En Sıcak Konular

ATO'DAN PAKİSTANA 1.5 MİLYON TL YARDIM

1 Eylül 2010 14:33 tsi
ATO'DAN PAKİSTANA 1.5 MİLYON TL YARDIM Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi dün olağanüstü toplanarak sel felaketine maruz kalan Pakistan'a 1,5 milyon TL yardım kararı aldı.

ATO'dan Pakistan'a 1,5 milyon TL

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi dün olağanüstü toplanarak sel felaketine maruz kalan Pakistan'a 1,5 milyon TL yardım kararı aldı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Pakistan'ın benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldığına işaret etti. Felaket sonrası ortaya çıkan manzaranın bir insanlık dramını yansıttığını kaydeden Aygün, "Bu felakete kayıtsız kalamazdık. Pakistan'ın yaralarının sarılması hepimizin insanlık borcudur." ifadesini kullandı.

Yaz dönemi olmasına karşın ATO Meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ve görüşmeler sonucu Pakistan için olağanüstü bir yardım miktarı belirlediklerini belirten ATO Başkan Sinan Aygün, bu yardımın miktarından çok, öncü olmasının önem taşıması gerektiğini savundu. Aygün şöyle devam etti:

"Pakistan'da yaşanan selde, insan olarak, Pakistan halkının kardeşleri olarak bizim de evlerimizi yıkıldı. Onlar gibi biz de aç ve açıktayız. Bunu dramı içimizde hissetmeliyiz. ATO, kendi bütçe harcamalarından kısıntılar yaparak bu miktarı Pakistan için ayırmıştır. Bütün Meclis üyesi arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Ancak daha önemlisi bu yardımın tabana yayılmasıdır. Herkesin elinden geldiğince bu yardıma katkıda bulunmasıdır. Pakistan için seferberlik zamanıdır."

İŞ DÜNYASINA PAKİSTAN'A YARDIM ÇAĞRISI

Sinan Aygün, Pakistan'a yardım için şirketleri inisiyatif almaya davet etti. Gıda dışında her türlü ayni yardımda bulunmaları için ATO üyelerinden yardım istedi. Giyim eşyası, ayakkabı, battaniye, iç çamaşırı gibi hayati önem taşıyan eşyalara acil ihtiyaç duyulduğunu belirten ATO Başkanı, "Üyelerimiz, güzide şirketlerimiz gıda dışında her türlü yardımda bulunabilirler. İhracat fazlası ürünler, rafta bekleyen mallar, stok fazlaları Pakistan'daki kardeşlerimiz için can yeleğidir. Lütfen hepimiz elimizi taşın altına koyalım." çağrısında bulundu.

4440286 ACİL YARDIM HATTI

Ayni yardımlar konusunda Ankara Ticaret Odası'nın koordinasyon merkezi gibi rol üstlenebileceğine de vurgu yapan Aygün, üyelerinin odanın 4440286 numaralı telefon hattını arayarak yapacakları yardım konusunda bilgi verebileceğini, kendilerinin de gerekli yasal kurumlarla irtibata geçip yardımları en güvenilir yoldan ulaştırılmasını sağlayabileceğini dile getirdi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/ato-dan-pakistan-a-1-5-milyon-tl-175499.htm



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,587 µs