En Sıcak Konular

HAYIRCILAR DİNSİZ Mİ?

8 Eylül 2010 13:57 tsi
HAYIRCILAR DİNSİZ Mİ? ABD ve AB istedi diye ülkeyi bölünmeye götürecek olan anayasayı halka onaylatmaya çalışanlar her türlü hileyi, saldırıyı ve hakareti caiz görüyorlar.

Hayırcılar dinsiz mi  

Referanduma az bir zaman kaldı. Herkes eteğindeki taşları döküyor. Kimisi bilgisini, ilmini döküyor kimisi cehaletini, kinini döküyor. ABD ve AB istedi diye ülkeyi bölünmeye götürecek olan anayasayı halka onaylatmaya çalışanlar her türlü hileyi, saldırıyı ve hakareti caiz görüyorlar. Müslüman halkı kandırmak için en çok da dini kullanıyorlar.
Bu kullanma bazen dehşet verici boyutlara ulaşıyor.
İşte bir örnek:
Nurculara ait ittihad.com adlı internet sitesi, referandumda hayır oyu verecek olanları dinsizlikle suçluyor. Site “evet oyu verecek olanların” hakiki iman ehli, hayır oyu verecek olanların ise imansız nifak ehli grubu olduğunu iddia ediyor. Ayetlerle, hadislerle ve Saidi Nursi’nin sözleriyle süslenen yazıda hayır oyu verecek olanlarla ilgili çok ağır ifadeler kullanıldı. Tam bir cehalet örneği olan yazıda Saidi Nursi’nin şu sözlerine yer verildi:
“Evet inkâr edilmez ki; kâinatta, dinsizlik ile dindarlık, Âdem zamanından beri cereyan edip geliyor ve kıyamete kadar gidecektir.”
Hayır oyu kullanacak olanların dinsizlikle ilişkilendirilmesi yetmedi yine Saidi Nursi’den alıntılar yapılarak bu kesimin “zındık komitesi, hunhar ve vahşi komiteler kuranlar, iblisane hareket edenler” olduğu vurgulandı.
Nurcu sitenin ortaya koyduğu mantığa göre evet oyu verecek olan Ermeni Etyen Mahçupyan, ateist Şahin Alpay, “kadın memesine vatanı satarım “diyen Ahmet Altan ve evet oyu verilmesi için çırpınan Avrupa Parlamantosu raportörü Ria Oomen–Ruijten “kurtulanlar ve felaha erenler” safında yer alacak, ama hayır oyu veren Müslüman, mütedeyyin, meşrep ehli, başörtülü, sakallı diğer bütün kesim dinsiz ve zındık tarafında yer alacak!
Kur’an yerine risaleleri kendilerine rehber edinenlerin dini getirdikleri nokta bu.
Bunlar bir taraftan demokrasi havarisi kesilirler diğer taraftan da kendileri gibi düşünmeyen Müslümanları kıtır kıtır kesmeye hazır, onları dinsizlikle suçlamakta mahzur görmeyen bir sapıklık sergilerler.
Nurcu İttihad.com sitesinde referandumda hayır oyu verecek olanlara din adına her türlü hakaret ve aşağılama yapılıyor. Tabi Saidi Nursi referans gösterilerek!
Sitede, “Anayasaya değişikliğine hayır diyenlerin ekseriyet–i mutlaka ile solcu ve dine karşı oldukları biliniyor” denilerek, Kuran’ın hayır ve şer işleyen herkesin karşılığını alacağı anlatılıyor. (Yani hayırcılar şer cephesi olmuş oluyor!”) Ve referanduma atıf yapılarak yazılan şu satırlar:
“Ümmetimin içinde, yahut ümmetim iki fırka olacak, insanlar iki gruba ayrılacaklar. Birinci grup nifaksız hakiki ehl–i iman grubu.. ikincisi de, imansız nifak ehli grubu...” (Hayırcılar, imansız nifak ehli grubu olmuş oluyor!)
Yazıda “hayır oyu verecek olanlara” gizli nifak cereyanı denilerek Saidi Nursi’nin Tarihçe–i Hayat adlı eserinden şu alıntı yapılıyor: “Ecnebi parmağıyla idare edilen zendeka (zındıklar) komiteleri, İslâmiyeti imha için, İslâm memleketlerinde, bilhassa Türkiye’de, öyle desiselerle entrikalar çevirmişler, haince dolaplar döndürmüşler, hunharane ve vahşiyane zulümler irtikâb ve şeytanî ve menfur plânlar tatbik etmişler ve iğfalatta bulunmuşlar; iblisane, sinsî metodlar takib etmişler ve kardeşi kardeşe çarpıştırmışlar ve öyle aldatıcı yalan ve propagandalar ve yaygaralar yapmışlar, fitne ve fesad ve tefrika tohumları saçmışlardır ki; bunlar İslâm’ın bünyesinde derin rahneler açmış ve büyük tahribatlar yapmıştır.” ( Saidi Nursi’nin ifadeleri ile hayır oyu verenlerin ne zındıklığı, ne şeytanlığı, ne hainliği bırakılıyor!)
Ben okurken utandım. O yazının tamamını okumak için sondalga.com haber sitesine bakabilirsiniz. Hatta mutlaka bakmanızı öneririm. Evet sevgili okurlar. Karşımızdaki zihniyet işte bu. AKP’nin ittifak ettiği zihniyet bu. Bir taraftan Hıristiyanlarla diyalog adı altında yıllardır her türlü kepazeliği, papazlarla, hahamlarla yanak yanağa olmayı, Vatikan’ın misyonunun bir parçası olmayı kabul et, öbür taraftan ülkeyi, vatanı düşünüp özgür iradesiyle, ABD’nin, AB’nin dayatması olmadan “hayır” diyecek olan Müslümanlara hakaret et, dinsizlikle suçla.
Hem de Saidi Nursi’yi kullanarak. Dinden, diyanetten, mezhepten, meşrepten, Kuran’dan haberdar olmayan, tepeden tırnağa kin ve nefret dolu bu cahil zümre takılmış Avrupa Parlamantosu raportörü Ria Oomen–Ruijten’in kuyruğuna “evet” deyin diye bağırıyor hem de Müslümanlara küfrediyor.
Yazıklar oldun bu zihniyete bunların mürebbilerine.
Ria Oeemen’le aynı safta olanlar hiç mi utanmazlar?
İçine düştükleri zilletten hiç mi yüzleri kızarmaz?

Muharrem Bayraktar-Milli Gazete

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003547&tarih=2010-09-08



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,801 µs