ye çıkıp Kuran yakmayacağını yeniden açıkladı. Ancak “O yakmazsa biz yakacağız” diyen Tennesse’de Papaz Danny Allen, pastör papaz Bob Old ile birlikte bahçede Kuran yaktı. Washington’da da Beyaz Saray önünde Kuran sayfalarını yırtacaklarını belirten 6 kişilik grup, bu eylemlerini yapınca gözaltına alındı. New York’ta da 11 Eylül saldırılarının yapıldığı bölgede bir provokatör, elindeki Kuran’dan birkaç sayfayı yırtarak çakmağıyla yakınca polisçe anında gözaltına alındı  (VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/tanri-bana-boyle-buyurdu/328288/30/Dunya



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,733 µs