En Sıcak Konular

ADALET BAKANI: ''DEVLET HERGÜN ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜYOR''

25 Ağustos 2010 17:13 tsi
ADALET BAKANI: ''DEVLET HERGÜN ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜYOR'' Adalet Bakanı Sadullah Ergin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile Türkiye'ye getirildiğinden beri güvenlik güçlerinin görüştüğünü söyledi.

Ergin Devlet her gün Öcalan'la görüşüyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile Türkiye'ye getirildiğinden beri güvenlik güçlerinin görüştüğünü söyledi.

 Adalet Bakanı Sadullah Ergin NTV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Ergin, terör örgütü PKK'nın İmralı'daki lideri Abdullah Öcalan ile Devletin görüşüp görüşmediği ile ilgili konuştu.

Ergin, "Hiç kimse ulusal bir mesele üzerinden günlük polemiklere girmesin. Öcalan yakalanıp getirildiği zamandan beri güvenlik güçleri ve devletin istihbarat birimleri ihtiyaç duyulduğunda zaman zaman görüştü. Bugün başlamadı. Bu bir ihtiyaçtı AK Parti hükümeti ve siyaset kurumu asla böyle bir şeye tevessül etmez ama devletin güvenlik kurumları ihtiyaç duyulursa görüşür" dedi. Adalet Bakanlığı'nın da hergün görüştüğünü söyleyen Ergin, "Nasıl görüşüyoruz. Cezaevi müdürü var. Adalet Bakanlığı'nın zaten personeli orayı yönetiyor. Bakanlığın müsteşarının gidip görüştüğü doğru değil. Görüşmelere ilgili yetkilik savcılık izin verir" diye konuştu.

Pazarlık görüşmeleri ibaresinin yanlış olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı konuşmasına şöyle devam etti; "Kabul edemeyeceğimiz bir tespit, parlamentodaki meşru muhataplarımız belli. AK Parti'nin yapmaya çalıştığı şey 73 milyonun elini güçlendirecek adımlar atmak. BDP ya da dağdaki terör unsurlarının Türkiye'de hiçbir karşılığı yoktur. Eline silah almış terör estiren unsurları cüretlendirecek açıklamaları gereksiz görüyorum."

Kabinenin bakanlarından biri olduğunu söyleyen Ergin "Başbakan günün 24 saati beni arar, görüş alır. Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı iddialar gerçek dışıdır. Türkiye'de en kolay şey iddia ortaya atmak. Adeta itham etme makinesi gibi çalışan bir makine var. Bunları temelli reddediyoruz. Bunu söyleyen kişinin müdeddel halde ispat etmesi gerek. 'Adalet Bakanı hakimlere talimat veriyor' diyor. Bir tane hakim çıksın 'Adalet Bakanı bana talimat verdi' desin ben bu mesleği bırakırm" diye konuştu.

KİTAPTAKİ İDDİALAR İNCELENECEK

Hanefi Avcı'nın  iddialarının bir  kısmının doğru olduğunu söyleyen Adalet Bakanı, "Ocak ayında geldi. Randevu talep ettiği doğru. Dilekçeyle geldi. Kendisine karşı bir komplo girişiminde bulunulduğunu, şikayetçi olduğunu yazmış dilekçesinde. Ancak Avcı benimle görüşmesinde ne Adalet Bakanlığı Teftiş kurulunun cemaat yapılanmasıyla ilgili herhangi bir söylemde bulunmamıştır, dilekçesinde de böyle bir ifade yoktur" dedi.

Avcı'nın dinleme ile ilgili şikayeti olduğunu söyleyen Ergin, "Soruşturma başlatılmıştır şikayeti doğrultusunda. Kendisine de soruşturmanın başlatıldığı tebliğ edildi. Adalet Bakanlığı da inceleme başlattı. Avcı'nın bakanlığa getirdiği dilekçede sadece dinlemeyle alakalı şikayeti var. İnceleme sonucunda kitapta yazılanlardan doğruluk payı olanlar tespit edilirse gereken yapılacaktır. Tespit edilemezse iddia sahibine 'Lütfen iddianızı kanıtlayın' denilecek" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/ergin-devlet-her-gun-ocalan-la-gorusuyor-174791.htm



Bu haber 1,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,641 µs