En Sıcak Konular

DOĞALGAZ'A İKİ KAT ZAM UYARISI

26 Ağustos 2010 23:39 tsi
DOĞALGAZ'A İKİ KAT ZAM  UYARISI Rusya'nın dev enerji şirketi Gazprom yaklaşan kış ayları için erken uyarıda bulundu. Türkiye dahil, Rus doğalgazı ithal eden ülkelere Rusya'dan zam uyarısı geldi.

Doğalgaza iki kat zam sinyali

Rusya'nın dev enerji şirketi Gazprom yaklaşan kış ayları için erken uyarıda bulundu. Türkiye dahil, Rus doğalgazı ithal eden ülkelere Rusya'dan zam uyarısı geldi. Rus dev doğalgaz tekeli Gazprom, iki yıl içinde doğalgaz fiyatlarının kriz öncesi düzeye ulaşacağını umduklarını açıkladı.

Alman Financial Times Deutschlad gazetesine konuşan Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, 2012 yılına doğru doğalgaz fiyatının iki misli artabilecekleri mesajını verdi. "Doğalgaz tüketicisi için kötü haberler" başlıklı haberde, Gazprom üst düzey yetkilisi Medvedev, "Sanırım, 2012 yılına doğru kriz öncesi fiyat düzeyine ulaşılacak." dedi. Medvedev'in bu sözlerini yorumlayan Alman gazete, "Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu doğalgaz fiyatının iki kat artacağı anlamına geliyor..." değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşide Medvedev, "Biz şu hususu göz önünde bulundurarak belirtiyoruz: 2020 yılına doğru Avrupa piyasasındaki payımız yüzde 30'den fazla olacak." dedi. Gazete, "Bir çok uzman Medvedev'in tahminlerini paylaşıyor: Doğalgaza talep hem Rusya'da hem de tüm dünyada artacak. Bir çok doğalgaz ihracatçısı, giderek artan talepten yararlanarak doğalgaz fiyatına zam yapmayı hedefliyor." yorumunu yaptı.

Alman Verivox haber portalına göre, Almanya'daki doğalgaz ihracatçı firmaların yüzde 80'i sonbaharda fiyatı yüzde 20 artırmayı planlıyor.

MAVİ AKIMDA SEVKİYAT İKİ KATINA ÇIKTI

İran-Türkiye doğalgaz boru hattında meydana gelen patlama nedeni ile Türkiye Rusya'dan Mavi Akım üzerinden aldığı doğalgaz miktarını iki katına çıkardı. Artışta Türkiye ekonomisinin hızla toparlanmasının etkisi de büyük.

Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov, İran-Türkiye doğalgaz boru hattında yaşanan patlamanın ardından Gazprom'un Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye yönelik gaz sevkiyatını artırdığını açıkladı.

Türkiye ekonomisinin kriz sonrası süreçte hızla toparlandığına dikkat çeken Kupriyanov, "Gazprom'un Türkiye'ye yönelik doğalgaz sevkiyatında artış yaşanıyor. Bu durum Türk ekonomisinin kriz sonrasında hızla toparlandığının da göstergesi. 25 Ağustos'ta Agrı yakınlarında Türkiye İran doğalgaz boru hattında yaşanan patlama Türkiye'nin Rusya'dan gaz talebinin daha da artmasına sebep oldu. Dün itibariyle Mavi Akım üzerinden yapılan gaz sevkiyatı iki katına çıkarak 37 milyon metreküpe ulaştı" ifadelerini kullandı.

Gazprom sözcüsü, Türk ortakların diğer kaynaklarla alakalı arz sorunları ya da diğer sıkıntılar nedeniyle meydana gelen taleplerini daha önce de defalarca karşıladıklarını ve günlük sevkiyat miktarını artırdıklarını hatırlattı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/dogalgaza-iki-kat-zam-sinyali-174879.htm
-



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,618 µs