En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'A TÜRK TOKATI: 76-65

1 Eylül 2010 10:41 tsi
YUNANİSTAN'A TÜRK TOKATI: 76-65 A Milli Basketbol Takımımız güçlü rakibi önünde inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Seyircinin de desteğini arkasına alan ay-yıldızlı ekibimiz 3’te 3 yaparak final yolunu açtı...

HOOOPPPAAA 76-65

A Milli Basketbol Takımımız güçlü rakibi önünde inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Seyircinin de desteğini arkasına alan ay-yıldızlı ekibimiz 3’te 3 yaparak final yolunu açarken, 26 sayı atan Ersan maçın baş kahramanı oldu

Maça pota altına sürekle penetre ederek başlayan ve bu şekilde skor bulan 12 Dev Adam, Ömer Aşık’ı boyalı alanda iyi kullanınca 4. dakikayı 10-7 üstün geçti. 5’te 4 isabetle ilk periyota 12 sayı sığdıran ve 3 de ribaunt alan Ersan’ın nefis oyunu, çeyreği 22-15 üstün bitirmemizi sağladı.
İkinci çeyreğe iki takım da üst üste üçlüklerle başlarken, alan savunmasına dönen ay-yıldızlı ekibimiz farkı 7 sayıya çıkardı: 20-27. Önce 3, sonra da 4 uzunla sahada yer alan Milli Takım, peş peşe yaptığı bloklarla rakibinin boyalı alanı kullanmasına engel olup, Ender’in üçlüğüyle 18. dakikayı 41-33 üstün geçse de, çabukluklarını kullanıp hızlı top çeviren ve bu şekilde uygun pozisyonlar bulan Yunanistan, üçlüklerle devre sonunda farkı 2 sayıya indirdi.
İkinci yarıya Ömer Aşık’ın sayılarıyla başlayan Türkiye, alan savunmasıyla rakibini yine durdurunca arayı da açmaya başladı. 23. dakika 48-41 geçilirken, Hido, 25. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 53-43. Peş peşe serbest atış çizgisine gitmeye başlayan Yunanistan farkı 5’e indirse de,  alan savunmasına karşı takımı mükemmel organize eden Kerem Tunçeri’nin asistlerini Semih ve Ömer Aşık ile kullanan Türkiye, 3 sayı çizgisinin gerisinden 5’te 5 ile oynayan Ersan’ın 23 sayısıyla son çeyreğe 65-51 üstün girdi.
Son çeyreğe Ersan’ın 6. isabetli üçlüğüyle başlayan millilerimiz, Ömer Aşık’ın smacıyla 32. dakikada farkı 19 sayıya çıkardı: 73-54. Ancak Yunanistan’ın alan savunması bu kez hızımızı kesti. Hakemlerin de katkısıyla 9-0’lık seri yakalayan Yunanistan, farkı 9’a indirse de, 4 dakikalık aranın ardından Hido ile üçlük bulan ve 76-65 öne geçen Türkiye, bu skorla maçı kazandı ve liderlik yolunda dev bir adım attı.

Siyasilerden  yoğun ilgi
Türkiye ile Yunanistan arasındaki maça ilgi büyüktü. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Droutsas karşılaşmayı birlikte locada izledi. Droutsas maç sonu Davutoğlu’nu tebrik etti. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Danıştay Başkanı Mustafa Birden maçı izleyenler arasında yer aldı.

Erdoğan’dan kutlama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’ı yenen A Milli Basketbol Takımı’nı kutladı. Erdoğan, Milli Takım’ın, Yunanistan’ı 76-65 yenmesi üzerine kaptan Hidayet Türkoğlu’nu telefonla aradı. Grupta liderliğini sürdüren ve gruptan çıkmayı garantileyen takımı Türkoğlu’nun şahsında kutlayan Erdoğan, millilerin başarılarının devamını diledi.

Rusya’nın Sahil keyfi
Türkiye ile aynı grupta bulunan Rusya, Fildişi Sahili’ni 72-66 yenerek ikinci galibiyetini aldı. Rusya bu galibiyetle gruptan çıkma yolunda büyük avantaj elde ederken Fildişi Sahili üçüncü maçında da yenilgiden kurtulamadı. C Grubu’ndaki diğer kritik mücadelede ise Porto Riko, 5 oyuncusunun çift haneli rakamlar ürettiği, Vassalo’nun ise 22 sayıyla sayı liderliğini elde ettiği maçta Çin’i 84-76 yenmeyi başardı ve ilk galibiyetini elde etti. Bu sonuçla iki takımın da galibiyet sayısı 1 olurken, gruptan çıkacak 4. takımın kim olacağı sorusu merak uyandırmaya başladı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/hooopppaaa-76-65/spor/haberdetay/01.09.2010/1283564/default.htm



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,818 µs