En Sıcak Konular

BURSASPOR TUTULMUYOR: 2-1

10 Eylül 2010 23:50 tsi
BURSASPOR TUTULMUYOR: 2-1 Tarihinin en iyi lig başlangıcını yapan Bursa, Valencia maçı öncesi Es-Es’i de yenip üst üste 4. kez kazandı.

Bursaspor dört köşe

Şampiyon Timsahlar Valencia öncesi moral buldu

Tarihinin en iyi lig başlangıcını yapan Bursa, Valencia maçı öncesi Es-Es’i de yenip üst üste 4. kez kazandı.

18’de Sezer’in golüyle geri düşen yeşil-beyazlılar, 70’te Nunez ve 77’de Sercan’la 3 puana uzanıp Devler Ligi için moral depoladı.

BİR takım düşünün Anadolu’dan.. 1-0’lık mağlubiyetten 2-1’i yakalasın ve 90+2’de gol kaçırsın. Bursa dün oyunu domine ederek, futbol şansı yanında olmamasına rağmen kazandı. Şampiyon boşuna olunmuyormuş demek.

DAHA 30. saniyede Jaycee yokladı şampiyonun kalesini, Ivankov zorlanmadı. Ardından sadece büyük bir Bursa dalgası geldi. Taa ki 18’de Ivankov’un müthiş degaj hatasına kadar. Kısa düşen topu Jaycee, Tello’ya o da Sezer’e aktardı. Genç yıldız yay üzerinden topu ağalarla buluşturdu: 0-1.
ANCAK Bursa paniklemedi. 32’de Sercan’ın vuruşu kaleciden sekip kornere gitti. Insua’nın atışında genç yıldız kafayı üst direğe vurdu. Beklenen gol ilk yarıda gelmedi.
2. yarı ise çok daha kontrollü ve Bursa baskılarına direnebilen bir Es-Es’e şahit olduk. Ama yine paniklemedi Bursa. Bilinçli şekilde boşluğu bekledi. Ve 70’te o fırsatı kullandı. Volkan, Ali’yle ver-kaça girdi ve sağı boşalttı. Yaman’ı çizgiye kadar ‘eskort’ olarak taşıdı. Sonrasında öyle bir orta yaptı ki Nunez’e Türkiye’de herkese ‘Ya kardeş o ortaya keşke ben vursaydım’ dedirtti: 1-1.

ÖDÜLLÜ SERCAN

ES-ES çözülmüştü, 77’de çıkmak isterken 5 kişi önde yakalandılar. Nunez sağ kulvardan kaçan Ozan İpek’i ara pasla gördü, o da içerde kaleci ile karşı karşıya kalan Sercan’ı. 90 dakika boyunca çok çabalayan forvetin aşırması ödülüydü: 2-1.

KAZANDI

Bursa 4. maçını üst üste. Zor oldu ama onları güçlü kılan ‘takım olma’ özelliğinden hiç vazgeçmediler. Boşuna şampiyon olunmuyormuş demek ki.

‘Sakatlıklar olmasa farklı olabilirdi’

4 maçta 1 puan alarak tarihinin en kötü 2. başlangıcını yapan Eskişehir’de teknik direktör Rıza Çalımbay, mağlubiyeti sakatlıklara bağladı: “Sahaya çıkan takım iyiydi ama elimizde olmayan nedenlerde 3 değişiklik yaptık. Düzeni koruyabilsek oyuna müdahale de edebilirdik. Bu değişiklikler en büyük sıkıntımız oldu. Bunu yaşamasaydık oyun daha farklı olabilirdi.”

Mustafa Doğan - Hataları affetmediler

BURSA seyirci desteğini de arkasına alarak, evinde oynadığı maça tempolu bir başlangıç yaptı. Bunda Eskişehir’in defansını öne çıkarmasının da etkisi büyüktü. Bu oyun şablonu açıkçası Bursa’nın işine geldi. Yeşil-beyazlıların hareketli forvet hattı boş alanları iyi değerlendirdi. Zaten Bursa genelde tempo yapmaya müsait bir takım. Sercan, Volkan Şen, Nunez de bu tarz oyun için adeta biçilmiş kaftan.

BURSASPOR tempo yaptı yapmasına ama Sezer’in şık vuruşu Ivankov’un da hatasıyla birleşince Eskişehir öne geçti ve dengeler değişti. Skor avantajını korumak isteyen Es-Es, golün ardından tempoyu düşürmek için elinden geleni yaptı. Çalımbay’ın öğrencileri savunmayı daha geride yapmaya başladı. Tabii ki amaç Bursa’nın süratli oyuncularına boş alan bırakmamaktı. Uzunca bir süre de bunu başardılar. Her ne kadar Bursa oyunun hakimi gibi gözükse de pozisyona girmekte zorlandı. Bu da doğaldır. Zira Sercan, Nunez, Volkan Şen, Ivan Ergiç ve Ozan İpek gibi oyuncular boş alan bulamadıklarında zaman zaman aksıyor. Tek şansları kanatları kullanmaktı. Zaten beraberlik golü de bir kanat organizasyonundan geldi. Volkan çizgiye indi ve Nunez’e ‘al da at’ dedi. Tabii burada kaleci Atilla’nın da büyük hatasını es geçmemek lazım.

BU golle gardı düşen Eskişehir, şoku atlatamadan kalesinde 2’yi gördü. Bu gol de defans hattının pozisyon alma konusunda zorlandığını gözler önüne serdi. Bu arada gol öncesi Kirita’ya yapılan faulde oyunu kesmeyip avantaja bırakan Fırat Aydınus’u da tebrik etmek lazım. Eskişehir’in deplasman fobisi geçen yıl olduğu gibi sürüyor. Bu sezon da kötü bir başlangıç yaptılar. Özellikle dün gece akılalmaz hatalar yaptılar. Bursa da affetmedi.

SONUÇTA Bursa, 4’te 4 yaptı ve Valencia maçı öncesi moral depoladı.

Sağlam: Sıkıntılı oldu

“Zor geçeceğini biliyorduk. 2. yarı telaş yapmadık ve sonuca gittik. Valencia öncesi galibiyet önemliydi.”

SPOR Toto Süper Lig’e 4 maçlık galibiyet serisiyle başlayan Bursa’nın şampiyon apoletli hocası Ertuğrul Sağlam, maçın bekledikleri gibi sıkıntılı geçtiğini syöledi. Genç çalıştırıcı karşılaşma sonunda şunları söyledi: “Zor geçeceğini biliyorduk. Salı günkü maçı bu maçtan uzak tutmaya çalıştık ama tarihinde ilk defa böyle maça çıkacak olan taraftar ve oyuncular ister istemez oraya takılıyor. Valencia maçı öncesinde moral motivasyonu açısından çok önemliydi galibiyet. Devre arası oyunculara telaş yapmamalarını söyledik ve baskılı oynayarak oyunu lehimize çevirdik.”

MAÇIN YILDIZI: SERCAN

Eskişehir defansını çok yıpratan Sercan 77’de attığı golle Bursaspor’un ligde 4’te 4 yapmasını sağladı.

Tayfun BAYINDIR / VATAN SPOR

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/bursaspor-dort-kose/328170/5



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs