En Sıcak Konular

KIZMAYIN GERÇEĞİ YAZDIM!

30 Ağustos 2010 14:21 tsi
KIZMAYIN GERÇEĞİ YAZDIM! Biz çok saf bir milletiz. Pek çok sosyal, tarihî, kültürel ve siyasî olayları; Güneşin doğuşu,Yağmurun yağışı,Dört mevsimin peş peşe sıralanışı gibi “olağan” karşılıyoruz.

Kızmayın, gerçeği yazdım!

Biz çok saf bir milletiz.
Pek çok sosyal, tarihî, kültürel ve siyasî olayları:
* Güneşin doğuşu,
* Yağmurun yağışı,
* Dört mevsimin peş peşe sıralanışı gibi “olağan” karşılıyoruz.
Oysa hiç de öyle değil.
* Erdoğan’a Yahudi Lobisi’nin “Cesaret Ödülü”,
* Orhan Pamuk’a İsveç Nobel Akademisi’nin “Edebiyat Ödülü” vermesi ırmağın denize akması gibi normal kabul edilebilir mi?
Siz “olabilir” derken biz “olamaz” deriz. 
Deriz ve 1932 yılında Belçika’da düzenlenen “Dünya Güzellik Yarışması”nda jürinin Türk güzeli Keriman Halis’i “Dünya Güzeli” seçme sebebini Halit Turhan Bey’in hatıralarından aktarır, ellerinizden öperiz:
“(...) Jüri salona geçip, puan değerlendirmesi yapmak istedi. Başkan kürsüye geçerek: ‘-Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslâmiyet artık bitmiştir. Bir zamanlar sokağı bile pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Ondan daha güzel varmış, yokmuş bu önemli değil. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene İslâm’ı yenmenin zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdahalede bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sutyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik. Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle Türk güzelini Dünya Güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.”
Demek ki neymiş?
“İşte böyle bir şey”miş.
“Bir milyon Ermeni, 30 milyon Kürt kestik” demeseydi Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülü yüzü görebileceğine inanıyor musunuz?
* * *
Biz inanmıyorduk.
Akasya Yayınları arasında çıkan “Orhan Pamuk Yalanları” kitabımız da bunun içindi ve akıl almaz eleştirilere maruz kaldık. Eleştiriler üzerine biz de bir aile dostumuzun yıllar önce öğrettiği, “Sabret/Seyret” limanına sığınıp, beklemeye başladık. Konu küllenmeye başlamıştı ki Yaşar Kemal bir CIA ajanının kendisine Türkiye İşçi Partisi’nden ayrılması halinde kitaplarının ABD’de oldukça popüler olacağına dair bir teklifte bulunduğunu söyledi. “Bu teklif karşısında siz ne yaptınız?” sorusunu da şöyle cevapladı:
“- Seni o..pu çocuğu! Beni Amerikan parasıyla satın almaya çalışan bir hainsin.(..) S..tir ol git bir daha da gözüme görünme!”
İşte bu olay Yaşar Kemal’e Batı’nın yolunu kapatmıştır. Yani ne yazarsan, nasıl yazarsan yaz CIA istemedi mi, işin zordur kardeşim....

Hasan Demir-Yeniçağ



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,266 µs