En Sıcak Konular

ÜLKÜCÜLER FAŞİST DAYATMALARA ''HAYIR'' OYU VERECEK!

7 Eylül 2010 17:47 tsi
ÜLKÜCÜLER FAŞİST DAYATMALARA ''HAYIR'' OYU VERECEK! MHP eski MYK üyesi ve Alparslan Türkeş'in 11 yıl özel kalem Müdürlüğünü yapan Seyfettin Sami Cezaroğlu, referandum da "hayır'oyu vereceklerini açıkladı.

Ülkücüler 'Hayır' oyu verecek

MHP eski MYK üyesi ve Alparslan Türkeş'in 11 yıl özel kalem Müdürlüğünü yapan Seyfettin Sami Cezaroğlu, referandum da "hayır'oyu vereceklerini açıkladı. Cezaroğlu " Ülkücü hareketin mensupları tarihsel sorumluluklarının ve duyarlılıklarının gereğini yerine getirerek bir bütün halinde 12 Eylül'deki faşist dayatmalara "hayır'diyeceklerdir" dedi.

MERSİN'de, 12 Eylül 1980 öncesi Ülkücü kuruluşlarda görev yapan Ülkücüler Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumla ilgili olarak görüşlerini açıkladı. Eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Kadir Öndül, Fahrettin Kılıç, Ekrem Çolak, Erdoğan Alkaya, gençlik kolları başkanlarından Fikret Gülhan'ın da katıldığı grubun sözcülüğünü MHP eski MYK üyesi ve Alparslan Türkeş'in 11 yıl özel kalem müdürlüğünü görevini yürüten Seyfettin Sami Cezaroğlu yaptı.

12 EYLÜL KARA BİR LEKE

Cezaroğlu, basın toplantısında, AKP'nin yönlendirdiği birtakım kişilerin "eski ülkücü" oldukları ve 12 Eylül cuntacıları tarafından zulme uğradıkları gerekçesi ile anayasa değişikliğine "evet'diyeceklerinin kamuoyuna aktarıldığını söyledi. Cezaroğlu, " 12 Eylül Türk milletinin tarihinde kara bir leke, ülkücü hareketin hafızasında kanlı bir zulüm sayfasıdır. 
 
12 Eylül zalimlerini Türk milleti adına ülkücü hareket mensuplarının affetmesi ve helalleşmesi asla mümkün değildir. Ancak bütün bunlar bu referanduma 'evet'demek için bir gerekçe teşkil etmez. Çünkü faşist bir cuntadan hesap sormayı bir kenara bırakın aksine faşist cuntanın millet önünde, anayasal zeminde aklanmasından başka bir işe yaramayacak olan bu yeni anayasa düzenlemesi beraberinde yeni bir faşist diktatörlüğün tesisi demektir " diye konuştu.

AKP DİKTATÖRLÜĞÜ KURULUYOR

Cezaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Devletin tüm kurum ve kuruluşlarında militanca örgütlenen AKP anayasa değişikliği ile birlikte gerek anayasa mahkemesi ve gerekse de HSYK da planlanan yeni yapılanmayla bu kurumları da demokratik işleyişin dışına çıkartarak kendi faşist diktatörlüğünü oluşturacaktır. 
 
Anayasalar ilahi emirler değildir, elbette ki değiştirilebilir ve değişmelidir de fakat anayasaların özelliği gelişen ve değişen toplumsal ihtiyaçları karşılamak adına bir mutabakat ve uzlaşma senedi niteliğinde olmalıdır. Bir taraftan toplumun çağdaş ihtiyaçlarına cevap verirken, bir taraftan da birlikte eşit şartlarda yaşamanın hukukunu oluşturmalıdır. Bu anlamda da iktidarın bu anayasa değişikliği sürecindeki samimiyetsiz, art niyetli ve kirli emellerine milletin safiyane duygularının alet edileceği endişesini duymaktayız. Bu referandum süreci aynı zamanda AKP'nin toplumu çatıştırma ve ayrıştırma propagandasına da dönüşmüştür. 

DAYATMALARA HAYIR

Cezaroğlu, ülkücü hareketin mensuplarının tarihsel sorumluluklarının ve duyarlılıklarının gereğini yerine getirerek bir bütün halinde 12 Eylül'deki faşist dayatmalara "hayır'diyeceklerini ifade etti. Cezaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
"Ülkücü hareket olarak Türk halkının değerlerini koruyarak milli birlik ve milli bütünlüğümüz zedelenmeden yarına taşıyabilmek için AKP anayasasının kabul görmemesi gerekmektedir. Bu güne kadar et ve tırnak gibi birlikte yaşayan Türk halkının arasına iki zehirli diken girmiştir. Ruh ikizi olan bu fitne odakları Türk halkının canını acıtmakta ve anlamsız ayrışmalara vesile olmaktadır. 12 Eylül günü PKK denilen illetten ve AKP zilletinden kurtuluş günü olacaktır. Ülkücü hareket var olduğu sürece Türk milletinin ayrışmasına, bölünmesine asla izin vermeyecektir. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17555 



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,498 µs