En Sıcak Konular

AYASOFYA’DA BAYRAM NAMAZI

29 Ağustos 2010 20:52 tsi
AYASOFYA’DA BAYRAM NAMAZI Alperen Ocakları Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul Ayasofya Camii'nin Bayram namazı için ibadete açılmasını istedi.

Alperen Ocakları Genel  Merkezi yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul Ayasofya Camii'nin Bayram namazı için ibadete açılmasını istedi.

İşte o duyuru:

"AYASOFYA’DA BAYRAM NAMAZI"

"Selam olsun zulme karşı duranlara ve haksızlık karşısında susmayanlara…

Vatan topraklarının kutsaliyetine inanmış ve bu uğurda türlü elem ve kederlere göğüs germiş Alperen’lerin dilinden;

Yıllardır sinemizde saklı duran, her aklımıza gelişi ile birlikte sızlandığımız, iç çektiğimiz, ulemanın da tebanın da ortak derdi; AYASOFYA. İnançlara özgürlük isteyen bir başbakan, Hıristiyan ve Yahudi vatandaşlara inancını yaşaması için izin çıkartan hükümet yetkilileri, Müslümanların bu feryadına duyarsız kalmamalı; özlemle beklenen AYASOFYA’nın Müslümanların hizmetine açılması için gerekeni yapmalıdır.

Van’da Akdamar Kilisesi’ni, Trabzon’da Sümela Manastırı’nı, Heybeliada’da Ruhban Okulu’nu faaliyete sokmanın derdine düşen, Hıristiyan âleminin derdiyle dertlenen hükümet yüzünü Müslüman Türk milletine çevirmelidir. İslam Âleminin baş tacı atam Fatih Sultan Muhammed Han’ın bu millete en büyük hediyesi İSTANBUL ve AYASOFYA olmuştur. Gençliğinde AYASOFYA’nın ibadete açılması için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanı Gül, Sayın Başbakan Erdoğan ve Sayın Arınç; gereğini yapın diye sizleri inançlarımıza ve değerlerimize hizmete çağırıyoruz.

15 Ağustos günü Sümela Manastırını, Trabzon’un Fatih Sultan Mehmed Han tarafından fethedildiği güne denk getirerek ayine açılmasının ve (Rum Pontuscuların) doluşmasını manidar buluyoruz. Gayr-i Müslim tebaya hiçbir zaman zulmetmemiş, aynı zamanda inançlarını yaşamaları için devlet olarak, gerekli hizmeti hep vermişiz. Sümela’yı gayr-i Müslim vatandaşların istifadesine sunarak, Hıristiyan Âleminin takdirini kazanma çabasına giren iktidar; AYASOFYA’yı Müslümanların hizmetine açmalıdır. 9 Eylül günü mübarek Ramazan Bayramı’nı AYASOFYA’da karşılamak istiyoruz.

Alperen Ocakları mensupları olarak, bu ulvi görevin hizmetkârlığı şeref vermektedir. Rıza-yı İlahi dairesi içerisinde ecdadın ruhunun şad olması ancak hayırlı hizmetler ve hayırlı nesillerin yetişmesi ile olur. Fatih Sultan Muhammed Han hazretlerinin ruhu da AYASOFYA’nın aslına dönmesiyle şad olacaktır. Seksen küsur yıldır velisiyle, delisiyle, milletiyle AYASOFYA’nın Müslümanların hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Bayram Namazını AYASOFYA’da kılmak istiyoruz.

Meşru isteğimizin, gerekli yetkili mercilerce dikkate alınmasını istiyoruz. Biz Müslümanların bu haklı istek ve talebinin karşılanması, mevcut iktidarın yüzünü Müslüman Türk milletine dönmesi olacaktır. Saf ve ihlâslı milletin evladları bizler; siyasi söylemden uzak, menfaatten uzak bir taleple buraya geldik. Bayram Namazında İnşaallah AYASOFYA’da olacağız. Bu meşru isteğimizi, bu haklı talebimizi aynı zamanda izin isteyerek yapmak isteyişimizin akabinde, oluşabilecek bütün gerginlik ve kargaşadan, içişleri bakanlığı ve devletimizin ilgili birimleri sorumlu olur.

Kamuoyuna duyrulur."

 

Kaynak: alperenocaklari.org.tr,http://alperenocaklari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=1088&Itemid=119



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,278 µs