En Sıcak Konular

PAKİSTAN HALKI SEL ADACIKLARINDA HAYATA TUTUNUYOR

30 Ağustos 2010 13:45 tsi
PAKİSTAN HALKI SEL ADACIKLARINDA HAYATA TUTUNUYOR Pakistan'da milyonlarca kişiyi evsiz bırakan sel felaketinin ardından selzedelerin trajik hayatta kalma çabaları yürek burkuyor.

Pakistan’da milyonlarca evsiz, küçük kara parçalarına tutundu

Sel adacıklarında yaşıyorlar

Pakistan'da milyonlarca kişiyi evsiz bırakan sel felaketinin ardından selzedelerin trajik hayatta kalma çabaları yürek burkuyor. Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da halk, selin ardından oluşan adacıklarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadıkları ovada sel esnasında bir yere kaçma imkânı bulamayan, sadece evinin çatısına çıkıp kurtulmayı başaran afetzedeler, şimdi salgın hastalıklar ve barınma ile gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekiyor.

 Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da halk, selin ardından oluşan adacıklarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadıkları ovada sel esnasında bir yere kaçma imkânı bulamayan, sadece evinin çatısına çıkıp kurtulmayı başaran afetzedeler, şimdi salgın hastalıklar ve barınma ile gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekiyor. Muzaffergah şehrinin Basira kasabasında oluşan adacıklarda yaşayan halk, ulaşımını da kayıkla sağlıyor.

Selden en çok etkilenen bu bölgede görevli binbaşı Raşid, en büyük sorunlarının selden dolayı hasar gören yollar nedeniyle gelen yardım malzemelerini afetzedelere ulaştıramamak olduğunu söylüyor. Bu bölgeden geçerken, selden dolayı her şeyini kaybeden kimselerden bazılarının karayolunun ortasında el açarak dilendiği görülüyor. Karayolu çevresinde sıcaktan ağaların altında ya da derme çatma gölgeliklerin altında yaşayanlar da yoldan geçen arabalara el uzatarak yardım etmelerini istiyor.

Halkın bazısı ise sel sularının kapattığı yoldan karşı karşıya geçmek için traktör ya da kamyona binmeye çalışıyor. Omuzlarında barınacak çuvallar taşıyan, eşek arabasında keçisini de alarak ailesiyle başka yere gidenlerden tutun, her şeyini yitirmiş ve suyun başında kara kara düşünen insanlar takılıyor objektiflere.

İKT Sekreteri İhsanoğlu Pakistan'da
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, büyük bir afet bölgesi haline dönüşen Pakistan'a geldi. İhsanoğlu'nu üst düzey Pakistanlı yetkililer ve Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi Babür Hızlan karşıladı.

Genel Sekreter İhsanoğlu, İslamabad'da İKT üyesi ülkelerin insani yardım kuruluşlarından afet bölgelerine gönderilen yardımların koordinasyonunu sağlamak için geniş katılımlı toplantının açılışına katıldı. Üst düzey görüşmelerde de bulunacak olan İhsanoğlu, selden etkilenen  bölgelere giderek, devam eden yardım faaliyetlerini yerinde inceleyecek.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/sel-adaciklarinda-yasiyorlar-175233.htm

 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,300 µs