En Sıcak Konular

BAHÇELİ SHOW TV'DE '''AKP'NİN GİZLİ GÜNDEMİNİ'' AÇIKLADI

3 Eylül 2010 15:33 tsi
BAHÇELİ SHOW TV'DE '''AKP'NİN GİZLİ GÜNDEMİNİ'' AÇIKLADI Devlet Bahçeli,SHOW TV'de yayımlanan Siyaset Meydanı'nda,12 Eylül 2010'da yapılacak Anayasa değişikliğine yönelik referandumda partisinin "neden hayır" dediğini,gündemi değerlendirerek anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,SHOW TV'de yayımlanan Siyaset Meydanı'nda,12 Eylül 2010'da yapılacak Anayasa değişikliğine yönelik referandumda partisinin "neden hayır" dediğini,gündemi değerlendirerek anlattı.

 

****

BDP-AKP rol paylaşıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset Meydanı'nda çok önemli açıklamalar yaptı. ''AKP ve BDP, referandumda bölgede iyi bir rol paylaşımı yaptığını gösteriyor'' diyen Bahçeli,'' Bölgede oy vermeye gitmeyen her vatandaşın oyu BDP'nin hanesine yazılacak mı? Evet oylarının durumu nasıl olacak? Gösteriyor ki burada bir karmaşa var ve roller çok iyi oynanıyor'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından Siyaset Meydanı'nda konuştu. Bahçeli, programda çok önemli açıklamalar yaptı.

MHP Lideri Bahçeli, Öcalan konusunda kendi dönemlerinde koalisyonun gidip geldiğini söyleyerek Erdoğan'ın yalan söylediğini kendi yalanına bile inanmaya başladığını vurguladı. Bahçeli, İmralı'daki görüşmelerle ilgili olarak da Başbakan'ın açıklama yapmasını istedi ''Açıklamazsa zamanı gelince ben açıklayacağım'' dedi.

MHP Lideri, Hükümetin referandum sürecinde uyguladığı politikanın, korku ve sindirmeye yönelik olduğunu belirtti.
 
İşte Bahçeli'nin programdaki sözlerinden satırbaşları:

"BDP VE AKP KOLKOLA''

AKP ve BDP, referandumda bölgede iyi bir rol paylaşımı yaptığını gösteriyor. Bölgede oy vermeye gitmeyen her vatandaşın oyu BDP'nin hanesine yazılacak mı? Evet oylarının durumu nasıl olacak? Gösteriyor ki burada bir karmaşa var ve roller çok iyi oynanıyor.
 
"ERDOĞAN AÇIKLAMAZSA BEN AÇIKLAYACAĞIM"

Bahçeli, İmralı'daki görüşmelerle ilgili olarak da ''Biz Sayın Başbakan'ın bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında doğru bilgiler vermesini istiyoruz. Bu konuda kimi görevlendirmişse onların da doğru bilgi vermesini istiyoruz. Bizim yıkım projesi dediğimiz 1 Ağustos'tan itibaren nasıl bir çalışma yürütülmüştür bu konuda Meclis'e bilgi verilmemiştir. 
 
Sayın Başbakan'ın bir açıklaması da yok; ancak bazı gelişmeler oluyor. Kandil'den bir açıklama yapılıyor ardından da Öcalan'ın avukatlarının sıkıntıları üzerine Adalet Bakanlığı bir açıklama yapıyor ve takalar temin edilerek görüşme yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı 'Devlet herkesle görüşür' diyor. Biz bu görüşmeleri soruyoruz. Örtülü bir görüşme olduğu gözüküyor. Diyoruz ki 'Siz açıklayınız yoksa biz bunu açıklama gayretine gideriz' diyoruz. Bu tarih bende saklı.''

ŞEHİT CENAZELERİ

Bahçeli, şehit cenazeleri konusunda partisine yönelik eleştirileri de değerlendirdi ve eğer bir cenaze varsa buna katılmak kadar doğal birşey olamaz yorumunda bulundu.

ERDOĞAN DEVLETİN İMKANLARINI KULLANIYOR

MHP olarak halk oylaması sürecinin bütün illerimizde yakın takip ettiriyoruz. Açıkça devletin tüm imkanları siyasi harti iktidarın lehine kullanıldığını görüyoruz. Özellikle TOKİ'nin her ne hikmetse birçok töreni ve açılımları oluyor. Bazı yatırımcı kurumlarla ilgili toplantıları oluyor. Sayın Başbakan nerede konuşma yapıyorsa devletin orada bir faaliyeti var.
 
Başbakanlığın imkanını kullanıyor, bir tantana bir çoşku içerisinde bunu yapıyorsunuz. Öbür siyasi partilerin faaliyetlerini ortaya koyduğunuz zaman devletin mülki amirleriyle baskı altında kaldığını görüyorsunuz. Muhtarlar aracılığıyla, esnaflar aracılığıyla yapıyorsunuz. Evet ile ilgili her taraf süslenirken sağdaki soldaki 'hayır'lara çocukların giydiği tişörtleri toplatıyorsunuz, korku salıyorsunuz.
 
''HAYIR OYLARI PATLAMA YAPABİLİR''

Bu kadar aşırı baskı, her gün sabahtan akşama bir genel başkanı görmek böyle bir baskı oluşturur. Birçok AKP'li buna son vermek için 'Hayır' oyu kullanabilir. Birçok kişi bunu saklıyor ya da sandığa gitmeyebilir.

"ERDOĞAN KENDİ YALANINA İNANMIŞ DURUMDA''

Seçimden seçime bir idam konusunu gündeme getirir ve MHP'lileri kışkırtır, tahrik eder. Bunları yaparken bazı yanlışlıklar yapıyor. Ben bunlara üzülmüyorum ama bu tarihi gerçekleri saptırırken ortaya çıkan yanlışlıkları bilirken kendi yandaş bir köşe yazarının uyarısına rağmen... Sayın Başbakan diyor ki bunlara teslim edildi İmralı'daki caniyi kastederek.. O dönemde iktidarda olan Ecevit'in azınlık hükümetidir. MHP ise o dönemde Meclis'te dahi değildir. Sayın Başbakan kendi yalanına inanmış durumdadır.
 
''BÜYÜK DİYARBAKIR YÜRÜYÜŞÜ YAPABİLİRİM''

Bahçeli, Diyarbakır'a neden gitmiyorsunuz yönündeki bir soru üzerine "Bölgede arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Ancak ben gitmiyorum. Bazen çok büyük olaylar için küçük bir kıvılcım beklenir. Bunlara dikkat etmek zorundayız. Ancak bir gün büyük Diyarbakır yürüyüşü yaparsam sürpriz olmaz" diye konuştu.

''BAŞBUĞ'A YAPILAN AYIPTIR''

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a verilmeyen madalya konusunda da konuşan Bahçeli, yapılanın ayıp olduğunu söyledi. İşte Bahçeli'nin sözleri: "Üstün hizmet madalyası vermişseniz bu bir gelenek haline gelmiştir. Bunda bir kişiyi aralarsanız bu ayıp bir şeydir. Özür dilenmesi ve Bakanlar Kurulu'ndan bu konuda bir karar alınması gerekmektedir. Bu da Başbakan'a düşer"

"FETHULLAH GÜLEN'İN GAZETELERİ..."

Son günlerde Fethullah Gülen'in gazeteleri ve bir de Bugün gazetesi ve Vakit gazetesi arkadaşlarımızı getiriyor ve "evet" oyu kullanacağını söyletiyor. 'Referandum 12 Eylül'den intikamını almak için Erdoğan'ın gizli gündeme dayalı anayasa değişikliğine inananarak 'hesap soruyoruz' diyerek katkı sağlıyorsa bunu anlamak çok zor. Böyle bir konuda bir ülkücünün de tavır koyması bizi çok üzer.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=bdp-akp-rol-paylasiyor&id=17525



Bu haber 1,144 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,664 µs