En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN: ''AKP+BDP= PKK MI?''

23 Ağustos 2010 23:11 tsi
SEMİH YALÇIN: ''AKP+BDP= PKK MI?'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın,"Ege’de, Akdeniz’de demokratlık kisvesini giyen AKP, doğu ve güneydoğuda bölücülük kisvesine yönelmektedir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih YALÇIN'ın yapyığı yazılı basın açıklaması'nda,"Ege’de, Akdeniz’de demokratlık kisvesini giyen AKP, doğu ve güneydoğuda bölücülük kisvesine yönelmektedir" dedi.

Yalçının yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

"AKP+BDP= PKK MI?"

"Bu formül referandum sürecinde her şeyi göze alan ve denize düştüklerini yeni fark eden AKP yöneticilerinin yılana sarılma gayretinin en kısa izahıdır. Referandumda sonuç alma adına hemen her yolu meşru gören iktidar sahiplerinin, karanlık köşelerdeki karanlık ilişkilerini Türk kamuoyu ibretle seyretmektedir. Başbakan’ın miting meydanlarındaki aldatmacasının temelini oluşturan cepheleşme ve gerginlik çıkarma politikası ise dozunu artırarak devam etmektedir.

Gerçek dışı ifadelerin yüz kızarmadan söylendiği mekânlar, AKP’nin kendisini akıl dışına ittiği miting alanları haline dönüşmektedir. Kendi iktidarının sorgulandığı referandumda AKP, ülkedeki bütün kurumlara savaş ilan etmiş durumdadır. Habur’daki garabetle Türk Milletini aşağılayan siyasi iktidar, meydanlarda tehditler savurarak oy devşirme çabası içerisine girmiştir. AKP yöneticileri bir yandan Anayasa değişiklik paketi ile yargıyı kelepçelemeye çalışırken diğer taraftan YAŞ gerginliğiyle orduyu dipçiklettirme yolunu açmaktadır.

Bütün bu yapılanlardan memnun olanlar ise başta AKP olmak üzere BDP, PKK, ABD ve AB’den meydana gelen maskesiz beşlerdir. Artık projelerini uygularken kendilerini maskelemek zorunda hissetmeyen bu şer cephesinin son hamlesi, PKK’ya eylemsizlik kararı aldırarak AKP’nin elini rahatlatmak olmuştur.

Açılım sürecine doğrudan dâhil edilmek isteyen, bu reddedilince terör örgütünü devreye sokan İmralı’daki cani, ‘evet’ oylarının serbest bırakılması için telkinde bulunmaya devam etmektedir. Bu işbirliğini PKK elebaşısı Murat Karayılan şöyle açıklamaktadır: “Artık açıklamakta bir sakınca görmediğimiz bir diğer önemli gelişmede ateşkes talebinde bulunulmasıdır. Tek taraflı ateşkes kararı devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu alındı.”

Bölücü başı ile nasıl bir anlaşma ve işbirliği yapıldığı konusunda kamuoyunu bilgilendirilmeyen AKP’nin, işbirliği iddialarını günler geçtikten sonra yalanlama gayreti içine girmesi inandırıcı değildir. Daha da önemlisi BDP ve PKK temsilcilerinin ağız birliği ederek devletle PKK arasında bir anlaşma olduğunu söylemeleri hatta BDP Genel Başkanının hükümete ‘halkın demokratik özerklik talebini kabul edeceksiniz’ şeklindeki talimatları pazarlığın ve işbirliğinin işaretleridir. Bu pazarlığın sonuçlarından bir diğeri ise BDP=PKK’nın referandumda ‘evet’  oyu kullanmaya hazırlanmalarıdır.

Diğer taraftan İmralı canisi ve PKK, açılım sürecinde BDP’nin kendilerini temsil edeceğini açıklamışlardır. Bu durumun BDP’nin AKP ile yaptığı referandum anlaşmasının gereğini yerine getirmesi anlamına geldiğini söylemek mümkündür. BDP, seçimlerde oy yoğunluğuna sahip olduğu bölgeden uzaklaşarak ve bölgeyi bilerek AKP’ye terk etmiştir. BDP, göstermelik 40-50 kişilik gruplarla boykot açıklamalarını Ege ve Akdeniz illerinde yaparak sesinin hükümsüz olduğu alanlarda kampanya(!) yürütmektedir ki,  bu da AKP’nin ekmeğine yağ sürmektedir.

Ege’de, Akdeniz’de demokratlık kisvesini giyen AKP, doğu ve güneydoğuda bölücülük kisvesine yönelmektedir. Siyasi hedeflerinin PKK, BDP, ABD ve AB ile örtüştüğü AKP’nin, gelinen referandum durağında, istismar ve yalan yolculuğunun artık had safhasında olduğunu söylemek mümkün olsa gerektir. Bu durakta AKP’nin takasına binenlerin ise PKK ve siyasi uzantısı BDP olduğu açıktır.

Bütün bu gelişmelerin; Ağustos ayı başlarında, devletin bazı yetkililerinin, İmralı canisi ile görüşmeleri sonrasında karar altına alınan hususlar olduğunu söylemek mümkündür. Başbakan inkâr etse de danışmanı ‘anlaştılar’ iddiasına cevap vererek hükümetin Öcalan ile diyalog halinde olduğunu ortaya koymuştur. İşte AKP ve BDP=PKK ittifakının en önemli delilleri bunlardır. Maalesef İmralı canisi ile masaya oturulmuştur. Geçmişte de masaya oturulmuştu. Habur’a 34 teröristi getiren ve şov yaptıran irade de AKP zihniyetinin yaptığı pazarlığın ve işbirliğinin sonucudur. 

Görüldüğü gibi bugünün gerçekliği, referandum vasıtasıyla açılım projelerinin amacı olan bölünmenin yolunu açma çabalarıdır. Yarının gerçekliği ise referandum sonrasında bu ülkede başkanlık sistemiyle birlikle özerklik taleplerinin gündeme gelmesi olacaktır.

Şimdi bütün bu gerçekler karşısında ‘alçaklık’ ve ‘şerefsizlik’ isnadı kimin üzerine yapışarak kirli bir unvan olarak kalacaktır? MHP mensupları bu kararı yıllar önce vermişlerdir. Ancak bizce asıl olan bu kararın referandumda Türk kamuoyu tarafından verilecek olmasıdır.

Biz Türkiye’nin bölünmesinin oylanacağı 12 Eylül referandumunda; vatan sevgisi ile dolu tüm vatandaşlarımızı bu oyunu bozmaya davet ediyoruz. Bu davet bizimdir. Bu davet geleceğini hep birlikte hazırladığımız Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarma fırsatıdır. Elimizdeki bu fırsat, ABD ve AB gömleğini sırtına giyerek milli ve manevi değerlerimizi istismar eden AKP’den ve yanında konuşlandırdığı işbirlikçilerden kurtulma fırsatıdır.

Türk kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Kaynak: mhp.org.tr,http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2864



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,015 µs