En Sıcak Konular

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU ANTALYA MİTİNGİNDE BULUŞTU

8 Eylül 2010 00:11 tsi
BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU ANTALYA MİTİNGİNDE  BULUŞTU Antalya mitingine Kılıçdaroğu ile elele çıkan Baykal'ın hemşerilerine seslenirken duygulandığı gözlerden kaçmadı

Baykal'ın sesinin titrediği an

Antalya mitingine Kılıçdaroğu ile elele çıkan Baykal'ın hemşerilerine seslenirken duygulandığı gözlerden kaçmadı

ECEVİT MAVİSİYLE ALANA EL ELE ÇIKTILAR

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa seçildiği kurultayın ardından Antalya’da CHP’nin eski Lideri Deniz Baykal’la el ele kürsüye çıktı. Baykal, elele tutuşarak kalabalığı selamladı. Baykal, kısa konuşmasında, “Bu manzarayı sergileyerek CHP’nin tam birlik ve bütünlük içinde tarihi sorumluluğunun bilincinde, gerekeni yapmakta olduğunu dosta düşmana göstermek istedik” dedi.

‘BU FOTOĞRAF DOSTA DÜŞMANA KARŞI’

Antalya’ya eski lideri Baykal’a giden Kılıçdaroğlu, “Siz sahil partisisiniz” diyen Başbakan’a yanıt verdi, “12 Eylüller uğursuzdur. 12 Eylüllerde 12 Eylül anayasalarına hayır diyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Antalya mitingine eski genel başkan Deniz Baykal’la birlikte gitti. CHP’nin eski ve yeni lideri Antalyalıları birlikte selamladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şöyle konuştu:

NASIL DEMOKRASİ: Böyle bir düzen hangi demokrasi de vardır? Söyleyeyim, bu düzeni kurmak isteyen Recep Bey demokrasisi. Şimdi diyor ki, bir şeyi atayamıyorum. Kimi? Yargıçları. Şimdi yargıçları atayacağım, diyor. Yargıya müdahale edeceğim, yargıdan hesap soracağım, diyor. Yargı benim istediğim gibi karar versin, yoksa yargı benim ayağımdaki prangadır, diyor. Bunu söyleyen adamda demokrasi kültürü var mıdır? Adaletin kantarı ile oynama Recep Bey. Gün gelir o kantar seni de tartar.

KADINLAR DARP EDİLDİ: Bugün bir televizyon programına katıldım ama benden sonra iki AKP’li bakanı çıkardılar, sözde dengeyi sağlayacaklarmış. Hangi dengeden bahsediyor bunlar? Recep Bey konuşuyor bütün kanallar canlı veriyor. Medya baskı altında, vatandaş baskı altında. Daha dün Bahçelievler’de 3 kadın arkadaşımız bildiri dağıtıyor diye darp edildi, Antalya’da iki bayan arkadaşımız bir geceyi nezarethanede geçirdi. Türkiye’nin her tarafında ’hayır’ demek suç, ’evet’ deme özgürlüğü var. Bu mudur demokrasi? İstanbul’da miting yapıyoruz 10 binler katılıyor, yandaş medyada bakıyorsunuz tek satır bile yok. Buradan sesleniyorum bütün aydınlara, bütün sanatçılara, bütün işverenlere, alınteriyle çalışan bütün işçi kardeşlerimize sesleniyorum, bu Anayasa geçerse bir sabah aniden gözaltına alınabilirsiniz, aylarca içerde kalırsınız, savcıyı şikayet edemezsiniz. Çünkü bu Anayasa ile Danıştay’a başvuru hakkınız elinizden alınıyor. Onun için 12 Eylüller uğursuzdur, o 12 Eylül de uğursuzdu, bu 12 Eylül de uğursuzdur. 12 Eylülde, 12 Eylül anayasalarına ’hayır’ diyeceğiz.

KUMSALDA YAŞAYANLAR: (Başbakan’ın konuşmasında “kumsalda yaşayanlar” dediğini anımsatarak) Yani sizler kumsalda yaşıyorsunuz, Recep Bey’e göre sizler vatandaş değilsiniz, yani sizler ayrıcalıklı insanlarsınız. Kıyılarda yaşayan yurttaşlarıma sesleniyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermişse versin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sizleri küçümsüyor, sizleri hor görüyor, izin vermeyin, ’hayır’ deyin, dersini verin onun diyorum

LİMON SATMIŞ: (Küçük hırsız el feneriyle, büyük hırsız deniz feneriyle çalar, pankartına atıfta bulunarak) Zaten bunların görevi o. Recep Bey küçükken limon satarmış. Şimdi altın kaplamalı musluğu olan malikanelerde oturuyor. Antalya’da limon satıp malikanede oturan var mı?

Belediye Başkanı’nı disipline vereceğiz

AFİŞ: (Rahibe afişiyle ilgili tartışmalarıyla ilgili): Rahibe afişi değil. Kadınların rahibe gibi giyinmesine karşı olduklarını anlatan afiş. Avcılar Belediye Başkanı’nı disipline vereceğiz. İlk MYK’da gereğini yapacağız.

TÜRBANA TAVİZ VEREBİLİRİZ: (Uzlaşma için taviz vermek de gerekir. Türban sorunun çözümü için de taviz veririz mi diyorsunuz? sorusuna): Elbette. İnsanların 30 yıl önceki düşünceleriyle şimdiki düşünceleri çok farklı. Dolayısıyla bir uzlaşma sağlanırsa toplumun her kesimiyle oturup sorunu aşabiliriz diye düşünüyorum.

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/baykalin-sesinin-titredigi-an/327602/9/Siyaset



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,458 µs