En Sıcak Konular

ERDOĞAN BAYKAL'I YİNE KASETLE VURDU

8 Eylül 2010 00:11 tsi
ERDOĞAN BAYKAL'I YİNE KASETLE VURDU Referandum öncesi son mitingine çıkan Erdoğan, CHP'nin eski lideri Baykal'a yüklendi...

'Konuşmayacaktım en sonunda konuşturdu'

Referandum öncesi son mitingine çıkan Erdoğan, CHP'nin eski lideri Baykal'a yüklendi
CHP eksi Genel Başkanı Deniz Baykan’ın ’Evet çıkarsa Türkiye bölünür" açıklamasını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Senin hayatın hep bunlarla geçti. Bir kasette duman oldun gittin. Söylemeyecektim konuşmayacaktım en sonunda konuşturdu. Ya bu milletin iradesinden ’evet’ çıkarsa nasıl olur da Türkiye bölünür dersin. Bunların milli iradeye bakışı bu. Bunların milli iradeye saygısı yok. Yıllarca hep bunu söylediler. Eğer AK Parti kazanırsa, rejim tehlikede dediler. Ne oldu, tehlike mi var? Herkes huzur içinde. Türkiye, dünyada saygın bir ülke haline geldi. Sana ne oluyor. Millet, millet. Bu partinin istikametini rotasını benim aziz milletim çizdi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunlar ne derse desin. Yeni genel başkan başörtü meselesini ben hallederim diyor. İnandınız mı. Eski genel başkan İstanbul Gazi Mahallesi’nde çarşaflı kardeşlerime rozet taktı. Dedim ki, ’güzel gelişmeler’ var dedim. Fakat bir hafta sürmedi, çarşaflı kardeşimizi otobüsten tekme tokat attılar. Bunların cemaziyelevveli bozuk. Bunlar bunu hazmedemezler. Arkasından Mersin’de de aynı şeyi yaptılar. Burada çarşaflısı, başörtülüsü, başı açığı varmı? Bizim zenginliğimiz bu. Bunların buna tahammülü yok." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan dün Bursa’da yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

Başbakan Erdoğan dün, partisinin düzenlediği Bursa mitingine katıldı. Başbakan Erdoğan, özetle şöyle konuştu.

‘Eğer yüreğin varsa çıkar cüppeni çık meydana’

DARBELER KAYBEDECEK: Yargıyı siyasallaştırıyor iddiasıyla vesayet düzenini sürdürmek isteyenlere, yargının demokratikleşmesine direnenlere gerçek demokrasi nedir gösterelim diyoruz. Yürütmeye, seçim yasaklarını hatırlatıp kendileri ‘hayır’ propagandası yapan yargı bürokrasisi artık haddini de hukukunu da bilsin istiyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, “Sürekli kuvvetler ayrılığından bahsedip yürütmeyi kuşatma altına almak isteyen çarpık anlayışlar son bulsun istiyoruz. Siyasi parti gibi hükümete laf yetiştirip daha sonra yargının siyasallaşmadan şikayet eden bürokratlar hukuk devleti nedir anlasın diyoruz.

İçlerindeki yanlışlıkları görmemezlikten gelip siyasi iktidarla uğraşmayı adet haline getirenlere, milletimiz en güzel cevabı versin diyoruz. Hukuk kazanacak. Adalet kazanacak. Ülke kazanacak. Millet kazanacak millet. Siz evet diyeceksiniz, çeteler kaybedecek. Siz evet diyeceksiniz, hukuksuzluk kaybedecek. Siz evet diyeceksiniz milletine göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı diyenler kaybedecek. Siz evet diyeceksiniz, darbeler kaybedecek.

KİRLİ PROVOKASYON: İnegöl’de yaşananlar kirli bir provokasyondur. Dörtyol’da yaşananlar kirli bir tahriktir. 73 milyon şanlı tarihi birlikte yazdık. Gelecek destanını inşallah hep birlikte yazacağız. Çok kirli oyunlar oynanıyor, tezgahlar kuruluyor. Dörtyol’da meydana çıkanları gördünüz. Kimin kimlerle iş tuttuğunu öğrendiniz değil mi? İnternete düşen yüksek yargıdaki telefon görüşmelerini gördünüz değil mi? Kimlerin kimlerden medet umduğunu gördünüz değil mi? TBMM’nin ardından meydanlarda hangi partilerin birbirleriyle hayır cephesi oluşturduğunu gördünüz değil mi? Bunlar hayatta bir araya gelmezler. Kim var bunlarda, CHP, MHP, BDP, TKP, İşçi Partisi, YARSAV ve malum medya var.

IZDIRABI ÇEKMEDİ: MHP Genel Başkanı, 12 Eylül’de Mamak’ta o ızdırabı çekmedi. Çileyi çeken başka. Ülkücüyüm diyerek onlara uşak diyenler başka. Ben merak ediyorum başörtüsünde mecliste beraberdik, bunu anayasa mahkemesine getirenlerle sen nasıl beraber oldun. TKP ve BDP ile nasıl beraber oluyorsun.

ÇIKAR CÜBBENİ: Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in “Yürütmeyle yargının arası bu yasa çıkarsa açılır” sözlerini eleştiren Erdoğan, şöyle dedi: “Bunu Yargıtay’ın Başkanı söylüyor. Çok üzüldüm. Zaten sen kararını vermişsin. Sen siyasi misin yav. Daha önce bu hazırlıklar yapılırken, Adalet Bakanı sizi ziyaret etti. Kanaatini ona söylersin. Bu konuşmayı nasıl söylersin. Anayasa Mahkemesi’nin başkanın yanında yapıyor.

Cumhurbaşkanı’nı Cumhurbaşkanı’nın karşısında eleştiriyor. Düşünebiliyor musunuz? Anayasa Mahkemesi’ne itiraz yapılmış. Üzerinde çalışılmış. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili esastan müzakere yapmak için nihayi kararını vermiş, redakte etmiş. Anayasa değişikliği ile ilgili metin ortaya çıktı. Sen nasıl konuşuyorsun. Halka giden metni siyasi gibi eleştiriyor. Eğer yüreğin varsa çıkar cüppeni çık meydana. Dostluk ayrı, bu ayrı. Çıkar cüppeni çık meydana. Emekliliği bekleme. Bunların çoğu emekli olduktan sona gelir siyasete. Çok seviyorsan çıkar cüppeni gel. Siyaset önemli bir görev. Ama gelmezler. İnşallah 12 Eylül’de dokunulmazlık zırhını kaldırıyoruz” dedi. Bursa’ya yatırım müjdesi de veren Başbakan Erdoğan, Bursa-Bilecek Yüksek Hızlı tren ihalesinin 18 Ekim’de yapıcağını söyledi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/konusmayacaktim-en-sonunda-konusturdu/327601/1/Gundem



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,805 µs