En Sıcak Konular

KURTULMUŞ ERBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

26 Ağustos 2010 12:48 tsi
KURTULMUŞ ERBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,Necmettin Erbakan ile önceki akşam yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

İktidar yolumuzu kimse kesemez

Saadet Partisi'nin önünü kesmek için derin odakların "işbaşı" yaptığını söyleyen Genel Başkan Kurtulmuş, Bütün bu işlerin artık teşkilatın içindeki bir kaç kişinin kongre yapılsın görüşünün çok ötesine gittiğini gösterdiğini belirtti.

 Kurtulmuş, "Bu işin arkasında bir takım derin odakların olduğu görülüyor. Belki bazı insanlar kullanılıyor. Ama bunun temel sebebi, referandum sürecinde Saadet Partisi'ni hareketsiz bırakmak ve bundan sonraki siyasal süreçlerle güçlü bir siyasal alternatif olarak ortaya çıkan Saadet Partisi'nin önünü kesmektir" dedi.

Saadet Partisi  Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile önceki akşam yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, görüşmede İstanbul il teşkilatının iftarında yaşanan olayların asla tasvip edilemeyeceğini ve arkasındakilerin mazur görülemeyeceğini dile getirdiklerini belirterek, "Bir Ramazan ziyaretiydi. Sayın Erbakan ile görüşmemizde bu konuyu da konuştuk. Ve işin bana da ve Erbakan Hoca'ya da ağır gelen tarafı, bütün bu saldırıların ve gözü dönmüş tavırların maalesef Hoca'nın adına yapılıyor gösterilmesidir. Bundan duyduğumuz derin üzüntüyü de kendisine ifade ettik" diye konuştu.

Kurtulmuş, Diyanet-sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve beraberindeki yöneticileri genel merkezdeki kabulünde, Necmettin Erbakan ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Görüşmede geçtiğimiz Cumartesi İstanbul'da Saadet Partisi'nin il iftarında yaşanan olaylara ilişkin düşüncelerini Erbakan'a aktardığını söyleyen Kurtulmuş, "Fevkalade endişe verici vahim bir olayla karşı karşıya kaldık. Buradaki olay, siyasetin dışında bir şeydir. Bizim inancımız, ahlakımız, geleneğimiz iftar sofralarında misafirlerimize karşı, hiç tanımadığımız bile olsa saygılı olmayı gerektirir. Yine iftar sofralarında Kur'an okunurken, saldırgan bir üslupla bu işlerin yapılmış olmasının bütün milletimizi yaraladığını biliyorum" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Bu anlamda Sayın Erbakan'ın da bu insanlarla, bu insanların tavırlarıyla, davranışlarıyla hiçbir alakası olmadığını; bunu yapan insanların Milli Görüş camiasıyla hiçbir ilgisi olmadığını çok açık bir şekilde dile getirmesini arzu ediyoruz. Kendisi de zaten bu kanaattedir. Bunların camiamızla yakışır bir tarafı yoktur görüşünü paylaşıyor" şeklinde konuştu.

Cumartesi geride kaldı
Bundan sonraki süreçte yeni bir olağanüstü kongre olup olmayacağına ilişkin soruya da cevap veren Kurtulmuş, "Şimdi partimizin karşılaştığı en önemli sorun cumartesi günkü vahim tablodur. GİK olağanüstü kongre talebini hukuki gerekçelerle birlikte ortadan kaldırmıştır. Biz şimdi bundan sonra bu süreçte, bütün partimizi derleyerek, toparlayarak yolumuza devam ediyoruz. Kararlılıkla, bu işlerin üstesinden gelir, aşarız" dedi.

İlk günden beri 'Herkes sözlerine ve işlerine dikkat etsin. Hayat sadece siyasetten ibaret değildir. Bir daha kimse, birbirinin yüzüne bakamayacak sözler söylemesin' diye uyarıda bulunduğu hatırlatan Kurtulmuş,  "Şimdi herkes bu cumartesi olaylarından sonra geriye dönüp bu olaylara benim ne katkım oldu diye işlerini ve sözlerini yeniden gözden geçirsin. Ama cumartesi geride kaldı. Biz onu bırakıyoruz, ileriye doğru bakıyoruz. Bütün bu tartışmalar ve hâlâ Saadet Partisi'nin konuşuluyor olmasının bir tane politik karşılığı var: Bundan sonra iktidarın tek siyasal alternatifi Saadet Partisi'dir" diye konuştu.

Sayın Erbakan'a zarar veriyor
Erbakan'ın kongre talebinde bulunup bulunmadığına ilişkin soruya 'Görüşmenin mahiyetine ilişkin konuşmayacağım' cevabını veren Kurtulmuş, Erbakan'ın bu olayı yapanlarla ilgisi olmadığını açıklamasını istemesinin bir çağrı niteliğinde olup olmadığına ilişkin soruya da, "Dün akşam kendisine de söyledik. Tabi. Bir açıklama yapmış. Ama daha net bir açıklamanın yapılması. Çünkü işler, maalesef kendi ismi de kullanılarak yapıldığı için, burada en çok zarar gören, bu olaylar karşısında Sayın Erbakan'ın şahsıdır. Dolayısıyla bunu da korumak bizim vazifemizdir. Kendisine bu görüşlerimizi ilettik" diye konuştu.

'Önümüzdeki günlerde benzer olayların yaşanıp yaşanmayacağı' yönündeki soruya da cevap veren Kurtulmuş, "Bilmiyorum. Yani biz korkmadan, yılmadan yolumuza devam ederiz. Bu tür şeyler yapanlar, utanır. Emniyet de adliye de bunların arkasındaki işleri ortaya çıkarır. Ve zannediyorum bir daha hiç kimse bu tür şeylere girişmez" dedi.

Bu olayların Saadet Partisi'nin iç bünyesinin olayları olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bizim genel başkan ve GİK olarak vazifemiz, camianın bütünlüğünü sağlamak ve partimizi iktidar alternatifi haline getirmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız yoğunlaştırıyoruz ve herkesten bu konuda katkı bekliyoruz" dedi.

Diyanet-Sen'e teşekkür
Diyanet?sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, referandum sürecinde 'şimdilik evet' tavrı nedeniyle Saadet Partisi'ni kutladıklarını söyleyerek, "Referandum sürecinde toplumun önünü açan sağduyulu siyasetiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Bayraktutar, toplu görüşmelerde resmi ve dini nikah ikileminin kalkması için Kurtulmuş'tan destek istedi. Kurtulmuş da, güçsüz bir şekilde oluşturulan memur sendikalarına toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi gerektiğini söyleyerek, Anayasa değişikliğinin bu toplu sözleşme hakkı verirken grev hakkı vermeyerek bu sorunu kısmen çözdüğüne dikkat çekti. Ayrıca 40 yıldır çıkarılmayı bekleyen Diyanet teşkilat yasasının çıkarılmasının da önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Diyanet'in görevini yapması açısından yapılması gereken bir düzenleme olduğunu söyledi. Dini-resmi nikah ayrımının ortadan kaldırılmasının ise toplumsal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Kurtulmuş, " Herkes hem resmi hem de dini nikah kıydırıyor. Bu konuda yapılacak bir düzenleme, fiili olan bir şeyi yasal hale getirmektir" diye konuştu.

Derin odaklar
Olayın önceden bir takım internet siteleri vasıtasıyla günlerce hazırlandığını ve bir takım çevrelerin kullanılarak gerçekleştirildiğini kaydeden Kurtulmuş, "Dün ve bugün yaptığımız Başkanlık Divanı toplantılarında bu konuyla ilgili gerekli soruşturmayı, araştırmayı parti olarak yapacağız" dedi. Bütün bu işlerin artık teşkilatın içindeki bir kaç kişinin kongre yapılsın görüşünün çok ötesine gittiğini gösterdiğini belirten Kurtulmuş, "Bu işin arkasında bir takım derin odakların olduğu görülüyor. Belki bazı insanlar kullanılıyor. Ama bunun temel sebebi, referandum sürecinde Saadet Partisi'ni hareketsiz bırakmak ve bundan sonraki siyasal süreçlerle güçlü bir siyasal alternatif olarak ortaya çıkan Saadet Partisinin önüne kesmektir" dedi. Bir gazetecinin 'tehdit mesajlarında derin yapıların mı alakası var' sorusuna cevap veren Kurtulmuş, "Bilmiyorum. Bunlar internet sitelerinde yayınlanmış. Hatta cep telefonlarımız oralar da yayınlanarak açıkça yapılmış şeyler. Bunu araştırmak benim değil emniyet ve adliyenin işidir. Emniyet, gerekli araştırmaları yapıyor zannediyorum" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/iktidar-yolumuzu-kimse-kesemez-174821.htm



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,557 µs