En Sıcak Konular

ERDOĞAN AHMET KAYA İÇİN AĞLADI

10 Eylül 2010 23:12 tsi
ERDOĞAN AHMET KAYA İÇİN AĞLADI BAŞBAKAN Erdoğan, ATV'de de canlı yayında Ahmet Kaya için göz yaşı döktü.

Şehide "Kelle" Ahmet Kaya'ya gözyaşı

BAŞBAKAN Erdoğan, ATV'de de canlı yayında Ahmet Kaya için göz yaşı döktü. Ahmet Kaya'nın Erdoğan'a destek veren konuşmasının ve Kaya'nın "Şafak Türküsü" adlı şarkısını seslendirdiği görüntüleri izlediği sırada Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Görüntüler üzerine Erdoğan, "Sağolsun orada da bizi yalnız bırakmadı" dedi.

ATV'DE DE KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Erdoğan, ATV'de de canlı yayında soruları yanıtladı "İstanbul sermayesi nedense işin başından itibaren bizimle para kazanmada anlaştı ama siyasette anlaşamadı. Bunu da zaman zaman itiraf ettiler. 'Biz bire beş kazandık ama biz siyaseten destekleyemeyiz, bizim siyasi kanaatimiz bu.'Bizler de atacağımız bazı adımları kendileriyle bu konuları çok açık, net konuştuk" dedi. .

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetin 75. yıl dönümünde İstanbul'daki bir etkinlikte halka hitaben yaptığı bir konuşma ekrana geldi. Etkinliğe katılan Ahmet Kaya'nın Erdoğan'a destek veren konuşmasının ve Kaya'nın "Şafak Türküsü" adlı şarkısını seslendirdiği görüntüleri izlediği sırada Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Görüntüler üzerine Erdoğan, "Sağolsun orada da bizi yalnız bırakmadı" dedi. 

Erdoğan, "Sizi bu kadar duygulandıran, gözyaşlarınıza engel olamadığınız nokta nedir burada? Dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz" sorusuna şu karşılığı verdi: 
 
 "Bir defa burada beni bir kenara koyalım, ben yok. Burada biz var çünkü ben merhum Ahmet Kaya'da o bizi gördüm. Ahmet Kaya, şahsımın dünya görüşünü bilen, tanıyan bir insandır. O, şiir okuduğu için özgürlüğü elinden alınan bir belediye başkanı için kalktı, oraya geldi. Türkiye bu kadar büyük bedeller ödememeliydi. Ama ne yazık ki Türkiye'ye bu bedelleri ödettiler."
 
Bugün hala bedel ödetmek isteyenlerin bulunduğunu savunan Erdoğan, "İşte şimdi şu anayasa değişikliği, bu bedel ödetmenin önüne geçiyor. Şimdi bundan rahatsız olan çevreler zaten 'hayır'da toplandılar, sıkıntı burada, bunu hiç hazmedemiyorlar. Merhum Ahmet'in oradaki yaklaşımı, sözleri, aynı şey Ali Sami Yen'deki, o çatalların, bıçakların, her şeyin o fırlatıldığı akşamdaki sözleri filan. Hakikaten izlediğinizde orada insan gözüyle baktığınız zaman şu andan daha farklı bir şey düşünmemiz mümkün değil" dedi.

Referanduma sayılı saatler kala Başbakan Erdoğan CNN Türk'te Taha Akyol'a konuştu.

Erdoğan CHP ile ilgili değerlendirmelerinde, "Biliyor musunuz CHP neden hiç tek başına iktidar olamadı" diye sorarak şunları söyledi: "Çünkü CHP'nin gerilim politikaları hiç bir zaman değişmedi. CHP'de hiç bir zaman uzlaşma kültürü olmadı. Bu yüzden halk onu tek başına iktidara getirmedi. CHP hiç bir zaman iktidara getirmedi, halkı hiç bir zaman zengin edemedi".

Erdoğan, halk oylamasında "evet" çıkması halinde küresel sermayenin Türkiye'ye gelişinde yeni bir sürecin başlayacağını belirterek, "Hayır çıkarsa da saygı duyarız, ama ülkem için hakkeden zorlukların olduğunu ifade etmeliyiz" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17574



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs