En Sıcak Konular

SADECE KUR'AN'I DEĞİL DÜNYAYI ATEŞE ATACAKLAR

10 Eylül 2010 12:59 tsi
SADECE KUR'AN'I DEĞİL DÜNYAYI ATEŞE ATACAKLAR 11 Eylül’ün yıl dönümünde, 200 Kuran yakacağını söyleyen psikopat rahip eyleminden vazgeçti.Ama bu kez de Kansas’taki bir kiliseden, “O vazgeçtiyse biz yakarız” açıklaması geldi.

Kıyamete 24 saat

Sadece Kuran’ı değil, dünyayı ateşe atacaklar!

11 Eylül’ün yıl dönümünde, 200 Kuran yakacağını söyleyen psikopat rahip tüm dünyaya ve ABD Başkanı’na “Hayır” dedi. Son anda Bir Müslüman Derneği imamının “Biz New York’ta camiden vaz geçelim. Sen de Kuran yakma” önerisini kabul etti. Ama bu kez de Kansas’taki bir kiliseden, “O vazgeçtiyse biz yakarız” açıklaması geldi. Eğer Kuran yakılırsa, yarın kıyamet kopacak. Özellikle El Kaide ve Taliban’ın kanlı eylemler yapmasından korkuluyor...

Her şey bundan birkaç hafta önce Amerika’nın Florida eyaletinde daha önce adı hiç duyulmamış bir kilisenin rahibinin “İslam şeytani bir din, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde kilise bahçesinde onlarca Kur’an yakarak buna dikkat çekeceğim” demesiyle başladı. Sadece 30 kişilik bir cemaati olan Terry Jones adlı bu rahibin sözlerini önce kimse ciddiye almadı. Ancak tarih yaklaştıkça olay tüm dünyayı ilgilendiren bir mesele haline geldi. Rahip tüm uyarılara rağmen geri adım atmayınca Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkelerde ABD karşıtı gösteriler başladı. Afganistan’daki ABD güçlerinin komutanı General David Petraeus, “Askerlerimin canını tehlikeye atma” diye rahibe çağrıda bulundu. Ancak rahip bu çağrıya olumsuz yanıt verdi. Ardından Beyaz Saray ve Amerikan Dışişleri devreye girdi. Rahibin davranışını “utanç” olarak nitelendirerek eylemin tüm ABD değerlerine aykırı olduğunu savundular. Bu da yetmedi. Vatikan rahibi “Kimse Kuran yakmamalı” dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon bile rahibi uyardı.

O vazgeçti, yenisi çıktı

Ancak rahip pes etmedi. Dün yine kameraların karşısına çıktı. Küstah bir tavırla, “Beni ikna edemediler. Planlandığı gibi Kuranları yakacağım. Elimizde 200 adet Kuran var” dedi. Kilisenin bahçesinde bir ateş yakacaklarını ve ortasında 200 Kuranı yakacaklarını söyledi. Bu sözler üzerine Endonezya, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde binlerce kişi sokaklara döküldü. Rahibin kuklaları ve Amerikan bayrakları yakıldı. İngiltere’de İslam 4 UK örgütünün lideri Anjem Choudary, “Dünyanın her kentinde bulunan ABD konsolosluklarının önünde Amerikan bayrağı yakılsın” çağrısı yaptı. Bağdat’taki bir kiliseye bombalı saldırı tehdidi geldi. ABD yönetimi, Müslüman ülkelerdeki ABD elçilik ve konsolosluklarının saldırı tehdidine karşı hazırlık yaptığını duyurdu.

Son anda ABD’deki Müslüman derneklerinin bir imamı, rahiple görüştü ve, “Biz New York’ta sıfır noktasına cami yapmayalım. Sen de Kuran yakma” dedi. Rahip Jones, öneriyi kabul ettiğini söyledi. Ancak bu kez de Kansas’taki küçük bir kiliseden “O vazgeçtiyse biz Kuran yakacağız” tehdidini savurdu.

OBAMA: Yakma yanarız!

Dünya genelinde büyük eylemlerle karşı karşıya kalmaktan endişe eden Amerikan yönetimi beklenmeyen bir hamle yaptı. ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan ABC televizyonuna çıktı ve rahibe “Eğer beni dinliyorsa...” diye başlayan bir çağrıda bulundu. Obama, rahibi şöyle uyardı:

El-Kaide’ye yarayacak

“Bu yıkıcı planını gözden geçir. Kuran-ı Kerim yakma eylemi El-Kaide’ye destekçi kazandırır. Pakistan ve Afganistan gibi bölgelerde ciddi şiddet olayları yaşanabilir. El-Kaide bu eylem sayesinde Amerikan ya da Avrupa kentlerinde kendilerini havaya uçurmaya arzulu daha çok kişiyi saflarına dahil eder. Eylemin sonuçlarından en çok deniz aşırı bölgelerdeki Amerikan askerleri etkilenecek. Yapacağı eylemin Irak ve Afganistan’daki üniformalı erkek ve kadınlarımızı büyük bir tehlikeye sokabileceğini anlamasını istiyorum.”

‘Terör saldırıları artabilir’

ULUSLARARASI Polis Teşkilatı Interpol, Amerikalı bir rahibin 11 Eylül’ün yıl dönümünde Kur’an-ı Kerim yakma planı uygulanırsa artan terör saldırıları riski konusunda hükümetleri uyardı. Interpol’den yapılan açıklamada, “ABD’de bir rahibin Kur’an-ı Kerim’i yakma planı gerçekleşirse masum halka saldırıların olacağı yönünde güçlü bir olasılık vardır” denildi. Açıklamada, 188 ülkeye yapılan uyarının Pakistan İçişleri Bakanlığı’nın ricası üzerine yapıldığı kaydedildi.

Karikatür krizinde 139 kişi ölmüştü

Danimarka gazetesi Jyllands-Posten, 30 Ekim 2005’te Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayımlayınca İslam dünyası ayağa kalktı. Diğer ülkelerdeki bazı gazeteler de karikatürleri yayımlayınca olaylar çığrından çıkmış, Pakistan, Nijerya, Afganistan, Mısır ve Libya’da 139 kişi ölmüştü.

DİPNOT:

Florida’daki birçok kilise, rahip Terry’nin bu eylemini protesto için aynı gün verilecek vaazlarda Kuran’ın barışçı mesajlarını içeren ayetleri okuma kararı aldı. (VATAN DIŞ HABERLER)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/kiyamete-24-saat/328025/30/Dunya
 
 
 



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,727 µs