En Sıcak Konular

TRABZ0NSPOR FENERBAHÇE'Yİ İLK YARIDA DEVİRDİ: 3-2

24 Ağustos 2010 10:30 tsi
TRABZ0NSPOR FENERBAHÇE'Yİ İLK YARIDA DEVİRDİ: 3-2 Maça çok etkili başlayan Trabzonspor İlk yarıda attığı peşpeşe gollerle sahadan 3-2 galip ayrıldı.Fenerbahçe'nin 2.yarıdaki üstün oyunu skoru kurtarmaya yetmedi.

DAHA NE OLSUN!

Bordo-mavili ekip maça çok etkili başladı, Mehmet Topuz'un ters vuruşu ve Yattara'nın usta dokunuşu skoru 2-0'a taşıdı. Fenerbahçe, Lugano ile umutlandı, Glowacki farkı yine ikiye çıkardı, Mehmet Topuz tabelayı tamamladı

Trabzon maça rahat başlıyordu; Fenerbahçe’nin kadro seçimi gerçekten tartışmalı idi ve rahatlığı bu seçime bağlamak bile mümkündü.  Bu seçim, sanki Şenol hocanın ekmeğine yağ sürmüştü.
Kimine göre Kocaman’ın şapkadan tavşan çıkarma hevesi, kimine göre de taktik devrim girişimiydi. Ama aslında bu seçimin en önemli yanlarından biri Fenerbahçe’yi Alexsizleştirme hareketiydi. Stoch tercihi zihin karıştırdı.
Savunmaya dönen Bilica’nın önündeki Cristian ile kombine kayıtsız oyunu sarı-lacivertlileri zaten göbekten delen unsur oluyordu. Kaledeki ilk zorlu maçını oynayan deneyimsiz Mert’e rağmen Fenerbahçe savunmasının genişliği maçı neredeyse mahalle maçına çevirecekti.
Bu kadar kolay gol yemek iki takım adına da ciddi bir alıştırma eksiğiydi. Stoch’un oyuna girişiyle Fenerbahçe atak dengesini yakalasa da, Yattara ve Teofilo’nun, Mert’in burnunun dibinden kaçırdıkları ile de irkildi. Niang ve Santos’un benzer kaçırdıkları gol pozisyonları maça görsel katmaktan öte bir şey olamadı.
Trabzon, çok kolay başlayan maçı kaçırdıkları pozisyonlarla zora soktu. Fenerbahçe fark yemekten döndü; gol atmanın kendisi için aslında yememekten daha kolay bir eylem olduğunu gösterdi.
14’te Selçuk, serbest atış kullandı, Mehmet Topuz, ters kafa vuruşu ile topu kendi kalesine gönderdi: 1-0. 15’te Ceyhun, Fenerbahçe savunmasının arasına topu attı, Yattara ileri çıkan genç Mert’in üzerinden topu aşırarak ikinci golü attı: 2-0. 28’de Semih önündeki Egemen’e rağmen çizgiye yakın ortasını yaptı, kale önündeki Lugano da kafa ile golü attı: 2-1.
29’da Yattara serbest atış kullandı, arka direkteki Glowacki kafayı vurdu: 3-1. 42’de Semih’in yerine oyuna giren Stoch, soldan topla Serkan’ı geride bırakıp sağdaki Mehmet Topuz’a gol pası attı. Mehmet bu topla buluşup, sağ çaprazdan şutunu attı: 3-2

Yattara zoru başardı
47’de Yattara sağdan sert orta yaptı, Teofilo topa dokundu, ama golü atamadı. 55’te Umut ortasını yaptı, altı pasta topla buluşan Yattara, Mert ile burun buruna golü kaçırdı. 68’de Niang, Emre’den aldığı topu, içeri kat eden Santos’un önüne bıraktı, Santos, Onur ile karşı karşıyayken kötü vurdu, topu dışarı attı. 69’da Gökhan Gönül, Colman’ı düşürdüğü gerekçesi ile penaltıya neden oldu. Atışı yine Colman kullandı, ama Mert kurtardı.

MAÇIN ADAMI
Aykut Kocaman
Zico, Aragones ve Daum’dan kalan mirası ısrarla reddediyor. Kendi taktiğini üretip değişimi tamamlamak istiyor. Dünkü kadrosu gerçekten cesaret isteyen karardı. Olmak ya da olmamak kararı. Ama arada kaldı, ne oldu ne de olamadı. Bir yandan fark yemekten kurtuldu, bir yandan maça ortak olmaktan döndü.

KIRILMA NOKTASI
68. dakika
Santos, bu dakikada mutlak bir gol kaçırdı. Niang’ın savunmanın arasından önüne attığı topu sol ayak dışı ile fantastik biçimde gol yapmak isterken dışarı attı. Fenerbahçe bu golü bulsa, muhtemelen maça ortak olacaktı.

ANALİZ: YUSUF KOBAL-Milliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/daha-ne-olsun-/spor/haberdetay/24.08.2010/1280206/default.htm

 



Bu haber 1,059 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs