En Sıcak Konular

5 BİN KİŞİYE ''SAHTE ÇÜRÜK'' TAKİBİ

10 Eylül 2010 12:46 tsi
5 BİN KİŞİYE ''SAHTE ÇÜRÜK''  TAKİBİ Milli Savunma Bakanlığı askerlik yapmamak için alınan 40 bin çürük raporundan şüpheli bulunan 5 binini inceleme aldı.

5 bin kişiye çürük takibi  

Milli Savunma Bakanlığı askerlik yapmamak için alınan 40 bin çürük raporunu inceledi ve 5 binini şüpheli bularak incelemeye aldı. Şüpheli rapor alanlar arasında Cem Uzan’ın da ismi bulunuyor

Milli Savunma Bakanlığı askerlik yapmamak için alınan 40 bin çürük raporundan şüpheli bulunan 5 binini inceleme aldı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, şüpheli rapor alanlar arasında FB Başkanı Aziz Yıldırım, Cem Uzan gibi pek çok ünlü ismin bulunduğunu söyledi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 40 yaş üzerine askerlik affı, tek tip askerlik gibi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin AKP’li ir milletvekilinin 40 yaşına kadar askerliğini yapmayanların bu yaştan sonra askerlikten muaf tutulmasına yönelik önergesinin reddedildiğini hatırlatması üzerine Bakan Gönül şunları söyledi: “40 yaşına kadar milletin askerlikten kaçması ve sonradan kurtulması gibi bir sonuç doğuracaktır. Zaten bizim kayıtları bir görseniz öyle meşhurlar var ki hiç askere gitmemiş. Şu anda 5 bin tahkikat yapıyoruz. Çürük raporu almışlar. Bu raporlar doğru mu değil mi? Onları araştırıyoruz.”

Uzan’a yapacak birşey yok

Şüpheli olduğu halde bazı raporlar konusnda yapacak hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Mesela Cem Uzan aldı raporu. Önüne baktırdık, arkasına baktırdık. En yetkili yerden aldığı için yapacak bir şey yok. GATA çünkü, hakem hastanesidir. Profesörler kurulundan aldığı için yapacak bir şey yok. Bir hastalık belirtmiş. Şimdi onu söylemek özel duruma giriyor. Ama hastalıktan sıkıntı çektiği zaman, Türkiye’nin dört bir tarafını gezip parti propagandası yapıyordu. İncelendi. Ama tıbbi olarak yapacak birşey yok” dedi.

Tanınmış çok isim var

Tanınmış birçok ismin şüpheli çürük raporu alan 5 bin kişinin içerisinde olduğunu söyleyen Gönül şunları söyledi: “Herkes var içinde. Bunları söyleyemem. Tabii biz, daha çok maddi gücü olanlara doğru yöneldik. Başından beri, yani müruru zaman süresi içinde 40 bin dolayında çürük raporu var. Bunlardan maddi gücü ve genel durumu iyi olanları, şüpheli görülenleri incelemeye aldık. Biz şu askere gitsin diye incelemiyoruz. Burada bir sıkıntı varsa bizim kendi doktorlarımızdan sıkıntımız var. Onların tahkikatıdır bu. Onların tahkikatından sonra o doktorlar tespit edilebilirse ki bu işte bir yolsuzluk vardır. Onun üzerine gidilecek. Sonra kaçak asker için ne yapılacak ona bakılacak.”

Bedelli çıkmayacak

“Bedelli çıkacak mı?” sorularına cevap veren Bakan Gönül, “Esasen bedelli kanunda var. Ne diyor? Celp fazlası olunca diyor. Celp fazlasını da Genelkurmay tayin ediyor. Celp fazlasında Milli Savunma Bakanlığı’na yazıyor ve “bundan sonrakilere ihtiyacım yok” diyor. Bunun olması bugün için beklenemez. Çünkü askerlik kısalınca toplam asker mevcudunun yüzde 17’si oranında azalma oldu” diye konuştu.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003565&tarih=2010-09-10



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,775 µs