En Sıcak Konular

MUHARREM ŞEMŞEK: ''ÜLKEMİ SEVDİĞİM İÇİN HAYIR''

23 Ağustos 2010 22:08 tsi
MUHARREM ŞEMŞEK: ''ÜLKEMİ SEVDİĞİM İÇİN HAYIR'' Tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu halde Mamak zindanlarına atılan Ülkücü Hareket'in ''Gâzî-i Namdarı'' Muharrem Şemşek,milyon defa "hayır" diyor.

Ülkemi sevdiğim için HAYIR

Ülkü Ocakları Derneği ile 12 Eylül 1980'deki askeri müdahale sonrası MHP'nin kurucuları arasında yer alan MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Şemsek, Halk oylamasında "Milyon defa kahverengi kahverengi" diyeceğini belirtti.

Oyunun neden "hayır" olacağını anlatan Şemsek, "Ülkemizi sevdiğimiz için 'hayır'denilmesi kanaatindeyim. Bu metne 'evet'denmez. Darbeye ve darbeci zihniyete karşı olduğum için 'hayır'demek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Şemsek, maddeleri tek tek oylanmayan bir Anayasa değişikliğinin demokratik olamayacağını savundu.

12 eylülde yapılacak halk oylamasıyla ilgili açıklamada bulunan Şemsek, Ülkü Ocakları Derneği ile 12 Eylül 1980'deki askeri müdahale sonrası MHP'nin kurucuları arasında yer aldığını hatırlatarak, Genel Başkan Yardımcılığı ve 19. dönem Çorum Milletvekilliği görevlerinde bulunduğunu söyledi.

1979'da askerliğini yaparken evinin önünde saldırıya uğrayarak yaralandığını ve o dönemden bu yana da bedensel engelli olduğunu dile getiren Şemsek, 12 eylül ve 12 marttaki askeri müdahaleler döneminde cezaevine konulduğunu vurguladı. Cezaevine son giriş nedeninin ise "darbenin liderini tenkit etmek olduğunu" ifade eden Şemsek, tekerlekli sandalyede olmasına rağmen Mamak Cezaevine konulduğunu anlattı.

Şemsek, "Cezaevine ilk gittiğinizde 'kafes'denilen 5-6 metre karelik bölümde bir iki gün kalıyorsunuz. Öyle bir misafirlik... Sizi aklı sıra terbiye ediyorlar. Hakaretler ve başka şeyler. Betonda yatıyorsunuz. İki günde lazım gelen şeyler yapılıyor. Sonrasında bloklara alınıyorsunuz" diye konuştu.

Cezaevinde çok zor günler yaşadığını belirten Muharrem Şemsek, "Tekerlekli sandalyeyle hapishanede yaşamak nasıl olur. İşkence, zulüm. Bir insanın tekerlekli sandalyeyle cezavevinde yatması ne demek. Biz inancımızı hiç kaybetmedik. O dönemin biteceğini biliyorduk" dedi.

- "O GÜNLER KEŞKE OLMASAYDI" -

1982 Anayasası'yla ilgili halk oylaması hakkında "ille mavili mavili" başlıklı yazı yazdığını kaydeden Şemsek, "Çünkü 'hayır'demek mümkün değil.

Yasaktı. 'Hayır'rengi maviydi. O günler keşke olmasaydı. Ama yaşanacak bir dönem diyorum o günlere bakınca. Yaşanmasından başka çaresi olmayan bir dönemdi.

Türkiye fikir ve fiziki anlamda ideolojik bir saldırıya muhatap oldu" diye konuştu.

Halk oylamasında "Milyon defa kahverengi kahverengi" diyeceğini belirten Şemsek, oyunun neden "hayır" olacağını şöyle açıkladı:

"Ülkemizi sevdiğimiz için 'hayır'denilmesi kanaatindeyim. Bu metne 'evet'denmez. Darbeye ve darbeci zihniyete karşı olduğum için 'hayır'demek gerektiğini düşünüyorum. 12 eylül Anayasası'nı 5 kişilik Milli Güvenlik Konseyi hazırladı. Nihai kararı ise Kenan Evren'in de aralarında bulunduğu 5 kişi verdi.

12 eylül Anayasası, o dönem öncesine, sivil yönetimlere, önceki anayasalara tepki nedeniyle hazırlandı.

Şimdikini kim hazırlıyor? Milletin Anayasa'sı deniliyor. Bu Anayasa'yı AKP mutfağında yaptı mı? AKP'nin Meclis Grubu'nun oylarıyla kabul edildi mi?

Nihai kararı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Hazırlanış biçimi bakımından 12 eylül Anayasa'sı neyse, bu da aynı. Hatta 12 eylül Anayasa'sı bundan daha demokratikti."

12 eylül Anayasa'sı hangi sebeplerle hazırlandıysa bugünkü Anayasa değişiklik paketinin de aynı felsefeyle oluşturulduğunu savunan Şemsek, bugünkü değişiklik paketinin de tepkiyle ortaya çıktığını anlattı. Anayasaların toplumsal sözleşme metinleri olduğuna dikkat çeken Şemsek, anayasaların bütün siyasi partilerin bir araya gelip asgari düzeyde uzlaşarak birleştikleri metinlerin anayasa olduğunu kaydetti.

- "TÜRKEŞ ŞİMDİ OLSAYDI ORTALIĞI YIKARDI" -

Alparslan Türkeş'in "1982 Anayasası'nı değiştirecek hükümete, ülkücülerin ve MHP'lilerin destek vermesi gerektiği" ne dair bir konuşmanın yer aldığının hatırlatılması üzerine Şemsek, bu sözlerin yalan ve iftara içerdiğini kaydetti.

Muharrem Şemsek, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Türkeş'in Anayasa değişikliğiyle ilgili sözü 'Biz kendi anayasamızı yapacağımızdır'şeklindedir. Başkasının yaptığı anayasaya, dayatmalara Türkeş boyun eğecekti. Öylemi? Türkeş şimdi olsaydı ortalığı yıkardı. Kesinlikle destek vermezdi. Bu Anayasa milli bir Anayasa değil. Bu Anayasa dış merkezlerin dayatması Anayasadır."

-'12 EYLÜLCÜLERİ YARGILAMA İŞİNİ BİZ YAPACAĞIZ "-

Halk oylamasında " evet " çıkması halinde 12 eylül darbesini yapanların yargılanmasının önünün açılmayacağını, bunun " bayat yalan " olduğunu ileri süren Şemsek, " Belli suçlar dönemine aittir. O dönem geçtiyse ve yeni kanunlar çıktıysa bunlar uygulanmaz. Bu temel bir hukuk kuralıdır. 12 eylül günü, 12 eylül 1980 darbesinin 30. yılı. Buna zaman aşımı denir. 12 eylülcüleri yargılama işini biz yapacağız. MHP olarak iktidara geldiğimizde biz yapacağız " şeklinde konuştu.

Şemsek, hükümetin halk oylamasını halka götürmeden Meclis'te çözüme kavuşturması gerektiğini belirtti.

" 12 Eylül darbesini yapanların yargılanmasını istiyor musunuz " sorusuna Şemsek, şu yanıtı verdi:

" İstemiyorum. Öfke ve kinle bir yere varılmaz. Kenan Evren'i yargıladınız ne olacak? Önemli olan o kötü günlerin bir daha gelmemesi için tedbirleri almak. Öfke devlet yöneticisinin işi değil. Devlet makamlarını işgal eden insanların öfkelenme hakları olamaz. 12 eylüle benden daha büyük öfke duyacak bir adamı görmüyorum. Ama ülkenin çıkarını düşünmek gerek. Kenan Evren'i assanız ne geçecek elinize " dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=ulkemi-sevdigim-icin-hayir&id=17411

 



Bu haber 2,448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,935 µs