En Sıcak Konular

MEDENİYETLER İTTİFAKI EŞBAŞKANI RAHİBE KIYAFETİNİ NİYE HAKARET SAYIYOR?

8 Eylül 2010 02:20 tsi
MEDENİYETLER İTTİFAKI EŞBAŞKANI RAHİBE KIYAFETİNİ NİYE HAKARET SAYIYOR? Bize göre CHP'li başkan büyük densizlik yapmıştır ama sizin AKP olarak bundan şikayet etme hakkınız yoktur.

İstabul'da bazı bilbordlara asılan ve CHP’li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığı ortaya çıkan ‘Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için evet’ afişi CHP ve AKP arasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken,Kazlıçeşme'deki mitingde bu sezleri eleştiren Başbakan Erdoğan CHP Genelbaşkanı'na seslenerek,"Bu ülkede başörtülü bacılarımı tuttun rahibelere benzettin" dedi ve CHP'nin milletten özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise,Turgutlu Belediyesi tarafından verilen iftar yemeği sonrasında , daha ileri giderek ”Sen benim başını örten hanım kardeşime ‘Rahibe kıyafetli’ diye tecavüz edemezsin, alay edemezsin” dedi.

Aslında "Türban Rahibe Kıyafeti"dir polemiğini,30 Mayıs 2008 tarihinde SHOW TV Ana Haber'de "Türbanı rahibe kıyafeti" olarak tanımlayarak başlatan dönemin Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı ve ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk'tü.

Bugünkü tartışmaların o gün yapılmaması,demek ki siyasi getirisinin günümüzdeki kadar olmamasından kaynaklanmıştı.

Bilindiği gibi Erdoğan Medeniyetler İttifakı Eşbaşkanıdır.Erdoğan bu sıfatla,6 Nisan 2009'da Çırağan Sarayı'nda yapılan Medeniyetler İttifakı'nın İkinci Forumu'nda şöyle konuşmuştu:

"Tahammülsüzlük çatışmayı, çatışma ayrışmayı doğurur. Bunun için atmamız gereken ilk adım hoşgörüyü, tahammülü, toleransı geliştirmek, diyalog ve iletişimi güçlendirmek, paylaşmayı ve dayanışmayı ön plana çıkarmaktır"

Medeniyetlerin çatışmasını kaçınılmaz bir sonuç olarak ortaya atanlara; 'Hayır, medeniyetler ittifakı mümkündür' dedik. Ne kadar zor bir meseleyle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz" dedi.

Rahibe gibi bir hayat sürmenin İslami bir dayanağı yoktur,yalnız rahibe kıyafeti göğsündeki Haç'ı çıkarırsanız İslamın tesettür emrine uygun bir giyinme şeklidir.Yani bir müslüman kadın Haç'sız olarak rahibe kıyafeti giyerse,"tesettüre uygun giyinmiyorsun" deme hakkınız olamaz.Hatta Haç'sız Rahibe kıyafeti,M.Şevket Eygi ve Emine Şenlikoğlu'nun büyük tepki gösterdiği günümüzün tesettür modasından çok daha uygun bir örtünme şeklidir.

Bu sebeple Müslüman kadının tesettürüne rahibe kıyafeti demenin ya da,rahibe kıyafetini aşağılananın dini açıdan mantıklı bir izahi yoktur.

Madem ki siz medeniyetler itifakı eşbaşkanı olarak "medeniyetler ittifakı mümkündür' tezini savunuyor ve bu konuda çaba harcıyorsunuz.İslami tesettürün rahibe kıyafetine benzetilmesini neden hakaret sayıyor ve özür istiyorsunuz?

Bu aynı zamanda rahibeleri aşağılamak değil midir?Hiristiyan inancı taşıyanlara hakaret değil midir?

Bize göre CHP'li başkan büyük densizlik yapmıştır ama sizin AKP olarak bundan şikayet etme hakkınız yoktur.

Antalya'da "Dinler Bahçesi" saçmalığına imza atıp,Allah indinde tek din olan islam'ın yanında,Yahudilik ve Hiristiyanlığı da "semavi din" ya da "İbrahimi din" olarak kabul eden anlayıştan rahatsız olmuyorsunuz da, rahibe kıyafetini muslüman kadın için niçin hakaret sayıyorsunuz?

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur böyle...

Mir Haber



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,744 µs