En Sıcak Konular

SIRBİSTAN'DAN ''CANLI ET TİCARETİ'' MECLİS'E TAŞINDI

3 Eylül 2010 14:50 tsi
SIRBİSTAN'DAN ''CANLI ET TİCARETİ'' MECLİS'E TAŞINDI Türkiye’ye Sirbistandan başka ülkelerin almak istemediği hayvanları mı gelecek?

‘Sırbistan’ın satamadığı hayvanları EBK aldı’  

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, EBK’nın Sırbistan’dan satın alacağı hayvanları Meclis gündemine taşıdı. Dibek, Bakan Eker’e “Türkiye’ye diğer ülkelerin almak istemediği hayvanlar neden gelecektir? Bu hayvanların sağlıklı olup olmadıkları kontrol edilmiş midir?” sorularını da yöneltti

CHP Kırklareli Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Turgut Dibek, Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından Sırbistan’dan satın alınacak hayvanları Meclis gündemine taşıdı. Dibek, Tarım ve Köyişleri Başkanı Sayın Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettiği sorular arasında en dikkat çekeni ise “Sjenica Belediye Başkanı hayvan satışında sıkıntı çektiklerini ifade etmiştir. Belediye başkanının ifade ettiği sıkıntı nedir?” şeklinde.

Sırbistan’la canlı hayvan ticareti

EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş beraberindeki heyetle Sırbistan’a giderek hayvan ithalatı için bir anlaşma imzaladı. İçeriği belli olmayan anlaşma sonrasında Sırbistan Sancak Bölgesi Sjenica Belediye Başkanı Muziz Turkovic, EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş’a teşekkür mektubu gönderdi. EBK’nın resmi web sitesinde yer alan mektupta Turkovic, “Şahsınızın ve heyetinizin Sjenica’ya gelerek satışında sıkıntı çektiğimiz ve bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan büyükbaş hayvanlarımızın alımı hususunda yapmış olduğu alım anlaşmasının halkımız açısından anlam ve önemi çok büyüktür” ifadelerini kullandı. 
Bu gelişme CHP Kırklareli Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Turgut Dibek tarafından Meclis gündemine taşındı. Dibek’in Tarım ve Köyişleri Başkanı Mehmet Mehdi Eker’in yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soruları ise şöyle:
“1– Sırbistan’da yapılan hayvan ithalatı anlaşmasının içeriği ve koşulları nedir? İthal edilecek hayvanlar kasaplık mı yoksa besi hayvanı mıdır? Miktar olarak ne kadar (kaç baş veya kaç ton) ithal edilecektir? İthal edilecek hayvanların özellikleri nedir? Fiyatı ne kadardır? İhalelerde olduğu gibi pazarlık yapılmış mıdır?
2– Bakanlar Kurulu tarafından verilen yetki doğrultusunda sıfır gümrükle besilik ve kasaplık canlı hayvan ithalatı ile görevlendirilen Et ve Balık Kurumu, ihaleler açarak bu görevi yerine getirmektedir. Et ve Balık Kurumu’nun ihale açmadan, genel müdür imzası ile anlaşma yaparak doğrudan hayvan ithal etme yetkisi var mıdır? Varsa, bu yetkinin dayanağı nedir?
3– Bugüne kadar açılan ihalelerde, açıklanan ihale şartnamelerinde hayvan ithalatının yapılacağı ülkeler açıklanmıştır. Bu ülkeler arasında Sırbistan yoktur. İhale açılan ülkeler arasında olmamasına rağmen neden Sırbistan’dan doğrudan alım yapılmıştır?
4– EBK Genel Müdürün imzası ile başka ülkelerden de ithalat yapmak üzere anlaşma veya anlaşmalar yapılmış mıdır?
5– Sjenica Belediye Başkanı hayvan satışında sıkıntı çektiklerini ifade etmiştir. Belediye başkanının ifade ettiği sıkıntı nedir? Türkiye’ye diğer ülkelerin almak istemediği hayvanlar neden gelecektir? Bu hayvanların sağlıklı olup olmadıkları kontrol edilmiş midir?” (YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003490&tarih=2010-09-03



Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,500 µs