En Sıcak Konular

TÖRÖR YANLILARI ŞEHİRLERİ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜRDÜ

11 Eylül 2010 21:09 tsi
TÖRÖR YANLILARI ŞEHİRLERİ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜRDÜ Açılım bahanesiyle PKK'ya her türlü taviz verilirken şehirler savaş alanına döndü. PKK'ya yönelik operasyonları protesto etmek bahanesiyle meydanlara çıkan terörün maşaları yurdun dört bir yanında eylem yaptı.

Türkiye'den açılım manzaraları

Açılım bahanesiyle PKK'ya her türlü taviz verilirken şehirler savaş alanına döndü. PKK'ya yönelik operasyonları protesto etmek bahanesiyle meydanlara çıkan terörün maşaları yurdun dört bir yanında eylem yaptı. İstanbul'da Taksim'i savaş alanına çeviren teröristler, otobüsleri yaktılar, polise saldırdılar, işyerlerine zarar verdiler. Yüzleri maskeli bir grup ise, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nı taşladı. Hakkari'de de izinsiz gösteri yapan grubun taşladığı zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu 3 polis memuru yaralandı. Ş.Urfa'nın Viranşehir ilçesinde de aynı manzaralar yaşandı.

Referandum öncesi terörün uşakları Türkiye'nin dört bir yanında olay çıkardı. Taksim'de beş araç ile bir banka şubesi ve otele zarar veren BDP'li grup, polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı. Biri polis üç kişinin yaralandığı olaylara karıştıkları öne sürülen altı kişi gözaltına alındı. Güneydoğu'da da aynı manzaralar yaşandı.

Terör örgütüne yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup BDP'li, PKK lehine Kürtçe sloganlar atarak Taksim Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan BDP İl Başkanı Mustafa Avcı, 13 Ağustos'tan bu yana KCK'nın diyalog yolunun açılması için tek taraflı eylemsizlik kararı aldığını ifade ederek, buna rağmen güvenlik güçlerinin operasyonlarını devam ettirdiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından dağılan grup içerisinden 20-25 kadar kişi, bir polis aracı ve iki halk otobüsünün de aralarında bulunduğu beş araç ile bir banka şubesi ve otele zarar vererek ara sokaklara kaçtı.

Bu sırada polis aracında bulunan çevik kuvvette görevli İbrahim Öz, özel halk otobüsündeki Erdal Sönmez ve Erdal Karakaş, atılan taşların başlarına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Yaralılar, polis aracıyla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis İbrahim Öz, tedavisinin ardından taburcu edilirken, diğer iki yaralının tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Çevrede yoğun önlem alan güvenlik kuvvetleri, ara sokaklara kaçan göstericileri yakalamak için çalışma başlattı. Olaylara karıştıkları öne sürülen altı kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olaylar sırasında araç trafiğine kapatılan Tarlabaşı Bulvarı, grubun dağıtılmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.
 
TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA TAŞLI SALDIRI

Taksim'de BDP tarafından gerçekleştirilen eyleme katılan yüzleri maskeli bir grup ise, Cumhuriyet Anıtı'nı taşladı.
 
HAKKARİ'DE

Hakkari'de ise izinsiz gösteri yapan grubun taşladığı zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu 3 polis memuru yaralandı. Hakkari'de 9 teröristin etkisiz hale getirilmesi nedeniyle iki gündür devam eden izinsiz gösterilere müdahale eden zırhlı polis aracı, Keklikpınar Mahallesi'nde taşlı saldırıya uğradı.

Direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi nedeniyle devrilen araçta mahsur kalan polisler, olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı.

Polislerin araçtan çıkarılması sırasında taşlı saldırının yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle havaya uyarı ateşi açıldı.

Hastaneye kaldırılan polis memurlarının sağlık durumunu iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan Gazi Mahallesi'nde devam eden olaylarda, Kız Teknik Meslek Lisesi öğrenci pansiyonuna molotofkokteyli atıldı. Pansiyonda çıkan yangına ilk müdahaleyi polisler yaptı.

Öte yandan, aracıyla Keklikpınar Mahallesi'nden geçtiği sırada taşlı saldırıya uğrayan ve havaya açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki Enver Turan'ın yaralanmasına neden olan Uzman Çavuş, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.

Yüksekova ilçesinde de 9 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto eden grup Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelerek yola barikat kurarak, ateş yaktı.

Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

VİRANŞEHİR

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinin de bulunduğu grubun yaptığı basın açıklaması sonrasında, şüpheli bir kişiyi gözaltına almaya çalışan polis ve gruptakiler arasında gerginlik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, BDP Viranşehir ilçe başkanlığı önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar giderek, Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 9 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Gruptan bazı kişilerce yasa dışı slogan atılıp, terör örgütü ile elebaşı lehinde döviz ve pankartların taşındığı açıklamanın ardından grup, BDP ilçe başkanlığına doğru dönmeye başladı.

Bu esnada bölgede önlem alan polis ekipleri, dağılan gruptakilerden bir zanlıyı gözaltına almak istedi. Zanlının gözaltına alınmasını engellemeye çalışanlardan bazıları polis ekiplerine taş attı. Bunun üzerine polis ve gruptakiler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Daha sonra parti binasına dönen gruptakilerin bir kısmı, binanın önünde havaya doğru, havai fişek attı.

Yaşanan gerginliğin ardından olay yerine sevk edilen çok sayıda polis, yoğun güvenlik önlemi aldı.

PROVOKATÖRLER DİYARBAKIR'I YİNE KARIŞTIRDI

BDP'nin, Hakkari'de öldürülen PKK üyeleri için Diyarbakır'da düzenlediği yürüyüşten sonra yüzü kapalı bir grup olay çıkardı. Koşuyolu Parkı'nın iki tarafında olaylar çıkararak araçları yakan, gazetecileri de yakmak isteyen provokatörlere polis müdahale etti.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, PKK'lıların öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Parti binası önünde başlayan yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı. BDP Eşgenel Başkanı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de katıldığı yürüyüşten sonra basın açıklaması yapıldı.

Kışanak'ın konuşması sırasında alandan ayrılan ve yüzü beyaz bezlerle kapalı yaklaşık 40 kişi AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı binasına doğru yürüyerek burada güvenlik önlemi alan polise saldırdı. Koşuyolu kavşağında polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldıran grubu polis tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Yüzü kapalı grup bu sefer parkın Bağlar ilçesi tarafına geçerek yolu trafiğe kapattı. Ellerindeki taşlarla vatandaşları tehdit eden grup, 5 -6 sivil araca molotof atarak yakmak istedi. Polis yanan araçlara su sıkarak söndürmeye çalıştı. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar zor anlar yaşadı.
 
GÖZÜ DÖNMÜŞ PROVOKATÖRLER GAZETECİLERİ YAKMAK İSTEDİ

Her birinin elinde molotof ve havai fişek bulunan göstericiler, Koşuyolu Parkı'nda kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarını da yakmak istedi. Grubun içindeki yaşça büyük birkaç kişinin işaretinden sonra ellerindeki molotofları yakarak gazetecilere doğru gelen göstericiler, arkadaşlarının havai fişek patlatması üzerine emellerini gerçekleştiremedi.

Gazeteciler havai fişeklerin patlamasıyla kaçarak, tehlikeyi atlattı. Olaylardan sonra BDP'li yetkililer üzerinde 'boykot'yazılı seçim otobüsüyle alandan ayrıldı. Bir çok şehirde olaylar dün de sürdü.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17591

 



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs