En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A ''ÖZERKLİK'' İHTARI: ''AKLINDAN BİLE GEÇİRME''

5 Eylül 2010 01:24 tsi
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A ''ÖZERKLİK'' İHTARI: ''AKLINDAN BİLE GEÇİRME'' Devlet Bahçeli, “Yapılan değişiklik ülke ve milli yapıyı, toprak bütünlüğünü korumaktan Türkiye’yi acze düşürürse o zaman bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer” dedi

ÖZERKLİK İHTARI

Sayın Erdoğan aklından bile geçirme, karşında bizi bulursun!

Diyarbakır’da sinyali  verilen ‘özerklik soslu yeni anayasa’ya MHP çok net tavır koydu.

Ülkeyi felakete sürükleyemezsin
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da verdiği ’özerkliğe kapı açan yeni anayasa’ sinyali MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sabrını taşırdı: AKP’nin açılımı, Türkiyeyi 2011’de ya bölünmeye ya iç savaşa götürecek. Felaketin farkına herkesten önce milliyetçiler varmak zorunda.
 
Mücadele başlatmak bize düşer
Bahçelİ, bölünmeye yol açacak anayasa değişikliği yapılır ve Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmez, milli yapıyı, toprak bütünlüğünü korumakta Türkiye acze düşürülürse ne olacağını da net bir dille açıkladı: O zaman bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer.

Bu ülkeyi böldürtmeyiz
Devlet Bahçeli, “Yapılan değişiklik ülke ve milli yapıyı, toprak bütünlüğünü korumaktan Türkiye’yi acze düşürürse o zaman bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer” dedi
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Türkiye’nin resmi dili Anayasa’da yazıldığı gibi Türkçe’dir“ demesi halinde, kendisinin yanında yer alacaklarını söyledi. Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasını değerlendiren Bahçeli, ”Sayın Başbakan, orada Konya’da konuştuğun gibi, Sakarya’da konuştuğun gibi bir konuşma yapın diyoruz. ‘Ben milli devlet ve üniter yapıdan yanayım, milli devlet ve üniter yapıyı bozacak hiçbir davranışa müsaade etmem’ de diyoruz, biz mahcup olalım diyoruz. Veya anadil konusunda, Türkiye’nin ikinci resmi dil talebi yönünde sürekli olarak tetikleyenlere karşı ‘hayır Türkiye’nin resmi dili Anayasa’da yazıldığı gibi Türkçe’dir diyor musun? Bunu diyorsan biz senin her zaman yanında olalım“ diye konuştu.

Hazır metin
Bahçeli, bunun yanında da Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarının arasına şiirler, şarkılar sıkıştırdığını vurgulayarak şöyle devam etti: ”Sayın Başbakan’ın konuştuğu hiçbir şey yok. Zaten yazılı hazırlanmış bir metin, içerisinde bazı isimler var, bazı olaylar var, Diyarbakır surlarına kadar anlatmış. Orada ’milli devlet kurulamaz’derse toplumdan gelecek tepkinin ne olacağını zannediyorum kestiriyor. ‘Anadilin şöyle şöyle olması istenmiyor’ dediği takdirde, o zaman ‘konuşmalarımızda, işbirliklerimizde, görüşmelerde bize verdiğiniz söze ne oluyor’ diye doğacak bir tepkiden de korkuyor.

Farkına varmalıyız
Bahçeli, “2011 yılında ya bölünmeye ya iç savaşa götürecek, bir felaketin farkına herkesten önce milliyetçiler varmak zorundadır” dedi.  Bahçeli şöyle konuştu: “Mevcut anayasanın başlangıç metni ilk 3 temel şartı ve 66 maddesi temel hak ve özgürlükler üzerinde PKK taleplerine cevap bulabilecek değişiklikler paketi gelip meclisteki sayısal çoğunluğuyla çıkıp onaylandığı zaman diğer siyasi partiler ve vatandaşlar olarak hukuki zeminde müracaatınız anayasa mahkemesi olacak.Anayasa mahkemesi Türkiye’de PKK’ın siyasallaşması, demokratik özerklik, bağımsız kürdistana doğru giden yolu açan bu maddelerle ilgili herhangi bir iptal kararı almadığı zaman Türkiye nereye gidecek. Açıkça ilan ediyorum bir Türk Milliyetçisi olarak, böyle bu durum karşısında anayasa mahkemesi bir tuzak olarak kurulur, bu oyun içerisine çekilir, Türkiye’nin bölünmesine katkı sağlayacak anayasa değişikliği yapılır ise ve bu da müracaatımızla anayasa mahkemesi kale almaz bu maddeleri iptal etmez ülke ve milli yapıyı, toprak bütünlüğünü korumaktan Türkiye’yi acze düşürürse o zaman bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer.” (YENİÇAĞ)

İstismara devam

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki konuşmasını değerlendirerek, kendilerinin Erzurum'da söylediklerine cevap teşkil etmediğini vurguladı. "Başbakan'ın konuşması yine istismar" diyen Bahçeli, "Hala PKK taleplerine karşı bir duruşu sergilemiyor" açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat'ın Yerköy, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçelerine yaptığı ziyaretin ardından partisinin Yozgat'taki Yimpaş Kültür Merkezi Salonunda düzenlediği iftara katılarak, yemekten sonra konuşma yaptı. Bahçeli dün de binlerce kişinin katıldığı Konya mitinginde önemli mesajlar verdi.

Devlet Bahçeli, Yozgat'ta, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da miting düzenlediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan orada Konya'da konuştuğun gibi, Sakarya'da konuştuğun gibi bir konuşma yapın diyoruz. Ne olsun konuşmanız. Kalk o meydanda de ki 'ben milli devlet ve üniter yapıdan yanayım, milli devlet ve üniter yapıyı bozacak hiçbir davranışa müsaade etmem'de diyoruz, biz mahcup olalım diyoruz.
 
Veya anadil konusunda, Türkiye'nin ikinci resmi dil talebi yönünde sürekli olarak tetikleyenlere karşı 'hayır Türkiye'nin resmi dili Anayasa'da yazıldığı gibi Türkçe'dir diyor musun? Bunu diyorsan biz senin her zaman yanında olalım."
 

'ÖCALAN VE BDP'NİN ÖNERİLERİ PARALELİNDE

"Öcalan ve BDP'nin önerileri paralelinde Kürt Toplulukları Birliği (KCK) Konseyi ve Kongre Başkanlık divanının silahların bırakılması ve Kürt sorununun çözümü için 7 maddelik bir deklarasyonları var" diyen Devlet Bahçeli, konuşmasında şöyle dedi: "Bunun açılımı şu maddelerle özetlenebilir; 1- Kürt kimliğinin tanınması ve Türkiyelilik üst kimliği çatısı altında tüm kimliklerin Anayasal güvenceye kavuşturulması. 2- Kürt dili ve kültürü önündeki engellerin kaldırılması.
 
 
Anadilde eğitim hakkının tanınması ve Kürdistan bölgesinde Türkçe'nin yanında Kürtçe'nin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi. Diğer azınlık kültürel haklarına da saygı gösterilmesi. 3- Düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü temelinde serbest siyasi hakkın tanınması. Anayasa ve yasalarda başta cins ayrımcılığı olmak üzere tüm toplumsal ezikliklerin kaldırılması. Vesaire, vesaire...
 
Bunların hepsi PKK talebi. PKK'nın demokratik açılımdan veya Kürt açılımından Türkiye'den beklentileri. Mademki açılım çok iyi niyetle alınmış bir karar, demokratik ve özgürlüklerin genişletilmesi, öyleyse PKK'nın bu taleplerine açılım anlayışı içerisinde cevap vermeniz lazım. Bunu vermiyorsunuz Sayın Başbakan. 1 Ağustos 2009'dan bugüne kadar geçen süre içerisinde buna verdiğiniz hiç cevap yok.
 
 
Açılımı tam olarak ne siz anlamışınız, ne anlatabiliyorsunuz. Ama PKK'yı cesaretlendiriyorsunuz. Açılım süreci içerisinde Türkiye kan gölüne dönüyor, Mehmetçiklerimiz şehit oluyor, terör tırmanıyor ve terör tırmandıkça 'siyasal çözüm olsun, PKK'nın siyasallaşması hızlansın'diyorsun, bu rüzgara kapılıp, yine sağda solda konuşup duruyorsun."
 

"PKK TALEPLERİNE KARŞI BİR DURUŞU SERGİLEMİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasının basına yansıdığı şekilde değerlendirildiğinde, kendilerinin Erzurum'da söylediklerine cevap teşkil etmediğini vurgulayan Bahçeli, "Hala PKK taleplerine karşı bir duruşu sergilemiyor. Peki konuşma ne? Konuşma yine istismar. Aynen diğer '12 Eylülle hesaplaşıyoruz'aldatmacası altında Aydın'a gidiyorsun Adnan Menderes, Eskişehir'e gidiyorsun Hasan Polatkan, Samsun'a gidiyorsun Duru Mahmutoğlu, Sivas'a gidiyorsun Muhsin Yazıcıoğlu, şimdi de Diyarbakır'a varmışsın Ahmet Kaya, Musa Anter'i istismar ediyorsun" diye konuştu.

Bahçeli, bunun yanında da Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının arasına şiirler, şarkılar sıkıştırdığını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın Başbakan ne konuştu? Bunu araştırdığımız zaman Sayın Başbakanın konuştuğu hiçbir şey yok. Konuştuğu metin zaten yazılı hazırlanmış bir metin, içerisinde bazı isimler var, bazı olaylar var, Diyarbakır surlarına kadar anlatmış.
 
 
Buraya gelmeden evvel acaba bu kadar demokrat Diyarbakır'ın 3 Eylül konuşmasına anlam yükleyen yandaş televizyon ve besleme köşe yazarları, çok büyük beklentilerle Diyarbakır'da daha evvel 'Kürt sorunu vardır'diye sahiplendiği bir konunun arkasından, Sayın Başbakan neyi söyleyecek merakıyla toplumu oluşturuyor. Fakat MHP'nin ısrarla vurguladığı maddeler Diyarbakır'a gidinceye kadar kafasının şeklini bozuyor.
 
 
Orada 'milli devlet kurulamaz'derse toplumdan gelecek tepkinin ne olacağını zannediyorum kestiriyor. 'Anadilin şöyle şöyle olması istenmiyor'dediği takdirde, o zaman 'konuşmalarımızda, işbirliklerimizde, görüşmelerde bize verdiğiniz söze ne oluyor'diye doğacak bir tepkiden de korkuyor. Peki illede konuşacak, ne yapıyor? Zannediyorum bir kültür ve sanat ansiklopedisinden Diyarbakır'ın sayfasını bulmuş, orayı okuyor. Diyarbakır şöyle güzeldir, şöyle şairleri vardır, mescitleri şurasıdır, yolu burasıdır, Diyarbakır suru şudur diye bunları anlatıyor. Orada şiirler de okuyor." 

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE KURULAN TUZAKLAR"

Başbakan Erdoğan'ın cezaevinde kaldığı dönemle MHP'lilerin durumunu özdeşleştirmeye çalıştığını da belirten Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: "Kendisinin cezaevi hayatlarında gitmiş yarı dinlenme tatil köyüne benzer bir cezaevinde 4 ay kalmış, bizim bütün cezaevinde kalan arkadaşlarımızla özdeşen bir anlayışla kendisini kahraman ilan ediyor.
 
 
Peki ne konuşuyor Sayın Başbakan? Orada konuştuğu zaman, konuşmasının özeti kanaatimce şudur; televizyondan dinlediğim şekliyle (Biraz kül, biraz duman o benim işte/ Kerem misali yanan o benim işte/ İnanma gözlerine ben ben değilim/ Ben sevdiğim zaman o benim işte.) O yere gitmiş, biraz Musa Anter, biraz Ahmet Kaya, biraz demokrasi, biraz MHP'ye hakaret, biraz saldırı, öfke, işte Recep Tayyip Erdoğan. Hal böyle olunca fazla yorulmaya fazla araştırmaya da gerek yok, iki tane niyet dahi bizim için önemlidir.
 
 
O da Türkiye'nin önüne kurulan tuzaklardır. Bu tuzakların hukuki zeminle demokratik özgürlük kavramları altında aldatma ve kandırmayla Türkiye'de önce demokratik içeriklik, sonra federal yapı, sonra 4 parçalı birleşik Kürdistan bağımsız devletinin oluşumuna katkı sağlayan tarihi hatalara PKK'nın İmralı'da 15 Ağustos'ta halen açıklanmayan yol haritasının şüphelerini taşıyan bir çalışmaya bir Türk milliyetçisi olarak kabulümüz mümkün değildir."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17538

 



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,074 µs